Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Kontaktni center za informacije o ukrepih Ministrstva za infrastrukturo za zajezitev virusa COVID-19

Informacije in pojasnila o veljavnih ukrepih s področja infrastrukture in prometa lahko dobite na elektronskem naslovu mzi.koronavirus@gov.si in na telefonski številki 01 478 7167.
Kontaktni center deluje vse delovne dni od 8. do 18. ure.

Pomembno obvestilo
V obdobju od 1. do 11.4.2021 aktivnosti v času uradnih ur prosimo opravite po elektronski ali telefonski komunikaciji, stranke sprejmemo izključno izjemoma, po predhodni najavi, če je to nujno potrebno.

Kontaktni center Ministrstva za infrastrukturo

Na vprašanja v zvezi z brezplačno vozovnico za upokojence, starejše od 65 let, vojne veterane in imetnike evropske kartice ugodnosti invalida odgovarjamo med delavniki od 8. do 16. ure na telefonski številki (02) 292 73 89 ali po e-pošti na naslovu mzi.bv@gov.si.

Preiskujemo letalske nesreče, resne incidente in ostale incidente v civilnem letalstvu, prav tako pa pripravljamo predloge za izboljšanje varnosti zračnega prometa.

O svojem delu poročamo in svetujemo pristojnemu ministru in vladi. O nesrečah in incidentih poročamo mednarodnim organizacijam, sodelujemo tudi v skupini strokovnjakov za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov pri Evropski konferenci civilnega letalstva ECAC – ACC. Sodelujemo v evropskem omrežju organov za preiskave v zvezi z varnostjo civilnega letalstva ENCASIA, s pravosodnimi in drugimi organi, pa tudi v različnih komisijah. Izvajamo preventivne dejavnosti v obliki strokovnih seminarjev. 

Teme in področja

  • Varnost v letalstvu

    Varnost v letalstvu je naš prvi in najpomembnejši cilj. Odgovornost za varnost v letalstvu je razdeljena med pristojne organe in izvajalce storitev v letalstvu skladno z njihovimi nalogami, obveznostmi in področji dela. Državni program upravljanja varnosti v civilnem letalstvu in Slovenski načrt za letalsko varnost sta temeljna dokumenta za izvajanje strateške usmeritve upravljanja varnosti na državni ravni.

Obvestila o dogodkih

  • Vmesna izjava o letalski nesreči

    Poročila | Ministrstvo za infrastrukturo

Poročila o letalskih nesrečah in incidentih