Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Obdobje
Ponastavi

Mesec znanosti 2022

V letu 2022 se Mesec znanosti vrača v svoji bolj uveljavljeni podobi. Od konca septembra do konca decembra se bodo zvrstili številni dogodki na različnih področjih znanosti in znanstvene politike. Med njimi bodo tudi nekatere novosti kot so Dan odprte znanosti 2022 in dan odprtih vrat slovenskih superračunalnikov ter uveljavljeni dogodki kot je podelitev nacionalnih nagrad na področju znanosti in inovacij, delavnice od duševnem zdravju raziskovalcev Mlade akademije in letni posvet raziskovalcev v tujini, ki ga organizira društvo VTIS.

  do

Slovanski fokus: bralna akcija in bralni klub

Letošnja bralna akcija Slovanski fokus se osredotoča na literaturo južnoslovanskih držav: Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Severne Makedonije in Srbije. V Slovanskem bralnem klubu izpostavljajo najimenitnejša dela slovanskih avtoric in avtorjev, ki suvereno sooblikujejo pokrajino evropske in svetovne literarne tradicije.

  do
New York, ZDA

Udeležba ministrice Fajon na splošni razpravi 77. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov

Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon se bo skupaj s predsednikom Borutom Pahorjem udeležila splošne razprave 77. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov, ki mu bo predsedoval Csaba Kőrösi. Tema splošne razprave bo "Prelomni trenutek: reformne rešitve za medsebojno povezane izzive".

  do
Po vsej Sloveniji

Dnevi evropske kulturne dediščine in Teden kulturne dediščine

Zavod za varovanje kulturne dediščine je ob letošnjih Dnevih evropske kulturne dediščine in Tednu kulturne dediščine skupaj s partnerji pripravili pester program dogodkov in dejavnosti, ki bo potekal po vsej Sloveniji. Slavnostnega odprtja v Narodnem muzeju Slovenije se bo udeležila ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko.

  do
Ciudad de Mexico, Ljubljana, Maribor, Nova Gorica, Piran, Ravne na Koroškem

Napoved dogodkov: 26. september–2. oktober

Napoved dogodkov, ki se jih bodo udeležili ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko, državna sekretarja mag. Marko Rusjan in Matevž Čelik ter svetovalci ministrice za kulturo in direktorji direktoratov. Seznam dogodkov sproti dopolnjujemo.

  do
Ljubljana, Cankarjev dom

Digitalne rešitve za uporabnike javnih storitev na 21. Festivalu za tretje življenjsko obdobje

Na 21. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki letos poteka pod geslom "Vsi smo ena generacija", bodo obiskovalci lahko spoznali digitalne rešitve, ki jih za uporabnike javnih storitev razvijamo na Ministrstvu za javno upravo, v Službi za digitalno preobrazbo in Nacionalnem inštitutu za varovanje zdravja.

 
Vlak Slovenskih železnic, peron številka 3, na železniški postaji v Ljubljani

Novinarska konferenca ob Svetovnem dnevu turizma

Svetovni dan turizma, ki ga obeležujemo 27. septembra, letos poziva k ponovnemu razmisleku o turizmu. Tematika letošnjega svetovnega dneva turizma je tesno povezana z uresničevanjem vizije slovenskega turizma, to je zelene butičnosti, manjšega odtisa in večje vrednosti za vse. Posebno pozornost letošnji dan turizma namenja tudi zaposlenim v turizmu, saj so le-ti tisti, ki oblikujejo pristna in edinstvena doživetja.

 
Soseska Pod Pekarsko gorco v Mariboru

Slavnostni dogodek ob dokončanih objektih v soseski Pod Pekarsko gorco v Mariboru

Minister za okolje in prostor Uroš Brežan se bo skupaj ministrom za delo, družino in socialne zadeve Luko Mescem udeležil slovesnosti ob dokončanih objektih, ki so nastala pod okriljem Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, ki je podprt z Načrtom za okrevanje in odpornost ter financiran s strani Razvojne banke Sveta Evrope (CEB).