Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Mesec znanosti

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport že četrto jesen pripravlja niz dogodkov, povezanih s predstavitvijo, delom, uspehi in promocijo slovenske znanosti in raziskovanja pod dežnikom Mesec znanosti.

  Ljubljana, Maribor, Ženeva, Milano
 • Vabilo za predstavitev na oblikovalskem dogodku 3daysofdesign

  Veleposlaništvo Republike Slovenije v Kopenhagnu v sodelovanju zJavno agencijo SPIRIT Slovenija in Centrom za kreativnost (CzK) vabi podjetja k udeležbi na dogodku 3daysofdesign, ki velja za enega najpomembnejših dogodkov s področja oblikovanja na Danskem.

 • Podnebna konferenca Združenih narodov (COP25)

  Tokratna Podnebna konferenca Združenih narodov (COP25), ki se je udeležujejo pogodbenice Okvirne konvencije ZN o podnebnih spremembah (UNFCCC), bo potekala od 2. do 13. decembra 2019 v Madridu, pod predsedstvom države Čile.
  Temeljni namen konference je narediti naslednje ključne korake v procesu boja proti podnebnim spremembam. Lanski COP24 v Katovicah je uspešno zaključil pripravo delavnega programa, ki pogodbenicam omogoča izvedbo pariškega sporazuma. Ena od osrednjih tem letošnjega COP25 pa je dokončno sprejetje tako imenovane knjige pravil in navodil »Rulebook« za začetek izvajanja Pariškega podnebnega sporazuma v letu 2021. Gre za zaključna pogajanja o 6. členu pariškega sporazuma (mednarodni tržni mehanizem), ki je še zadnje odprto vprašanje pred finalizacijo Rulebook-a. Gre za vzpostavitev mehanizma kot prispevka k zmanjševanju emisij toplogrednih plinov in podporo trajnostnemu razvoju.

  Madrid, Španija
 • Osnovno izobraževanje za mediatorje

  Rok za prijavo je 18. oktober 2019

  V Ljubljani
 • Državno tekmovanje potic - UDELEŽBA MINISTRICA ODPADE

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila državnega tekmovanja potic, ki ga že tradicionalno organizira Zveza kmetic Slovenije.


  Kulturni center Primoža Trubarja Šentjernej
 • Ministrov predpraznični sprejem za predstavnike verskih skupnosti

  Minister za kulturo mag. Zoran Poznič bo v ponedeljek, 9. decembra 2019 ob 17. uri, na predprazničnem sprejemu v Muzeju novejše zgodovine Slovenije gostil predstavnike cerkva in drugih verskih skupnosti. Pred sprejemom si bodo predstavniki verskih skupnosti ogledali stalno razstavo muzeja Slovenci v XX. stoletju, po kateri jih bosta vodila kustosa dr. Marko Štepec in dr. Monika Kokalj Kočevar.

  Ministrov predpraznični sprejem za predstavnike cerkva in drugih verskih skupnosti je izraz spoštovanja, medsebojnega povezovanja in dialoga med predstavniki verskih skupnosti in izvršilno vejo oblasti.

  Muzej novejše zgodovine Slovenije
 • Predsednik vlade Marjan Šarec bo obiskal pripadnike slovenskih kontingentov na mednarodnih operacijah in misijah v Bosni in Hercegovini ter na Kosovu

  Predsednik vlade Marjan Šarec bo z delegacijo 9. in 10. decembra 2019 obiskal pripadnike slovenskega kontingenta v BiH, ki delujejo v okviru operacije EUFOR Althea in Natovega poveljstva Sarajevo, ter pripadnike slovenskega kontingenta v operaciji KFOR na Kosovu. V okviru obiska se bo srečal tudi s poveljnikom sil EUFOR Althea, poveljnico Natovega poveljstva Sarajevo, poveljnikom sil KFOR in poveljnikom Regionalnega poveljstva Zahod.

 • Vladna delegacija bo obiskala slovenska kontingenta v operacijah EUFOR Althea in Kfor

  Predsednik Vlade Marjan Šarec bo z delegacijo 9. in 10. decembra obiskal pripadnike slovenskega kontingenta, ki delujejo v operaciji EUFOR Althea in Natovega poveljstva Sarajevo, ter pripadnike slovenskega kontingenta v operaciji Kfor. V delegaciji premiera bosta tudi državna sekretarka na Ministrstvu za obrambo mag. Nataša Dolenc in načelnica Generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc. V okviru obiska je predvideno srečanje s poveljnikom sil EUFOR Althea, poveljnico Natovega poveljstva Sarajevo, poveljnikom sil Kfor in poveljnikom Regionalnega poveljstva Zahod.

 • Minister dr. Cerar se bo udeležil Sveta EU za zunanje zadeve (FAC)

  Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se bo v ponedeljek, 9. decembra 2019, udeležil Sveta EU za zunanje zadeve v Bruslju.

  Bruselj
Iskalnik