Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis
Obdobje
Ponastavi
 • Prijava na spletno usposabljanje s področja tajnih podatkov

  Urad vlade za varovanje tajnih podatkov vas vabi na osnovno ali dodatno spletno usposabljanje s področja tajnih podatkov.

 • Minister Boštjan Koritnik bo obiskal Občino Mokronog - Trebelno

  Minister za javno upravo Boštjan Koritnik bo obiskal Občino Mokronog - Trebelno. Tam se bo sestal z župani občin: Mokronog - Trebelno, Mirna, Mirna Peč, Šentrupert, Trebnje, Žužemberk in Sevnica.

  Občina Mokronog - Trebelno, Pod Gradom 2, 8230 Mokronog
 • Terenski obisk Gorenjske

  Minister dr. Jože Podgoršek bo jutri, 5. marca, na delovnem obisku na Gorenjskem, kjer se bo seznanil s stanjem na področjih Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v luči epidemije covid-19.

  Različne lokacije na Gorenjskem
 • Dan odprtih podatkov 2021

  Namen vsakoletnega mednarodnega Dneva odprtih podatkov, ki ga z različnimi dogodki obeležujemo po vsem svetu (letos že enajstič) je predvsem širiti zavest o pomembnosti in vlogi odprtih podatkov za razvoj družbe, hkrati pa tudi spodbujati sodelovanje in povezovanje tistih, ki odprte podatke uporabljajo pri svojem delu: gospodarstvenike, razvijalce aplikacij, analitike, študente in druge.

  Spletni dogodek
 • Obrambni minister bo kot član delegacije predsednika RS obiskal Sarajevo

  Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor bo na delovnem obisku v Bosni in Hercegovini, v delegaciji pa bo tudi obrambni minister mag. Matej Tonin. Predsednik Pahor se bo srečal s Predsedstvom Bosne in Hercegovine, nato pa obiskal kontingent Slovenske vojske v vojaški bazi Butmir.

 • Posvet "Kje so kandidatke za napredovanja in nagrade, odločevalke in akademkinje?"

  Čeprav je delež doktorandk in doktorandov v Sloveniji že 20 let izenačen, se z vsako nadaljnjo stopnjo v znanstveni/akademski karieri delež žensk zmanjša. Ob tem pa se opazno zmanjša tudi delež raziskovalk, ki so za svoje delo nagrajene ali promovirane v visoke akademske nazive in na odločevalske pozicije.

  Virtualni dogodek
 • Sprejem ameriške odpravnice poslov v Sloveniji

  Državna sekretarka na Ministrstvu za okolje in prostor dr. Metka Gorišek bo na vljudnostni obisk sprejela odpravnico poslov Združenih držav Amerike v Sloveniji, Susan K. Falatko.

  MOP
 • Obeležitev dneva pomorstva 2021

  Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec se bo v petek, 5. marca ob 11:00 uri udeležil otvoritve Centra Republike Slovenije za nadzor prometa in upravljanje v kriznih situacijah na morju ob obeležitvi dneva pomorstva.

  Koper
 • Evropski regionalni forum o smiselni povezljivosti (ITU Regional Forum for Europe on Meaningful Connectivity)

  Ministrstvo za javno upravo skupaj z Mednarodno telekomunikacijsko zvezo (International Telecommunication Union – ITU) 8. in 9. marca 2021 organizira Regional Forum for Europe on Meaningful Connectivity (Evropski regionalni forum o smiselni povezljivosti). Na dogodku bo zbrane uvodoma nagovoril minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

  Spletni dogodek
 • Nadzor nad uporabo varnostnega pasu

  V ponedeljek, 8. marca 2021, policija začenja poostren nadzor nad uporabo varnostnega pasu in ustreznih zadrževalnih sistemov. Nadzor je usklajen z mednarodno organizacijo prometnih policistov ROADPOL (akcija ima delovni naslov SEATBELT).

 • Novinarska konferenca Ministrstva za obrambo – Ženske v Slovenski vojski ter v sistemu zaščite in reševanja

  Predstavnike medijev vabimo na tedensko virtualno novinarsko konferenco, ki bo v ponedeljek, 8. marca, ob 12. uri. Ker na ta dan praznujemo mednarodni dan žensk, bomo na novinarski konferenci predstavili zastopanost, vlogo in položaj žensk v Slovenski vojski ter v sistemu zaščite in reševanje. Tematiko bosta predstavili višja vojaška uslužbenka XII.r. Katja Vurcer Straže, ki v Slovenski vojski med drugim skrbi za področje enakopravnost spolov, in Zdenka Močnik, vodja izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje v Brežicah.

  spletni dogodek
 • 7. seja Sveta za ženske na podeželju

  Minister dr. Jože Podgoršek se bo udeležil 7. seje Sveta za ženske na podeželju.

 • DS Dovžan na srečanju z namestnico iz ameriškega Urada za evropske in evrazijske zadeve

  Državni sekretar Gašper Dovžan se bo preko avdio-video konference srečal z namestnica pomočnika sekretarja v Uradu za evropske in evrazijske zadeve na Ministrstvu za zunanje zadeve ZDA Molly Montgomery.

 • Seminar na daljavo za učitelje, ki poučujejo slovenščino v Avstraliji

  Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo tudi v letu 2021 organizirajo strokovno izpopolnjevanje za učitelje, ki poučujejo slovenščino v čezoceanskih državah.

  Seminar, ki se običajno odvija v Slovenji, bo tokrat, zaradi epidemiološke situacije, potekal drugače, na daljavo, in sicer od 9. do 11. marca ter 16. in 17. marca 2021. Udeležilo se ga bo 7 učiteljev iz Avstralije.

 • Minister Koritnik se bo udeležil seje predsedstva Skupnosti občin Slovenije

  Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se bo udeležil 13. redne seje predsedstva Skupnosti občin Slovenije (SOS), ki bo potekalo prek video konference.

  Spletni dogodek
 • Minister Koritnik bo nagovoril udeležence posveta Prostovoljstvo – bogastvo lokalne skupnosti

  Minister za javno upravo Boštjan Koritnik bo nagovoril udeležence spletnega posveta Prostovoljstvo – bogastvo lokalne skupnosti.

  Spletni dogodek
 • Virtualno zasedanje ministrov EU za notranje zadeve

  Ob 10. uri udeležba ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa na virtualnem zasedanju ministrov EU za notranje zadeve.

  Na dnevnem redu ministrov bo politična razprava o direktivi o odpornosti kritičnih subjektov, ministri se bodo seznanili s stanjem pri pogajanjih o paktu o migracijah in azilu ter nadaljnjih korakih na tem področju. Predvidena je tudi izmenjava mnenj o Sporočilu Evropske komisije o krepitvi sodelovanja na področju vračanja in ponovnega sprejema ter krepitvi sodelovanja držav EU in Severne Afrike. Pod razno bosta predsedstvo in Evropska komisija podala informacijo o schengenski evalvaciji Hrvaške, Evropska komisija bo podala informacije o prehajanju meja v povezavi z epidemijo covida-19, Litva pa o postopkih proti sodnikom in tožilcem.

  Po zasedanju bomo objavili sporočilo za javnost.

 • Minister Koritnik bo nagovoril udeležence hekatona Skill up! Kompetence prihodnosti za družbo 5.0

  Minister Boštjan Koritnik bo prek video povezave nagovoril udeležence hekatona z naslovom Skill up! Kompetence prihodnosti za družbo 5.0, ki bo potekal v okviru programa Partnerstvo za spremembe.

  Spletni dogodek
 • Spletni informativni dan v okviru projekta CHANSE - področje humanistike in družboslovja

  V okviru ERA-NET Cofund projekta CHANSE (Collaboration of Humanities and Social Sciences in Europe) bo organiziran spletni informativni dogodek, ki bo potekal 15. marca ob 10:00 uri.

  Virtualni dogodek
 • Vabilo na nacionalni pred-dogodek v navezavi na dogodek: "MSCA EU-Western Balkans: training and mobility for researchers and institutions"

  Vsem raziskovalkam in raziskovalcem, ki so izrazili interes za udeležbo na MSCA e-seminarju EU – Zahodni Balkan, ki ga bo 24. in 25. marca 2021 organizirala Evropska komisija, z namenom krepitve in vzpostavljanja novih strateških povezav in večjega sodelovanja med EU in Zahodnim Balkanom pri razpisih MSCA.

  Virtualni dogodek