Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis
Obdobje
Ponastavi
 • Invazivke na poti – LIFE Artemis

  Na dogodkih v okviru v okviru projekta Life Artemis bodo predstavljene tudi rastlinske bolezni in škodljivci, ki jih obravnavamo podobno kot invazivne vrste.

  Različne lokacije
 • Usposabljanje s področja tajnih podatkov

  Na podlagi medsebojne pogodbe med Ministrstvom za obrambo in Uradom vlade za varovanje tajnih podatkov smo z novembrom 2019 prešli na izvedbo osnovnega in dodatnega usposabljanja s področja varovanja tajnih podatkov v obliki e-izobraževanja.

 • Vaja kriznega upravljanja EU Integrated Resolve 2020

  Vaja kriznega upravljanja EU Integrated Resolve 2020 – EU IR20 se izvaja skladno z Načrtom vaj v obrambnem sistemu in sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v letu 2020. Na vaji sodelujejo vsa ministrstva in nekatere vladne službe.

  MO, Vojkova cesta 55, Ljubljana
 • Kulturni festival Baturu – »Baturu for Beijing+25«

  Center Baturu s sedežem v Pekingu vabi k sodelovanju na Kulturnem festival Baturu – »Baturu for Beijing+25«, ki bo letos organiziran kot spletna platforma.

  Peking, Kitajska
 • Mesec znanosti 2020

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport letos že peto jesen zapored organizira niz dogodkov, povezanih s predstavitvijo, delom, uspehi in promocijo slovenske znanosti in raziskovanja. Mesec znanosti se bo tudi v 2020 raztezal od oktobra do konca decembra.

 • Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti

  Posebnost Meseca znanosti 2020 je združitev aktivnosti tudi z dogodki, ki se organizirajo v okviru projekta Evropske noči raziskovalcev 2020, ki poteka pod podnaslovom Humanistika, to si ti! - Vede o ljudeh, vede za ljudi. Dogodki so namenjeni predvsem mladim, zato slovenske raziskovalne inštitucije, od univerz do inštitutov, odpirajo vrata in vabijo k sodelovanju.

 • Preteklost na dosegu klika! Arhivska kulturna dediščina prilagojena za slepe in slabovidne kot primer dobre prakse na temo dostopnosti in inkluzivnosti

  Predstavitev dobre prakse slovenskih arhivov glede dostopnosti arhivske kulturne dediščine in inkluzivnosti na spletnem strokovnem izpopolnjevanju z delavnico v organizaciji Službe za premično dediščino in muzeje pri Narodnem muzeju Slovenije 23. in 30. novembra 2020.

  Spletna aplikacija Zoom
 • Neformalno srečanje ministrov za izobraževanje, raziskave, šport in mladino

  Ministri za izobraževanje, raziskave, šport in mladino držav članic EU se bodo v prihodnjih dneh sestali na neformalnem virtualnem srečanju.

 • 31. Mišičev vodarski dan 2020

  Letos bo preko spleta potekal že 31. Mišičev vodarski dan, srečanje slovenskih vodarjev, ki se odvija vsako leto v decembru. Srečanje je namenjeno strokovnjakom vodnogospodarskih, projektantskih, raziskovalnih in načrtovalskih organizacij, javnih in upravnih služb, vsem, ki se ukvarjajo z upravljanjem, urejanjem in varovanjem voda oziroma jih ta dejavnost zanima.

 • Noč ima svojo moč, letos vabi na splet

  Tudi letošnja Evropska noč raziskovalcev ter s tem projekt 'Noč ima svojo moč 2020' se prilagajata s pandemijo povezanim razmeram. Osrednja prireditev se je zamaknila na 27. novembra, glavnina dogodkov pa bo potekala na daljavo. Čakajo vas spletne dogodivščine, eksperimentiranje, klepet z raziskovalci, ogledi raziskovalnih ustanov, predavanja o aktualnih temah, pa razstave in celo virtualni koncert.

  Na spletu.
 • Noč raziskovalcev - Noč ima svojo moč

  Tudi letošnja Evropska noč raziskovalcev ter s tem projekt 'Noč ima svojo moč 2020' se prilagajata s pandemijo povezanim razmeram. Osrednja prireditev se je zamaknila na 27. novembra, glavnina dogodkov pa bo potekala na daljavo. Čakajo vas spletne dogodivščine, eksperimentiranje, klepet z raziskovalci, ogledi raziskovalnih ustanov, predavanja o aktualnih temah, pa razstave in celo virtualni koncert.

  www.nocmoc.eu
 • Udeležba DS Dovžana in generalnega sekretarja Drofenika na srečanju državnih in generalnih sekretarjev EU

  Državni sekretar Gašper Dovžan in generalni sekretar Jožef Drofenik se bosta udeležila neformalnega avdio-video srečanja državnih in generalnih sekretarjev EU.

  Ministrstvo za zunanje zadeve, Ljubljana
 • Udeležba ministra dr. Logarja na virtualnem zasedanju Regionalnega foruma Unije za Sredozemlje

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo preko avdio-video konference udeležil ministrskega zasedanja Regionalnega foruma Unije za Sredozemlje, ki je osrednji forum za dialog in sodelovanje v Sredozemlju.

  Ministrstvo za zunanje zadeve, Ljubljana
 • Minister dr. Logar bo opravil pogovor z ministrom za zunanje zadeve in razvojno sodelovanje Republike Islandije

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar bo preko avdio-video konference opravil pogovor z ministrom za zunanje zadeve in razvojno sodelovanje Republike Islandije Gudlaugurjem Thórom Thórdarsonom.

  Ministrstvo za zunanje zadeve, Ljubljana
 • Dan inovativnosti 2020

  Dan inovativnosti 2020, katerega vrh bo tradicionalna podelitev nacionalnih priznanj Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) za inovativnost, bo letos obogatila konferenca pod naslovom “Simptomi kreativnosti”.

  Virtualno
 • Ministrsko srečanju Jadranske listine

  Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Uroš Lampret se bo udeležil virtualnega ministrskega srečanja pobude Jadranske listine (A-5).Cilj srečanja je izmenjava izkušenj glede pandemije COVID-19, govorili pa bodo tudi o tveganjih in priložnostih, ki jih le-ta prinaša za prihodnje regionalno sodelovanje.

  Ljubljana
 • Minister mag. Vizjak na neformalnem srečanju ministrov EU, pristojnih za urbane zadeve

  Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak se bo udeležil neformalnega srečanja ministrov EU, pristojnih za urbane zadeve. Na srečanju bodo ministri med drugim razpravljali in predvidoma sprejeli Novo leipziško listino o mestih in dokument za njeno izvajanje skozi več nivojsko upravljanje.

 • Delavnica o varstvu prostorskih podatkov v skladu s Pravilnikom o enotnih tehnoloških zahtevah za zajem in hrambo gradiva v digitalni obliki - 30. november 2020

  Arhiv 30. novembra 2020 prireja brezplačno delavnico o varstvu prostorskih podatkov v skladu s Pravilnikom o enotnih tehnoloških zahtevah za zajem in hrambo gradiva v digitalni obliki. Zaradi epidemiološke slike bo delavnica potekalo v obliki spletnega izobraževanja z uporabo aplikacije Zoom.

  Spletna aplikacija Zoom
 • Udeležba DS Dovžana na virtualnem srečanju Sveta za splošne zadeve EU

  Državni sekretar Gašper Dovžan bo sodeloval na virtualnem neformalnem srečanju Sveta za splošne zadeve Evropske unije.

  Ministrstvo za zunanje zadeve, Ljubljana
 • Minister mag. Vizjak na neformalnem srečanju ministrov EU, pristojnih za teritorialno kohezijo

  Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak se bo udeležil neformalnega srečanja ministrov EU, pristojnih za teritorialno kohezijo. Na srečanju bodo ministri med drugim razpravljali in predvidoma sprejeli Teritorialno Agendo 2030.