Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Obdobje
Ponastavi
 
BTC City Ljubljana

Digitalno središče Slovenije: Tehnologija za ljudi

Digitalizacija, umetna inteligenca, robotika, družba 5.0, kibernetska varnost, inovativne tehnologije, inovacije, mobilnost, energetika, pametna mesta in skupnosti, trajnostna družba in gospodarstvo so le nekatera tematska področja, ki bodo predstavljena v Digitalnem središču Slovenije – Tehnologija za ljudi, v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije.

 

Mesec znanosti 2021

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport letos že šesto jesen zapored organizira niz dogodkov, povezanih s predstavitvijo, delom, uspehi in promocijo slovenske znanosti in raziskovanja. Mesec znanosti se bo tudi v 2021 raztezal od oktobra do konca decembra.

 
Kraljeva kinoteka Belgije – Cinematek

Retrospektiva slovenskega filma

Na velikem platnu Kraljeve kinoteke Belgije se bo v času od 2. do 22. decembra 2021 odvrtelo deset celovečernih filmskih klasik iz slovenske filmske zakladnice – od nemih začetkov do sodobne produkcije. Retrospektivo bo uvedla projekcija prvega slovenskega nemega celovečernega filma V kraljestvu Zlatoroga z izvirno glasbeno spremljavo.

 
Virtualni dogodek

Dnevi ESFRI

Slovensko predsedstvo Svetu EU in Evropski strateški forum za raziskovalne infrastrukture (ESFRI) vabita na dogodek na področju znanosti »Dnevi ESFRI« ki bodo potekali 6.in 7. decembra 2021 (v virtualnem formatu).

 
Krško

Strokovni posvet o vlogi jedrske energije kot nizkoogljične energije

V ponedeljek, 6. decembra, ob 10.uri Ministrstvo za infrastrukturo v Krškem organizira strokovni posvet z naslovom "Vloga jedrske energije kot nizkoogljične energije v energetski mešanici - včeraj, danes, jutri", na katerega so vabljeni različni slovenski in hrvaški strokovnjaki in deležniki s področja jedrske energije.

 
Tehnološki park 19, Ljubljana

Kolegij predsednikov in direktorjev Zadružne zveze Slovenije

Državni sekretar mag. Aleš Irgolič se bo udeležil kolegija predsednikov in direktorjev ZZS. Osrednja točka kolegija bo priprava strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023 – 2027.

 
Spletni dogodek

Minister Koritnik na zasedanju "UN Internet Governance Forum 2021"

Minister Boštjan Koritnik bo imel uvodni nagovor na zasedanju "UN Internet Governance Forum 2021 - IGF" (Forum Združenih narodov o upravljanju interneta 2021), ki bo med 6. in 10. decembrom 2021 potekal v Katovicah na Poljskem.

 
AV dogodek

16. seja Sveta za kmetijstvo in podeželje

Minister dr. Jože Podgoršek se bo udeležil 16. seje Sveta za kmetijstvo in podeželje. Osrednja točka seje bo zaključna faza priprave strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023 – 2027.

 
Gregorčičev drevored 3, Postojna

Uradno odprtje novih prostorov Upravne enote Postojna

Minister Boštjan Koritnik bo slavnostni govorec na uradnem odprtju prenovljene stavbe Gregorčičev drevored 3 v Postojni. V stavbi, ki predstavlja simbol stavbne dediščine mesta, bo imela prostore Upravna enota Postojna, pa tudi postojnski pisarni Geodetske uprave in Ajpes (Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve).