Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis
Obdobje
Ponastavi
 • Invazivke na poti – LIFE Artemis

  Na dogodkih v okviru v okviru projekta Life Artemis bodo predstavljene tudi rastlinske bolezni in škodljivci, ki jih obravnavamo podobno kot invazivne vrste.

  Različne lokacije
 • Usposabljanje s področja tajnih podatkov

  Na podlagi medsebojne pogodbe med Ministrstvom za obrambo in Uradom vlade za varovanje tajnih podatkov smo z novembrom 2019 prešli na izvedbo osnovnega in dodatnega usposabljanja s področja varovanja tajnih podatkov v obliki e-izobraževanja.

 • Minister za obrambo v enotah Slovenske vojske

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin bo v naslednjem tednu obiskal več enot in poveljstev Slovenske vojske, v okviru katerih ga bodo podrobneje seznanili s stanjem in trenutnimi prednostnimi nalogami. V ponedeljek, 29. junija, bo obiskal 72. brigado Slovenske vojske s sedežem v Mariboru, 1. brigado v Ljubljani bo obiskal v sredo, 1. julija, Logistično brigado v kranjski vojašnici pa v petek, 3. julija. Minister mag. Tonin bo obiske enot sklenil v sredo, 8. julija, na Poveljstvu sil Slovenske vojske v Vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki.

  Po Sloveniji: Maribor, Ljubljana, Kranj, Vrhnika
 • Aktivnosti za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil

  Aktivnosti policije po vsej Sloveniji za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil. Nosilec nadzora je Javna agencija RS za varnost prometa.

  Akcija poteka po vsej Sloveniji.
 • Ministrica dr. Aleksandra Pivec v uradni delegaciji predsednika Republike Boruta Pahorja na obisku na Madžarskem

  Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo jutri, 2. julija, na povabilo predsednika republike Madžarske Jánosa Áderja mudil na uradnem obisku na Madžarskem. Srečanje pomeni nadaljevanje rednega dialoga na predsedniški ravni.

  Madžarska
 • Minister Boštjan Koritnik bo sodeloval na tiskovni konferenci Nacionalnega svet invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS)

  Minister Boštjan Koritnik bo sodeloval na tiskovni konferenci Nacionalnega svet invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS), na kateri bodo predstavili pomen spletne dostopnosti za ljudi z različnimi invalidnostmi.


  Zlata dvorana, Narodna galerija Ljubljana, Prešernova cesta 24
 • Minister Vizjak na obisku v Občini Črnomelj

  Minister mag. Andrej Vizjak bo obiskal Občino Črnomelj. Z župani občin Črnomelj Andrejem Kavškom, Metlika Darkom Zevnikom in Semič Polono Kambič bo razpravljal o ogroženosti podzemne vode v Črnomlju in drugih prostorskih ter okoljskih projektih.

 • Predstavitev osnutka prvega slovenskega Pomorskega prostorskega načrta Slovenije in izhodišč za pripravo Okoljskega poročila

  Generalni direktor Direktorata za prostor, graditev in stanovanja Georgi Bangiev bo nagovoril udeležence predstavitve delovnega osnutka prvega slovenskega Pomorskega prostorskega načrta Slovenije (PPN) in osnutek Izhodišč za pripravo Okoljskega poročila za PPN. Predstavitvi bo sledila obravnava ključnih odprtih vprašanj.

  Občina Izola, Kristanov trg 1, Izola
 • Novinarska konferenca in predstavitev konservirane-restavrirane knjige rokopis iz Škofič

  Novinarska konferenca in predstavitev konservirane-restavrirane knjige rokopis iz Škofič bo v petek, 3. julija 2020, ob 11. uri v Arhivu Republike Slovenije na Zvezdarski 1 v Ljubljani.

  Arhiv Republike Slovenije, Zvezdarska 1 v Ljubljani
 • Minister dr. Logar bo na dvostranskem obisku gostil zunanja ministra Nemčije in Portugalske ter sestanek zunanjih ministrov v okviru Tria predsedstev Svetu EU

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar bo na dvostranskem delovnem obisku gostil nemškega zunanjega ministra Heika Maasa in portugalskega zunanjega ministra Augusta Santosa Silvo ter sestanek zunanjih ministrov v okviru Tria predsedstev Svetu EU.

  Brdo pri Kranju
 • Terenski ogled stanja drobnice

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec si bo skupaj z državnim sekretarjem dr. Jožetom Podgorškom na terenu ogledala dve kmetiji, ki se ukvarjata z rejo drobnice. Po ogledu na terenu, bo sledil še pogovor o stanju drobnice.

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec si bo skupaj z državnim sekretarjem dr. Jožetom Podgorškom na terenu ogledala dve kmetiji, ki se ukvarjata z rejo drobnice. Po ogledu na terenu, bo sledil še pogovor o stanju drobnice.

  Lokaciji v Zasavju
 • Podelitev certifikatov Tradicionalna prleška gibanica

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila podelitve certifikatov Tradicionalna prleška gibanica. Prireditev organizira Društvo Kelih, certifikati pa bodo podeljeni tistim, ki bodo dosegli pogoje, določene s pravilnikom.

  Župnijski prostori v Križevcih pri Ljutomeru
 • Biomolekularec

  Mladi raziskovalci, ki stopajo na pota odkrivanja skrivnosti življenja in uveljavljeni raziskovalci bodo predstavili dela tudi s podoročja zdravja rastlin.

  Dan biomolekularnih znanosti Biomolekularec
 • Dogodek »Meritve danes in jutri«

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Urad RS za meroslovje in Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede vabita na dogodek »Meritve danes in jutri«, ki bo potekal v okviru 39. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti »Organizacije na krožišču inovativnosti in digitalne transformacije«.

  Kranjska Gora
 • PRESTAVLJENA NA SEPTEMBER - 39. mednarodna konferenca, Portorož, "Meritve danes in jutri"

  Z digitalno transformacijo postajajo meritve še pomembnejše, zato je njihov razvoj ključen za učinkovite inovativne proizvode. V okviru dogodka »Meritve danes in jutri« bomo s strokovnjaki iz različnih področij poizkusili soočiti odločevalce, ki uporabljajo rezultate meritev, in izvajalce meritev, da dobimo odgovore na ključna vprašanja:
  …kako zagotoviti ustrezna merila in njihovo sledljivost, kako upoštevati merilno negotovost pri odločanju o skladnosti, kakšne kompleksne meritve uporabiti za avtomatizacijo proizvodnje, kakšne novosti se nam obetajo v prihodnje in kako zagotoviti ustrezno usposobljen kader…

  Kranjska Gora, Slovenija
 • International Plant Health Conference "Protecting Plant Health in a changing world"

  Na Mednarodni konferenci bodo strokovnjaki s celega sveta razpravljali boleznih in škodljivcih rastlin ter ukrepih za preprečevanje njihovega širjenja.

  Helsinki (Finska)
 • Posvet o varstvu rastlin

  Društvo za varstvo rastlin Slovenije organizira Posvet ob mednarodnem letu zdravja rastlin 2020, na katerem bo posebna pozornost namenjena ohranitvi zdravih rastlin.

  Ljubljana
 • Rezervirajte si datum: Peta mednarodna konferenca e-ARH.si

  V okviru projekta e-ARH.si bo 19. in 20. maja 2021 v Konferenčnem centru Domus Medica v Ljubljani potekala že peta mednarodna konferenca e-ARH.si || Fifth e-ARH.si International Conference. Tudi tokratna konferenca bo potekala pod sloganom Preteklost na dosegu klika || The past is just a click away.

  Konferenčni center Domus Medica
Iskalnik