GOV.SI

Dogodki

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Vabilo podjetjem za sodelovanje v gospodarski delegaciji na Cipru

  Minister za zunanje zadeve RS dr. Miro Cerar se bo v času od 17.-18. oktobra 2019 mudil na uradnem obisku v Nikoziji na Cipru. Ministra bo na Ciper spremljala gospodarska delegacija. V okviru obiska bo predvidoma potekal poslovni forum in poslovna srečanja med slovenskimi in ciprskimi podjetji.

 • Vabilo podjetjem za sodelovanje v gospodarski delegaciji na Poljsko in otvoritev Konzulata RS v Katovicah

  Ministrstvo za zunanje zadeve RS in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije ter Javno agencijo SPIRIT vabi zainteresirana slovenska podjetja k udeležbi v gospodarski delegaciji, ki bo med 15. in 17. oktobrom letos obiskala mesto Katovice na Poljskem. Delegacijo bo vodil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo RS Zdravko Počivalšek.

 • Predstavitev ministrstva na Mednarodnem obrtnem sejmu

  Podjetjem bomo iz prve roke svetovali o konkretnih poslovnih izzivih, jih seznanili s trendi na trgu in tudi s priložnostmi, ki jih ministrstvo ustvarja za podjetja – doma in v tujini.

  Celje, Mednarodni obrtni sejem MOS, hala L1, v 1. nadstropje.
 • »Stičišče znanosti in gospodarstva« priložnost za promocijo znanosti

  V okviru 52. Mednarodnega sejma obrti in podjetništva v Celju, ki bo od 10. do 15. septembra, bo tudi letos na ogled »Stičišče znanosti in gospodarstva«. Tam bodo na enem mestu predstavljene vrhunske tehnologije z različnih področij, kot so mehatronika, avtomatika, robotika, profesionalna elektronika, energetika, informacijska tehnologija, bionika, nanotehnologija, vesoljske tehnologije in drugo. Vsako leto je stičišče deležno velikega zanimanja obiskovalcev, predvsem študentov in dijakov.

  Celje
 • Seja Strokovnega sveta za izobraževanje odraslih

  Vabilo na skupno 98. sejo Strokovnega sveta Republike Slovenije za izobraževanje odraslih in 25. sejo Komisije za obravnavo strateških vprašanj.

 • Načelniki generalštabov vseh zavezniških vojsk se bodo septembra srečali v Ljubljani

  Republika Slovenija in Slovenska vojska bosta med 13. in 15. septembrom 2019 v Ljubljani gostili konferenco Vojaškega odbora Nata v sestavi načelnikov generalštabov vseh zavezniških vojsk in najvišjih vojaških predstavnikov zveze Nato. Namen konference je, da omogoči načelnikom in strateškim poveljnikom razpravo o aktualnih temah na obrambno-varnostnem področju, pomembnih za zavezništvo v okviru ohranjanja miru in varnosti.

 • Konferenca Vojaškega odbora Nata

  Republika Slovenija in Slovenska vojska bosta gostili konferenco Vojaškega odbora Nata v sestavi načelnikov generalštabov vseh zavezniških vojsk in najvišjih vojaških predstavnikov zveze Nato. Delovni del konference se bo začel v petek zvečer, ko bo na slovesnosti v Narodni galeriji zbrane nagovoril predsednik republike in vrhovni poveljnik slovenskih obrambnih sil Borut Pahor, sledila bo večerja. Na sobotnem uradnem delu bo približno 400 udeležencev konference najvišjega vojaškega organa Nata nagovoril minister za obrambo Karl Erjavec. Srečanje, ki se bo končalo dan pozneje z neformalnim programom, je namenjeno razpravam načelnikov in strateških poveljnikov Nata o aktualnih temah na obrambno-varnostnem področju, pomembnih za zavezništvo v okviru ohranjanja miru in varnosti.

 • V Parku vojaške zgodovine v Pivki bo potekal XIII. festival vojaške zgodovine

  V Parku vojaške zgodovine v Pivki bo potekal XIII. festival vojaške zgodovine, na katerem bodo različne uprave za obrambo in predstavniki sektorja za vojaške zadeve predstavili pogoje in postopke za zaposlitev v Slovenski vojski, štipendiranje, programe in vrste usposabljanj za delo v Slovenski vojski, prejemke, statuse ter bonitete. Obiskovalcem bo na voljo tudi neposreden pogovor s pripadniki Slovenske vojske in promocijski material. Za popestritev dogajanja bodo na oz. ob stojnici postavljeni trije trenažerji streljanja.

  Poleg tega bodo na XIII. festivalu vojaške zgodovine v dinamičnem in statičnem delu predstavili oklepna vozila Slovenske vojske in nekatere letalnike slovenskega vojaškega letalstva. V soboto, 14. septembra, bo za obiskovalce svoja vrata odprla tudi Vojašnica Stanislava Požarja v Pivki.