Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis
Obdobje
Ponastavi
BTC City Ljubljana

Digitalno središče Slovenije: Tehnologija za ljudi

Digitalizacija, umetna inteligenca, robotika, družba 5.0, kibernetska varnost, inovativne tehnologije, inovacije, mobilnost, energetika, pametna mesta in skupnosti, trajnostna družba in gospodarstvo so le nekatera tematska področja, ki bodo predstavljena v Digitalnem središču Slovenije – Tehnologija za ljudi, v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije.

Arboretum Volčji Potok

Cvetje in mir

Razstava v počastitev 30. obletnice samostojnosti bo odraz slovenskega prostora, tako geografskih značilnosti, kulture in kulturne ter naravne dediščine.

Bled, Slovenija

Konferenca s področja kibernetske varnosti

Namen konference je izmenjava dobrih praks in izkušenj pri krepitvi kibernetske odpornosti ključne infrastrukture na enotnem digitalnem trgu v primeru kibernetskih napadov, pri upravljanju kibernetskih kriz v EU ter pri kibernetski diplomaciji in kibernetski varnosti na Zahodnem Balkanu.

Virtualni dogodek

Spletni seminar ERC o razpisih 2022

ERC bo v ponedeljek 6. septembra ob 11.00 uri organiziral spletni seminar na temo svojih razpisov z oznako 2022, ki bodo takrat že odprti, ali pa se bodo v kratkem odprli.

Kongresni center Brdo, Slovenija

Konferenca "Od idej k dejanjem"

Na konferenci bodo obravnavane aktivnosti na področju umetne inteligence (UI) z vidika mednarodnih pobud in aktivnosti EU.

Ljubljana

Dan slovenskega športa

Predstavljeni bodo največji uspehi slovenskega športa: del aktivnosti in komuniciranja bo namenjenega največjim uspehom slovenskega športa (npr. nosilcem olimpijskih medalj), s čimer bodo tudi športniki obeležili 30. obletnico samostojnosti Republike Slovenije.

Ljubljana

Obeležitev dneva slovenske carine

Obeležitev dneva, ko je bil vzpostavljen carinski nadzor na mej s Hrvaško (kasneje tudi dan slovenske carine).

Spletni dogodek

Rezervirajte si datum: Peta mednarodna konferenca e-ARH.si

V okviru projekta e-ARH.si bo 19. in 20. oktobra 2021 potekala že peta mednarodna konferenca e-ARH.si || Fifth e-ARH.si International Conference. Konferenca, ki jo bomo tokrat pripravili v spletni obliki, bo tudi tokrat potekala pod sloganom Preteklost na dosegu klika || The past is just a click away.

Koper

Dan suverenosti

Obeležitev državnega praznika Dan suverenosti

Krško

Dan reformacije

Osrednja proslava ob državnem prazniku.

Spletni dogodek

Dnevi odprtih podatkov EU 2021: sodelujete in pomagajte oblikovati našo digitalno prihodnost

Med 23. in 25. novembrom 2021 bodo prvič potekali dnevi odprtih podatkov EU 2021. Ta edinstveni dogodek, ki bo še posebej zanimiv za javni sektor EU, državljane in podjetja, bo pripravljen kot vozlišče znanja s poudarkom na prednostih odprtih podatkov. Poiščite navdih ter spoznajte najnovejše trende in najbolj inovativne rešitve!