Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Obdobje
Ponastavi
 
BTC City Ljubljana

Digitalno središče Slovenije: Tehnologija za ljudi

Digitalizacija, umetna inteligenca, robotika, družba 5.0, kibernetska varnost, inovativne tehnologije, inovacije, mobilnost, energetika, pametna mesta in skupnosti, trajnostna družba in gospodarstvo so le nekatera tematska področja, ki bodo predstavljena v Digitalnem središču Slovenije – Tehnologija za ljudi, v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije.

 
ZDA

Ministrica dr. Helena Jaklitsch na obisku pri Slovencih v ZDA

Dr. Helena Jaklitsch, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu, bo v četrtek, 16. septembra, pričela z obiskom med slovenskimi rojaki v ZDA. Ta bo potekal predvsem v znamenju 30-letnice samostojnosti Republike Slovenije.

 

Javna obravnava Resolucije o nacionalnem programu za kulturo 2021–2028

Ministrstvo za kulturo je dalo v javno obravnavo osnutek Resolucije o nacionalnem programu za kulturo 2021–2028. Osnutek resolucije celostno obravnava in povezuje vrsto različnih področij, s ciljem oblikovati celovito in heterogeno strategijo na področju kulture za obdobje osmih let. Osnutek upošteva tudi novonastalo situacijo v kulturnem sektorju zaradi posledic pandemije covida-19.

 
Digitalno središče Slovenije (BTC Hala 1) v Ljubljani in hibridno preko spleta.

European Blockchain Week 2021, 20.-24. september 2021

Na konferenci bodo udeleženci in sodelujoči partnerji lahko spoznali številne priložnosti, ki jih ponujajo napredne tehnologije veriženja blokov in umetne inteligence, katere nam hkrati tudi utirajo pot do bolj konkurenčnega gospodarstva, boljših delovnih mest in kvalitetnejšega življenja.

 
New York

Minister Logar na zasedanju Generalne skupščine ZN v New Yorku

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo med 20. in 24. septembrom 2021 udeležil 76. zasedanja Generalne skupščine Organizacije Združenih narodov (GS OZN). Ob robu zasedanja bo sodeloval na ministrskih dogodkih, ki bodo organizirani v času splošne razprave. Predvidenih je tudi več dvostranskih srečanj.

 
Osrednje vadišče Slovenske vojske Postojna
Kamniško-Savinjske Alpe
Mirnska dolina
Kočevje

Usposabljanje kontrolorjev združenega ognja

Kontrolorji združenih ognjev Slovenske vojske se bodo od ponedeljka, 20., do petka, 24. septembra,udeležili usposabljanja kontrolorjev združenih ognjev na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna. Urjenje se bo odvijalo ob podpori letalstva Slovenske vojske in zavezniškega letala L-39 tudi na območju Kamniško-Savinjskih Alp, Mirnske doline ter v okolici Kočevja.

 
Ljubljana (Orehov gaj)

Praznovanje evropskega dneva jezikov letos že dvajsetič

Evropski dan jezikov, ki ga obeležujemo 26. septembra, letos bo že dvajsetič, je namenjen opozarjanju javnosti o pomenu učenja jezikov in razširjanja naborov jezikov, ki se jih učimo, zavzemanju za bogato jezikovno in kulturno raznolikost v Evropi ter spodbujanju vseživljenjskega učenja jezikov v šoli in izven nje.

 
Občina Destrnik

Minister Koritnik na srečanju Kluba županov SLS

Minister Boštjan Koritnik se bo udeležil srečanja Kluba županov SLS, na katerem bodo razpravljali o področju javne uprave s poudarki na lokalni in regionalni samoupravi.

 

93. redna seja vlade

Vlada Republike Slovenije se bo v sredo, 22. septembra 2021, ob 12. uri, v sejni dvorani na Gregorčičevi 27, sestala na 93. redni seji.

 
Grad Fužine, Rusjanov trg 7, Ljubljana

Svečanost ob 20. obletnici Borzena

Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak bo nagovoril udeležence praznovanja 20. obletnice delovanja družbe Borzen in odprtja trga z elektriko.

 
Galerija Cukrarna, Poljanski nasip 40, Ljubljana

Minister Koritnik na odprtju Cukrarne

Minister Boštjan Koritnik se bo udeležil slavnostnega odprtja prenovljene Cukrarne.

 
Park Tivoli, Bled

S slovenskim dnevom športa v Sloveniji uradna otvoritev Evropskega tedna športa

V četrtek, 23. septembra 2021, bo v parku Tivoli v Ljubljani potekala osrednja prireditev ob Slovenskem dnevu Športa, na kateri bosta ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec in evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, mladino in šport Mariya Gabriel simbolno otvorili Evropski teden športa.

 

Predsednik vlade Janez Janša na Demografskem vrhu v Budimpešti

Predsednik vlade Janez Janša se bo v četrtek, 23. septembra 2021, udeležil demografskega vrha v Budimpešti. Demografski vrh v Budimpešti (Budapest Demographic Summit) je letni dogodek, ki tudi letos gosti govorce na najvišji ravni, nekdanje ministre in ministrice, evropske in nacionalne poslance, najvišje predstavnike različnih religij, predstavnike civilne družbe, akademike in novinarje.