Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis
Obdobje
Ponastavi
 • Invazivke na poti – LIFE Artemis

  Na dogodkih v okviru v okviru projekta Life Artemis bodo predstavljene tudi rastlinske bolezni in škodljivci, ki jih obravnavamo podobno kot invazivne vrste.

  Različne lokacije
 • Usposabljanje s področja tajnih podatkov

  Na podlagi medsebojne pogodbe med Ministrstvom za obrambo in Uradom vlade za varovanje tajnih podatkov smo z novembrom 2019 prešli na izvedbo osnovnega in dodatnega usposabljanja s področja varovanja tajnih podatkov v obliki e-izobraževanja.

 • Vaja kriznega upravljanja EU Integrated Resolve 2020

  Vaja kriznega upravljanja EU Integrated Resolve 2020 – EU IR20 se izvaja skladno z Načrtom vaj v obrambnem sistemu in sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v letu 2020. Na vaji sodelujejo vsa ministrstva in nekatere vladne službe. Cilji vaje so skladni s tematiko vaje in sledijo ciljem na ravni EU. Vodja vaje je generalni direktor Direktorata za obrambne zadeve na Ministrstvu za obrambo Andrej Kavar.

  MO, Vojkova cesta 55, Ljubljana
 • Kulturni festival Baturu – »Baturu for Beijing+25«

  Center Baturu s sedežem v Pekingu vabi k sodelovanju na Kulturnem festival Baturu – »Baturu for Beijing+25«, ki bo letos organiziran kot spletna platforma.

  Peking, Kitajska
 • Mesec znanosti 2020

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport letos že peto jesen zapored organizira niz dogodkov, povezanih s predstavitvijo, delom, uspehi in promocijo slovenske znanosti in raziskovanja. MESEC ZNANOSTI se bo tudi v 2020 raztezal od oktobra do konca decembra.

 • Serija spletnih seminarjev Mlade akademije

  Mlada akademija pod okriljem Meseca znanosti organizira serijo štirih spletnih dogodkov, v mednarodnem tednu odprtega dostopa, ki se bodo zvrstili od 19. do 22. oktobra v terminu od 18. do 19.30 ure.

 • Minister dr. Logar bo med 20. do 22. oktobrom na delovnem obisku v Estoniji, Latviji in Litvi

  Minister za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Anže Logar bo med 20. in 22. oktobrom 2020 na delovnem obisku v Republiki Estoniji, v Republiki Latviji in v Republiki Litvi.

  Estonija, Latvija, Litva
 • Minister Koritnik bo odprl 4. mednarodno konferenco o e-identifikaciji in e-storitvah zaupanja

  Minister Boštjan Koritnik bo z video nagovorom odprl 4. mednarodno konferenco o e-identifikaciji in e-storitvah zaupanja, ki jo organizira Slovensko združenje za elektronsko identifikacijo in elektronske storitve zaupanja (Združenje EIDES).

  online - video konferenca
 • Podpis izdelave dokumentacije za ureditev oskrbe prebivalstva s pitno vodo slovenske Istre in kraškega zaledja

  Ob prisotnosti ministra za okolje in prostor mag. Andreja Vizjaka, bosta direktor Direkcije RS za vode Roman Kramer in direktor podjetja LUZ d. d. Tadej Pfajfar, kot vodilni partner, podpisala pogodbo za »Izdelavo projektne, prostorske in investicijske dokumentacije do faze dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja za investicijski projekt: Ureditev oskrbe prebivalstva s pitno vodo slovenske Istre in kraškega zaledja.«

 • Udeležba DS Kajzerja na vmesnem pregledu Odbora za razvojno pomoč OECD

  Državni sekretar Tone Kajzer bo nagovoril sodelujoče na vmesnem pregledu Odbora za razvojno pomoč Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD DAC)

  Ministrstvo za zunanje zadeve
 • Nagovor DS Kajzerja na Odboru za razvojno pomoč Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj

  Državni sekretar Tone Kajzer bo nagovoril sodelujoče na vmesnem pregledu Odbora za razvojno pomoč Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD DAC).

  Ljubljana
 • Mag. Tonin na rednem zasedanju obrambnih ministrov Nata

  Tokratno dvodnevno redno zasedanje obrambnih ministrov Nata bo potekalo v obliki videokonference. Glavna tema zasedanja bo delitev bremen na vseh treh stebrih, in sicer pri obrambnih izdatkih, vlaganjih v zmogljivosti ter prispevkih v Natove operacije, misije in v druge aktivnosti. Prvi dan bodo ministri razpravljali o delitvi bremen, krepitvi odvračalne in obrambne drže ter odpornosti in civilni pripravljenosti. Drugi dan bodo govorili o operacijah in misijah, predvsem o Natovi misiji v Iraku, pa tudi o razmerah v Afganistanu, generiranju sil za zavezniške aktivnosti. Obeležili bodo 20. obletnico Resolucije OZN 1325 o ženskah, miru in varnosti.

  Ljubljana, Bruselj
 • Uprava bo na spletnem kariernem sejmu predstavljala poklic pravosodni policist

  Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij se bo 22. oktobra 2020 udeležila Spletnega kariernega sejma MojeDelo.com, ki poteka v partnerstvu z Zavodom RS za zaposlovanje.

  Spletna stran: http://kariernisejem.com/
 • Predstavitev nove nacionalne kampanje za promocijo lokalnih kmetijskih in živilskih proizvodov iz sektorja sadja

  Minister dr. Jože Podgoršek se bo udeležil predstavitve nove nacionalne kampanje za promocijo lokalnih kmetijskih in živilskih proizvodov iz sektorja sadja – s poudarkom na predstavitvi prednosti sadja in proizvodov iz sadja, označenega z znakom ''izbrana kakovost – Slovenija''.

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska 22, Ljubljana – dvorana v pritličju
 • Udeležba DS Dovžana na Letnem forumu strategije EU za Podonavsko regijo

  Državni sekretar Gašper Dovžan bo sodeloval na virtualnem Letnem forumu strategije EU za Podonavsko regijo (EUSDR) 

  Ministrstvo za zunanje zadeve, Ljubljana
 • Predstavitev Rednega letnega poročila Zagovornika načela enakosti za leto 2019

  Državni sekretar na Ministrstvu za okolje in prostor Robert Rožac se bo sestal z Zagovornikom načela enakosti, ki mu bo predstavil Redno letno poročilo za leto 2019.

  MOP
 • Udeležba DS Dovžana na Konferenci o prihodnosti Evrope

  Državni sekretar Gašper Dovžan bo preko audio-video povezave sodeloval na Konferenci o prihodnosti Evrope (CoFE) v organizaciji SWP (German Institute for International and Security Affairs - Stiftung Wissendchaft in Politik).

  Ministrstvo za zunanje zadeve, Ljubljana
 • Trojka obrambnih ministrov na neformalni avdio-video konferenci

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin se bo popoldne udeležil neformalne avdio-video konference z nemško ministrico za obrambo Annegret Kramp-Karrenbauer in portugalskim ministrom za obrambo Joãom Gomesom Cravinhom. Slovenija skupaj z Zvezno republiko Nemčijo in Portugalsko sestavlja tako imenovani trio držav, ki si prek 18-mesečnega programa predsedovanja Svetu EU prizadevajo dosledno uresničevati dolgoročne cilje. Na konferenci bodo govorili o Evropskem mirovnem skladu kot finančnem zunaj-proračunskem mehanizmu glede financiranja skupnih stroškov vojaških operacij, o procesu strateškega pregleda Stalnega strukturnega sodelovanja (PESCO) in sodelovanju tretjih držav v njem, analizi ogroženosti v okviru Skupne varnostne in obrambne politike oziroma tako imenovanem strateškem kompasu ter o Evropskem obrambnem skladu.

  Ljubljana
 • Zasedanje Sveta EU za okolje

  Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak se bo udeležil zasedanja Sveta EU za okolje, na katerem želi nemško predsedstvo doseči delni splošni pristop glede Evropskega podnebnega zakona, ministri pa bodo potrdili tudi zaključke Sveta o biotski raznovrstnosti.

  Luksemburg
 • Seja Sveta Vlade RS za mladino

  Državni sekretar na Ministrstvu za okolje in prostor Robert Rožac se bo preko spleta udeležil 6. seje Sveta Vlade RS za mladino v mandatu 2017-2021, na kateri bodo med drugim resorji predstavili načrte na področju mladih.

Iskalnik