Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Obdobje
Kdaj do
Kje Avla Ministrstva za kulturo

Razstava PAJETA: sožitje v ravnovesju Sečoveljskih solin

Razstava PAJETA: sožitje v ravnovesju Sečoveljskih solin izhaja iz preučevanja nastanka, razvoja in delovanja Sečoveljskih solin, obravnava združljivost srednjeveškega tipa solinarstva in ohranjanja narave, predvsem pa išče uravnotežene, povezovalne, trajnostne rešitve za sobivanje kulturne dediščine, naravnih vrednot in dejavnosti tradicionalnega solinarstva v prihodnje.

Kdaj do
Kje Ljubljana, Slovenska Bistrica

Konferenca o geografskih označbah in shemah kakovosti

Ministrstvo bo obiskala predstavnica Generalnega direktorata za kmetijstvo in razvoj podeželja (AGRI) Evropske komisije z namenom predstavitve nove uredbe o geografskih označbah in shemah kakovosti za vino, kmetijske proizvode in žgane pijače, predstavitve enotnega sistema zaščite geografskih označb v Evropski uniji, prednostih zaščitenih geografskih označb in označb porekla.

Kdaj do
Kje Praga, Češka republika, Galerija Jakubska, Thunovská 183/18

Odprtje razstave Maše Gala in Klemna Bruna

Razstava z naslovom Ohranite jasne misli na naslednji izziv (angleško Keep your mind clear for the next challenge) združuje sugestivna dela Maše Gala in Klemena Bruna. Kljub različnim generacijam, regijam in izobrazbam umetnika sodelujeta že več kot desetletje in ustvarjata poglobljen dialog med svojimi različnimi, a komplementarnimi vizijami.

Kdaj
Kje München, Nemčija

Ministrica Fajon na pogovoru z nemško ministrico Baerbock in ogledu tekme Slovenije na Euro 2024

Ministrica Tanja Fajon si bo na povabilo ministrice za zunanje zadeve Zvezne republike Nemčije Annalene Baerbock na Euro 2024 ogledala tekmo slovenske nogometne izbrane vrste proti Srbiji. Pred tem se bo na dvostranskem srečanju pogovarjala z Baerbockovo, predvsem o nadaljnjem poglabljanju dvostranskih odnosov in izmenjavi mnenj o aktualnih evropskih ter mednarodnih temah.

Kdaj
Kje Luksemburg

Ministrica za zdravje se bo udeležila Sveta EPSCO v Luksemburgu

Delegacija Ministrstva za zdravje se bo v okviru belgijskega predsedovanja Svetu Evropske unije udeležila zasedanja Sveta za zaposlovanje, socialno politiko, zdravje in varstvo potrošnikov (Svet EPSCO). Republiko Slovenijo bo na tem zasedanju zastopala dr. Valentina Prevolnik Rupel, ministrica za zdravje Republike Slovenije.