Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Obdobje
Ponastavi

Mesec znanosti 2023

Mesec znanosti v leto 2023 vstopa z nekoliko spremenjeno podobo, vsebinsko pa ohranja fokus na promociji znanstvenih in inovacijskih vsebin. Tudi letos smo z različnimi partnerji pristopili k organizaciji številnih dogodkov in srečanj, ki skupaj po obsegu, sedaj že tradicionalno, presegajo obdobje enega meseca in se raztezajo čez celotno jesen, od meseca septembra do konca decembra.

  do
Slovenija

Dnevi svetovanja za znanje 2023

Svetovalna središča in Andragoški center Slovenije vsako leto konec septembra pripravijo tradicionalne Dneve svetovanja za znanje. Z različnimi promocijskimi in strokovnimi dogodki poskušajo dejavnost svetovanja v izobraževanju odraslih slednjim še bolj približati. Tokrat vabijo na 19. Dneve svetovanja za znanje, ki bodo potekali po vsej Sloveniji od 20. do 22. septembra 2023.

  do
Cleveland, Združene države Amerike

Minister Arčon pri slovenski skupnosti v Clevelandu v ZDA

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se bo mudil v Združenih državah Amerike, kjer bo obiskal slovensko skupnost v Clevelandu ter se udeležil odprtja in več dogodkov letošnjih Slovenskih dnevov v Clevelandu 2023. Skupaj s partnerskimi organizacijami jih pripravlja Generalni konzulat Republike Slovenije v Clevelandu.

 
Vojašnica Franca Rozmana Staneta, Celje

V Vojašnici Franca Rozmana Staneta v Celju bo potekal izbor za vojaški izziv Call of Duty

V Vojašnici Franca Rozmana Staneta v Celju bo izbor za vojaški izziv Call of Duty. Izziv je namenjen mladim, da se skozi podvig soočijo z nevsakdanjimi izzivi, ki jih ponuja vojaško življenje. Pri tem preizkušajo svojo vzdržljivost in moč, krepijo samozavest ter pozitivne vrednote, kot so kolektivni duh, medsebojno sodelovanje, pripadnost skupini in skrb za druge.

  do
Bruselj, Belgija

Ekološki dan Evropske unije (EU)

Leta 2021 je bil 23. september razglašen za Ekološki dan v EU. Ekološki dan v EU je pomembna priložnost za ozaveščanje in promocijo ekološkega kmetovanja v EU. Na ta dan pride tudi do jesenskega enakonočja, ko sta dan in noč enako dolga, kar je simbol ravnovesja med kmetijstvom in okoljem, ki je idealno za ekološko pridelavo.

  do
Cankarjev dom, Ljubljana

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport tudi letos na Festivalu tretjega življenjskega obdobja

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport bo tudi letos sodelovalo na Festivalu tretjega življenjskega obdobja (F3ŽO). Rdeča nit letošnjega nastopa ministrstva na festivalu je promocija telesne dejavnosti starejših in predstavitev možnosti za aktivno preživljanje časa v povezavi s turistično outdoor ponudbo v domačem okolju.

  do
preko spleta

WELMEC seminar

Vabimo Vas, da se v petek, 28. septembra 2023 udeležite spletnega seminarja WELMEC, kjer bodo predstavljeni osnutki predlogov sprememb Direktive Evropskega parlamenta in Sveta z dne 26. februarja 2014 o harmonizaciji zakonodaj držav članic v zvezi z dostopnostjo merilnih instrumentov na trgu (MID).