Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Obdobje
Ponastavi

Mesec znanosti 2023

Mesec znanosti v leto 2023 vstopa z nekoliko spremenjeno podobo, vsebinsko pa ohranja fokus na promociji znanstvenih in inovacijskih vsebin. Tudi letos smo z različnimi partnerji pristopili k organizaciji številnih dogodkov in srečanj, ki skupaj po obsegu, sedaj že tradicionalno, presegajo obdobje enega meseca in se raztezajo čez celotno jesen, od meseca septembra do konca decembra.

  do
preko spleta in
sejna soba Langusova 4, Ljubljana

S pomočjo usposabljanj do dviga kompetenc na področju javnega naročanja

Akademija javnega naročanja bo v mesecu decembru organizirala sklop usposabljanj s področja javnega naročanja, ki so namenjena dvigu kompetenc, specifičnih za izvedbo posamezne faze javnega naročila za posamezen profil delovnega mesta, in sicer za samostojnega izvajalca naročil manjših vrednosti in samostojnega izvajalca naročil večjih vrednosti.

  do
Dubaj, Združeni arabski emirati

28. zasedanje konference pogodbenic Okvirne konvencije Združenih narodov o spremembi podnebja

V drugem tednu 28. zasedanja konference pogodbenic Okvirne konvencije Združenih narodov o spremembi podnebja - COP 28 se bosta zasedanja z Ministrstva za naravne vire in prostor udeležila Maša Kociper, državna sekretarka kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije in dr. Aleš Bizjak, podpredsedujoči Vodni konvenciji pri Ekonomski komisiji Združenih narodov (ZN) za Evropo.

 
Vlada RS, Gregorčičeva 27, Ljubljana

Seja pogajalske komisije

V ponedeljek bo potekala seja pogajalske komisije, na kateri se bodo sestale vladna pogajalska skupina in pogajalski skupini reprezentativnih sindikatov javnega sektorja.

  do
Hotel Delfin, Izola

Okrogla miza »Rokodelci ZDUS v luči Zakona o ohranjanju in razvoju rokodelstva«

Vljudno vabljeni na 10. Rokodelske delavnice Delfin in v okviru tega na okroglo mizo »Rokodelci ZDUS v luči Zakona o ohranjanju in razvoju rokodelstva«, ki bo 13. decembra 2023. Delavnice organizira Komisija za tehnično kulturo pri Zvezi društev upokojencev Slovenije ob podpori Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

  do
Kamnik, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik

Mednarodni dan gora

Ministrstvo za naravne vire in prostor, v sklopu slovenskega predsedovanja Alpski konvenciji, in Planinska zveza Slovenije (PZS) ob svoji 130 letnici delovanja, organizirata festival Brati gore 2023.

 
Kongresni center Brdo pri Kranju

5. nacionalna konferenca Industrija prihodnosti: Človek, srce industrije

V središču razprave o industriji prihodnosti bo človek, ki v času, ko vse več govorimo o vlogi in vplivu avtomatizacije, digitalizacije in umetne inteligence, ostaja njen ključni člen. Na pragu prehoda v industrijo 5.0 tako ohranja in krepi svojo vlogo, prispeva k inovacijam, ustvarjalnosti ter trajnostnemu razvoju ter vodi napredek v industriji.