Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Obdobje
Ponastavi
  do
Spletni dogodek v aplikaciji Zoom

Strokovno usposabljanje za delo z dokumentarnim gradivom za uslužbence uprave - april 2024

Arhiv 23. in 24. aprila 2024 prireja strokovno usposabljanje za delo z dokumentarnim gradivom za uslužbence najvišjih državnih organov, ministrstev, organov v sestavi ministrstev, uradov, služb, skladov, agencij Republike Slovenije.
Usposabljanje bo potekalo v obliki video seminarja z uporabo aplikacije Zoom.

 
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska 22, Ljubljana

4. slovenski dan brez zavržene hrane

Slovenski dan brez zavržene hrane je Vlada RS razglasila 13. aprila 2023. Pobudnice razglasitve tega dne so organizacije Ekošola in njeni partnerji – Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, Boljši svet, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Lidl, Plaktivat – Tam-Tam.

  do
Gozdarski inštitut Slovenije, Večna pot 2, Ljubljana

Delavnica: Gospodarjenje z zasebnimi gozdovi in zagotavljanje ponora ogljika

Namen delavnice je odgovoriti na izzive trajnostnega gospodarjenja z zasebnimi gozdovi in zagotavljanjem ponorov ogljika v njih. Znanja želimo deliti z lastniki gozdov, odločevalci, svetovalnimi in strokovnimi službami, izobraževalnimi ustanovami, nevladnimi organizacijami in drugimi pomembnimi akterji, ki jih zanima gospodarjenje z zasebnimi gozdovi in zagotavljanje ponora ogljika.

  do
spletno predavanje

Spletno predavanje Osnove intelektualne lastnine

V počastitev svetovnega dneva intelektualne lastnine 2024 bomo na uradu izvedli brezplačno spletno predavanje o osnovah intelektualne lastnine. Na predavanju bomo predstavili kaj je intelektualna lastnina, kako jo varujemo pri nas in v svetu ter kako pravice intelektualne lastnine podpirajo inovativnost in kreativnost, ki sta potrebni za tlakovanje poti do trajnostne prihodnosti.

  do
Štajerska Gospodarska Zbornica, Ulica talcev 24, 2000 Maribor (predavalnica)

Splošni modul zelenega javnega naročanja za javne naročnike 1

Vse javne naročnike vabimo na izobraževanje na temo javnega naročanja in uporabe Uredbe o zelenem javnem naročanju. Obravnavali bomo za uredbo pomembnejše institute iz Zakona o javnem naročanju, prikazali uporabo uredbe pri predmetih, ki jih najpogosteje naročate, ter predstavili praktične primere in dobre prakse. Udeležba je brezplačna ter vključuje tudi kosilo.

  do
Spletni dogodek

Predstavitev in razprava o vplivu podnebnih sprememb na varnost in zdravje delavcev

Mednarodna organizacija dela (ILO) organizira spletni seminar, ki bo potekal na ILO Live. Na njem bo predstavila poročilo Zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu v spreminjajočem se podnebju, ki mu bo sledila razprava strokovnjakov in predstavnikov vlad, delodajalcev in delavcev o tem, kako zaščititi delavce in se odzvati na ta globalni izziv.