Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis
Obdobje
Ponastavi
 • Invazivke na poti – LIFE Artemis

  Na dogodkih v okviru v okviru projekta Life Artemis bodo predstavljene tudi rastlinske bolezni in škodljivci, ki jih obravnavamo podobno kot invazivne vrste.

  Različne lokacije
 • Usposabljanje s področja tajnih podatkov

  Na podlagi medsebojne pogodbe med Ministrstvom za obrambo in Uradom vlade za varovanje tajnih podatkov smo z novembrom 2019 prešli na izvedbo osnovnega in dodatnega usposabljanja s področja varovanja tajnih podatkov v obliki e-izobraževanja.

 • Javno posvetovanje o novem akcijskem načrtu za digitalno izobraževanje

  Evropska komisija je začela javno posvetovanje na ravni EU, da bi zagotovila, da bo novi akcijski načrt za digitalno izobraževanje odražal izkušnje EU na področju izobraževanja in usposabljanja v času epidemije. Posvetovanje bo pomagalo črpati spoznanja iz izkušenj in bo podlaga za predloge akcijskega načrta, ki bodo ključnega pomena v obdobju okrevanja po epidemiji COVID-19.

 • Srečanje državnega sekretarja Kanglerja s hrvaško državno sekretarko Gras

  Državni sekretar Franc Kangler se bo 11. avgusta 2020 na mejnem prehodu Jelšane srečal z državno sekretarko hrvaškega Ministrstva za notranje zadeve Terezijo Gras. Osrednja tema njunega pogovora bo preprečevanje nezakonitih prehodov slovensko-hrvaške meje.

  Po srečanju bosta podala izjavo za javnost, in sicer ob 12. uri pred stavbo občine Ilirska Bistrica (Bazoviška cesta 14, Ilirska Bistrica).

  Predstavniki medijev, vljudno vabljeni.

  Bazoviška cesta 14, Ilirska Bistrica
 • Predsednik vlade Janez Janša se bo srečal z državnim sekretarjem ZDA Michaelom Pompeom

  Predsednik vlade Janez Janša bo 13. avgusta 2020 na obisku gostil državnega sekretarja Združenih držav Amerike Michaela Pompea. Namen obiska je potrditi in poglobiti tesne prijateljske, partnerske in zavezniške odnose med Slovenijo in Združenimi državami Amerike, pregledati sodelovanje med državama na vseh ključnih področjih skupnih interesov ter identificirati priložnosti za nadaljnjo krepitev medsebojnega sodelovanja.

 • Biomolekularec

  Mladi raziskovalci, ki stopajo na pota odkrivanja skrivnosti življenja in uveljavljeni raziskovalci bodo predstavili dela tudi s podoročja zdravja rastlin.

  Dan biomolekularnih znanosti Biomolekularec
 • Strokovni posvet Skrivnost Gruberjeve palače

  Odkrijte skrivnost Gruberjeve palače na celodnevnem strokovnem posvetu, ki ga 7. septembra 2020 organizirata Arhiv Republike Slovenije in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije (Restavratorski center in Raziskovalni inštitut).

  Arhiv Republike Slovenije, Zvezdarska 1, Ljubljana in on-line.
 • PRESTAVLJENA NA SEPTEMBER - 39. mednarodna konferenca, Portorož, "Meritve danes in jutri"

  Z digitalno transformacijo postajajo meritve še pomembnejše, zato je njihov razvoj ključen za učinkovite inovativne proizvode. V okviru dogodka »Meritve danes in jutri« bomo s strokovnjaki iz različnih področij poizkusili soočiti odločevalce, ki uporabljajo rezultate meritev, in izvajalce meritev, da dobimo odgovore na ključna vprašanja:
  …kako zagotoviti ustrezna merila in njihovo sledljivost, kako upoštevati merilno negotovost pri odločanju o skladnosti, kakšne kompleksne meritve uporabiti za avtomatizacijo proizvodnje, kakšne novosti se nam obetajo v prihodnje in kako zagotoviti ustrezno usposobljen kader…

  Kranjska Gora, Slovenija
 • Konferenca Prihodnost industrije in internacionalizacije

  Letošnja konferenca Prihodnost industrije in internacionalizacije bo združila 3. Nacionalno konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva in 2. konferenco Industrija prihodnosti. Dogodek, temelječ na priložnostih razvoja in uspešne umestitve na globalnih trgih, se bo odvijal 21. septembra 2020 v kongresnem centru Brdo pri Kranju.

 • International Plant Health Conference "Protecting Plant Health in a changing world"

  Na Mednarodni konferenci bodo strokovnjaki s celega sveta razpravljali boleznih in škodljivcih rastlin ter ukrepih za preprečevanje njihovega širjenja.

  Helsinki (Finska)
 • Posvet o varstvu rastlin

  Društvo za varstvo rastlin Slovenije organizira Posvet ob mednarodnem letu zdravja rastlin 2020, na katerem bo posebna pozornost namenjena ohranitvi zdravih rastlin.

  Ljubljana
 • Rezervirajte si datum: Peta mednarodna konferenca e-ARH.si

  V okviru projekta e-ARH.si bo 19. in 20. maja 2021 v Konferenčnem centru Domus Medica v Ljubljani potekala že peta mednarodna konferenca e-ARH.si || Fifth e-ARH.si International Conference. Tudi tokratna konferenca bo potekala pod sloganom Preteklost na dosegu klika || The past is just a click away.

  Konferenčni center Domus Medica
Iskalnik