Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Obdobje
Ponastavi
  do
Arboretum Volčji Potok, Botanični vrt Tal 2000, Botanični vrt Univerze v Mariboru, ČAR VRTa, Nada Vreže s.p., Dvorec Štatenberg, Grad Bogenšperk, Loški muzej Škofja Loka, Mestni park in Mestni gozd Celje, Park Tivoli, Pepin kraški vrt, Polhograjska graščina, Škalsko jezero v Velenju, Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Titov park v Kočevju, Villa Fabiani, Vrt Ipavčeve hiše, Zgornji trg, Šentjur, Vrtnarija Trajnice Strgar, Zeliščni vrt Majnika, Zeliščni vrt v Žički kartuziji

Dobimo se na vrtovih

V prvem junijskem vikendu v sklopu evropske prireditve Rendez-vous aux jardins že skoraj dvajset držav, vključno s Francijo (pobudnico prireditve), Nemčijo, Slovenijo, Hrvaško, Italijo, obiskovalcem na široko odpira vrata raznolikih vrtov. Letošnja tema: »glasba v vrtu« še posebej nagovarja obiskovalce, da prisluhnejo zvokom - petju, šumenju, zvočnim instalacijam ali ustvarjanju glasbenikov.

 
Dvorana Državnega sveta RS, Šubičeva 4, Ljubljana

Konferenca ob petem svetovnem dnevu varnosti hrane

Generalna skupščina Organizacije združenih narodov je leta 2018 sprejela resolucijo, s katero je 7. junij razglasila za svetovni dan varnosti hrane. Ta dan je priložnost za razmislek o pomenu in prihodnosti varne hrane ter za spodbujanje ukrepov za preprečevanje, odkrivanje in obvladovanje tveganj, povezanih z njo. Letos ga obeležujemo petič.

 
Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani

Slovenijo bo obiskala predsednica Evropskega raziskovalnega sveta dr. Maria Leptin

Na obisk v Slovenijo prihaja na povabilo ministra za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igorja Papiča predsednica Evropskega raziskovalnega sveta (ERC) dr. Maria Leptin. V četrtek, 8. junija, bo dr. Leptin dopoldne uvodničarka na panelu s slovenskimi raziskovalkami in raziskovalci, ki so pridobili projekte Evropskega raziskovalnega sveta.

  do
Brdo pri Kranju

Slovenski rokodelski festival

Slovenski rokodelski festival je festivalski dogodek, ki od leta 2015 povezuje prireditve regijskih rokodelskih centrov, članov Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije. Dogodki vsako leto potekajo od maja do novembra, tokrat pa vas vabimo še osrednji vseslovenski rokodelski dogodek, ki ga omogoča in sofinancira Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.