Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Invazivke na poti – LIFE Artemis

  Na dogodkih v okviru v okviru projekta Life Artemis bodo predstavljene tudi rastlinske bolezni in škodljivci, ki jih obravnavamo podobno kot invazivne vrste.

  Različne lokacije
 • Usposabljanje s področja tajnih podatkov

  Na podlagi medsebojne pogodbe med Ministrstvom za obrambo in Uradom vlade za varovanje tajnih podatkov smo z novembrom 2019 prešli na izvedbo osnovnega in dodatnega usposabljanja s področja varovanja tajnih podatkov v obliki e-izobraževanja.

 • Otvoritev razstave ob 100-letnici šole za slepe

  Otvoritev razstave "100 let šole za slepe", ki je nastala ob praznovanju 100-letnice obstoja Centra IRIS, bo v četrtek, 16. 1. 2020, ob 13. uri v prostorih Arhiva Republike Slovenije.

  Arhiv Republike Slovenije
 • Regijski posveti o doseganju ciljev trajnostnega razvoja Agende 2030

  V Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) v februarju in marcu organiziramo regijske posvete za potrebe priprave nacionalnega pregleda doseganja ciljev trajnostnega razvoja Agende 2030 v Sloveniji.

  Slovenija
 • Mednarodni sejem kmetijstva SIA

  V Parizu bo potekal mednarodni sejem kmetijstva SIA (Salon International de l'Agriculture), na katerem prvič sodeluje tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Gre za eno največjih in najpomembnejših kmetijskih prireditev na svetu, ki jo obišče preko 600 tisoč obiskovalcev, na njej pa razstavlja preko 1.000 razstavljavcev iz 27 držav. Rdeča nit slovenske predstavitve je slovenska pobuda za razglasitev 20. maja, svetovnega dne čebel ter predstavitev slovenskih zaščitenih kmetijskih pridelkov in živil. Francija bo naslednje leti tudi partner Mednarodnega sejma ARA v Gornji Radgoni.

  Razstavni prostor MKGP je v hali 5.2., Paris EXPO Porte de Versailles
 • 62. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada se bo ob 10. uri sestala na 62. redni seji. Člani vlade bodo med drugim obravnavali predlog celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta Republike Slovenije, ki določa energetske cilje, politike in ukrepe Slovenije do leta 2030, s pogledom do leta 2040.

 • Minister dr. Miro Cerar se bo udeležil ministrskega zasedanja skupine V4+

  Minister dr. Miro Cerar se bo v četrtek, 27. februarja 2020 udeležil ministrskega zasedanja skupine V4+ na temo Zahodnega Balkana.

  Praga
 • Udeležba ministra dr. Cerarja na srečanju zunanjih ministrov držav V4, Zahodnega Balkana ter Slovenije, Hrvaške in Avstrije v Pragi

  Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se bo v četrtek, 27. februarja 2020, na povabilo ministra za zunanje zadeve Češke republike Tomáša Petříčka udeležil srečanja ministrov za zunanje zadeve V4 (Češka, Madžarska, Poljska Slovaška), Zahodnega Balkana (Albanija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Kosovo, Severna Makedonija, Srbija), Slovenije, Hrvaške in Avstrije. Na srečanju ministrov bo prisoten tudi komisar za sosedstvo in širitev EU Olivér Várhelyi.

  Praga
 • Promocija razpisov s področja gozdarstva - predstavitev ukrepov PRP

  MKGP skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije, Zvezo lastnikov gozdov Slovenije ter KGZS organizira serijo predstavitev razpisov s področja gozdarstva - tokrat v zahodnem delu Slovenije. Predstavitve se udeležuje državni sekretar Damjan Stanonik.

  KGZS (velika dvorana), Gospodinjska 6, Ljubljana
 • Vabilo na večer Slovenskega filmskega arhiva v torek, 3. 3. 2020

  Slovenski filmski arhiv, Slovenska kinoteka in Gospodarsko interesno združenje slovenskih neodvisnih avdio video producentov vabijo na filmski večer posvečen Ljubu Struni. Pridružite se nam torek, 3. marca 2020 ob 18. uri v dvorani Silvana Furlana v Slovenski kinoteki.

  Slovenska kinoteka
 • Posvet in razprava ob 8. razvojnem dnevu gozdno-lesnega sektorja

  Vabimo vas na posvet in razpravo ob 8. razvojnem dnevu gozdno-lesnega sektorja, ki bo 5. marca 2020 ob 11. uri v okviru sejma DOM Ljubljana 2020, na Gospodarskem razstavišču, Dvorana Galerija.

  Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
 • Redno mesečno predavanje z naslovom Waffen-SS v boju proti slovenskim partizanom

  Redno mesečno predavanje meseca marca nas bo popeljalo v čas druge svetovne vojne. Zgodovinar, obramboslovec in teolog dr. Klemen Kocjančič bo na podlagi ohranjenega arhivskega gradiva, ki ga hrani osrednji slovenski državni arhiv, predstavil in analiziral delovanje Waffen-SS proti slovenskim partizanom.

  Arhiv Republike Slovenije, Zvezdarska 1, Ljubljana
 • Neformalno srečanje vodij služb za zdravje rastlin (COPHS)

  Strokovnjaki EFSE bodo predstavili rezultate projektov, ki so končani ali pa potekajo kot pomoč pri uvajanju novih evropskih predpisov, npr. različne analize tveganja.

  Evropska agencija za varnost hrane (EFSA), Parma, Italija
 • Preizkusi strokovne usposobljenosti za delo z dokumentarnim gradivom za uslužbence ponudnikov storitev zajema in e-hrambe ter spremljevalnih storitev

  Preizkusi strokovne usposobljenosti za delo z dokumentarnim gradivom za uslužbence ponudnikov storitev zajema in e-hrambe ter spremljevalnih storitev bodo 12. 3. 2020 v prostorih Arhiva Republike Slovenije

  Arhiva Republike Slovenije, Zvezdarska ulica 1, Ljubljana
 • Informativni dan Obzorje 2020 - področje SC7 - Varnost

  Informativni dan in iskanje partnerjev za sodelovanje pri pripravi skupnih projektov za H2020 - področje varnost; 12. - 13.03.2020

  Bruselj
 • Dogodek »Meritve danes in jutri«

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Urad RS za meroslovje in Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede vabita na dogodek »Meritve danes in jutri«, ki bo potekal v okviru 39. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti »Organizacije na krožišču inovativnosti in digitalne transformacije«.

  Hotel Slovenija, Portorož
 • 39. mednarodna konferenca, Portorož, "Meritve danes in jutri"

  Z digitalno transformacijo postajajo meritve še pomembnejše, zato je njihov razvoj ključen za učinkovite inovativne proizvode. V okviru dogodka »Meritve danes in jutri« bomo s strokovnjaki iz različnih področij poizkusili soočiti odločevalce, ki uporabljajo rezultate meritev, in izvajalce meritev, da dobimo odgovore na ključna vprašanja:
  …kako zagotoviti ustrezna merila in njihovo sledljivost, kako upoštevati merilno negotovost pri odločanju o skladnosti, kakšne kompleksne meritve uporabiti za avtomatizacijo proizvodnje, kakšne novosti se nam obetajo v prihodnje in kako zagotoviti ustrezno usposobljen kader…

  Portorož, Slovenija
 • Poslovni obisk mikro, malih in srednje velikih podjetij v Kanadi 23. – 28. marec 2020

  Vas zanima vstop na kanadski trg? Poznate priložnosti, ki jih prinaša CETA - gospodarski in trgovinski sporazum med Evropsko unijo in Kanado? Pridružite se nam na poslovnem obisku mikro, malih in srednje velikih podjetij v Kanadi med 23. in 28. marcem 2020.

  Kanada
 • 15. zasedanje Komisije o fitosanitarnih ukrepih

  Na zasedanju bodo ministri za kmetijstvo držav pogodbenic IPPC/FAO sprejeli Strateški okvir za obdobje 2020-2030 in podpisali ministrske deklaracije o zdravju rastlin.

  Organizacija za prehrano in kmetijstvo pri Združenih narodih (FAO), Rim
 • FAO, Rim
Iskalnik