GOV.SI

Dogodki

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Mesec znanosti

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport že četrto jesen pripravlja niz dogodkov, povezanih s predstavitvijo, delom, uspehi in promocijo slovenske znanosti in raziskovanja pod dežnikom Mesec znanosti.

  Ljubljana, Maribor, Ženeva, Milano
 • Vabilo podjetjem in raziskovalnim inštitucijam za udeležbo v gospodarski delegaciji na Norveško

  Predstavnike slovenskih podjetij in raziskovalnih institucij vljudno vabimo na znanstveno-poslovno konferenco, ki jo v Oslu organiziramo v sodelovanju z multidisciplinarnim, raziskovalnim inštitutom SINTEF, ob priložnosti državniškega obiska predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja, 6. in 7. novembra 2019, na Norveškem.

 • Dan odprtih vrat za srednje šole, 22. 10. 2019, Ljubljana in 24. 10. 2019, Celje

  VABILO na Dan odprtih vrat za srednje šole v Ljubljani in Celju

  Ljubljana in Celje
 • MKGP na 50. sejmu Narava - zdravje (23. - 26. 10. 2019)

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano tudi letos aktivno sodeluje na sejmu Narava – zdravje. Glavne teme predstavitve bodo gozdarstvo, mladi kmetje, varna hrana in sheme kakovosti. Obiskovalcem bomo predstavili pomen poklica kmeta in mu s tem skušali dvigniti pomen, zlasti med mladimi. Predstavili bomo tudi kampanjo »Skrbno z gozdom«, kjer se bomo osredotočili na pomen gozda in približali obiskovalcem gozd, njegove značilnosti in vse, kar nam ta omogoča. Ena od osrednjih tem predstavitve bodo tudi varna hrana in sheme kakovosti. Predstavili bomo vse pomembne informacije, ki jih potrošnik potrebuje za zagotovilo, da je hrana, ki jo kupi v trgovini varna.

  GR v Ljubljani, konferenca - Galerija 2; razstavni prostor - Kocka
 • Konferenca o financiranju obrambnih raziskav in tehnologij

  Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) in Ministrstvo za obrambo RS vas vabita na dogodek za predstavitev sredstev EU za inovativne tehnologije in raziskave v obrambnem sektorju z naslovom FUNDING FOR EUROPEAN DEFENCE RESEARCH AND TECHNOLOGY. Konferenca bo potekala 24. oktobra 2019 v prostorih Ekonomske fakultete v Ljubljani.

  Ekonomska fakulteta v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 17, Ljubljana
 • 10. konferenca slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec bo v četrtek, 24. oktobra 2019, ob 14. uri na Inštitutu Jožefa Stefana v Ljubljani nagovoril udeležence na jubilejni X. konferenci slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije.

 • Polaganje venca k spominski plošči žrtvam v tržaški Rižarni

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec bo v četrtek, 24. oktobra 2019, ob 16. uri v imenu Republike Slovenije v Republiki Italiji ob dnevu spomina na mrtve položil venec k spominski plošči žrtvam v tržaški Rižarni, kjer bo tudi nagovoril navzoče.

 • Minister Rudi Medved se bo udeležil slovesne podelitve nazivov Planetu Zemlja prijazna občina 2019

  V četrtek, 24. oktobra 2019, ob 18. uri bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (dvorana Galerija 1) potekala slovesnost - Planetu Zemlja prijazna občina 2019. Minister Rudi Medved bo zbrane nagovoril ter sodeloval pri podelitvi nazivov in priznanj občinam, ki so v preteklem letu pokazale najboljši odnos do okolja.

 • Slovenski regionalni dnevi 2019

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Geografski inštitut Antona Melika ZRC SAZU, Slovenski regionalni razvojni sklad in Združenje regionalnih razvojnih agencij tudi letos organizirajo Slovenske regionalne dneve 2019, ki bodo tokrat potekali v Goriški regiji, natančneje v Bovcu, v Kulturnem domu in v Hotelu Alp, 24. in 25. oktobra 2019, pod naslovom »Demografske spremembe in regionalni razvoj«.

  Bovec
 • Posvet o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila posveta o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji (DDK), ki ga organizirata MKGP in Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije. Na posvetu bodo med drugim razpravljali o aktivnostih na področju razvoja dopolnilnih dejavnosti na kmetiji (uredba, razpisi in podpore), predstavljena bodo stališča javnosti za razvoj dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, izvajanje nadzora in ugotavljanje nepravilnosti, davčni ter socialni vidik izvajanja DDK, najpogostejše ugotovljene nepravilnosti v živilskih obratih na kmetiji ter gradbena zakonodaja in odpadne vode na kmetiji z DDK

  KGZS, Gospodinjska 6, Ljubljana