Skoči do osrednje vsebine

Izjava o dostopnosti

Organi državne uprave Republike Slovenije se zavezujemo, da bomo vsem uporabnikom omogočali dostopnost osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletno mesto GOV.SI.

Za zagotavljanje dostopnosti so bile na spletnem mestu GOV.SI sistemsko zagotovljene nekatere prilagoditve:

 • odzivno oblikovanje (prilagajanje postavitve vsebine ločljivosti zaslona),
 • prikaz vsebin za uporabnike podpornih tehnologij (bralniki zaslona, brajeva vrstica),
 • navigacija s tipkovnico (za uporabnike, ki ne morejo uporabljati miške),
 • ustrezni barvni kontrasti med besedilom in ozadjem,
 • predvidljivo delovanje spletnega mesta,
 • vsi neposredni prenosi in posnetki izjav za javnost po sejah vlade so opremljeni s tolmačenjem v slovenski znakovni jezik, za ostale je omogočeno opremljanje video posnetkov s podnapisi,
 • omogočeno je opremljanje slik z nadomestnim besedilom,
 • omogočena je uporaba različnih ravni naslovov.

Stopnja skladnosti

Spletno mesto GOV.SI je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletnega mesta GOV.SI nenehno spremljamo in izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti.

Kljub temu nekatere vsebine, ki jih na skupnem spletnem mestu GOV.SI objavljajo organi državne uprave Republike Slovenije, ne izpolnjujejo vseh zakonskih zahtev glede dostopnosti. Popis teh vsebin (skupaj z navedbo razlogov za njihovo nedostopnost) za posamezen organ državne uprave si lahko ogledate tako, da v spodnjem seznamu izberete organ državne uprave. Informacijo o tem, kateri organ je pristojen za posamezno vsebino, lahko najdete na dnu vsake spletne strani na GOV.SI.

Prilagodite izpis

Priprava izjave o dostopnosti

 • Ta izjava je bila pripravljena 1. julija 2019 na podlagi samoocene.

 • Izjava je bila nazadnje pregledana 25. aprila 2024.

Povratne in kontaktne informacije

Zaradi zelo pogostih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po spletnem mestu GOV.SI kljub prizadevanjem, da bi bile vse spletne strani čim bolj dostopne in uporabnikom prijazne, naletijo na težave z dostopnostjo.
Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po navadni ali elektronski pošti na naslov pristojnega organa državne uprave, ki je dotično vsebino objavil. V svojem sporočilu navedite:

 • naravo vaše težave z dostopnostjo,
 • želeno obliko, v kateri želite prejeti informacije, in
 • svoje kontaktne podatke.

Informacijo o tem, kateri organ je pristojen za posamezno vsebino, lahko najdete na dnu vsake spletne strani na GOV.SI.
Za strani, kjer podatek o odgovorni instituciji ni naveden, se lahko obrnete na osrednjega vsebinskega koordinatorja spletnega mesta GOV.SI:

Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite neskladnost z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov: