Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
 • Danes

  181. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

 • Danes

  Podatki o plačah zaposlenih v MNZ za februar 2021

  Kot smo napovedali ob začetku stavke, objavljamo zadnje podatke o bruto plačah javnih uslužbencev Ministrstva za notranje zadeve, Policije in Inšpektorata Republike Slovenije za notranje zadeve.

 • Danes

  Objavljen javni razpis za sofinanciranje daljinskega ogrevanja na obnovljive vire energije

  Ministrstvo za infrastrukturo je v Uradnem listu Republike Slovenije številka 31/2021 objavilo javni razpis za sofinanciranje daljinskega ogrevanja na obnovljive vire energije. Upravičenci za prijavo na razpis so gospodarske družbe in samostojni podjetniki posamezniki po Zakonu o gospodarskih družbah in zadruge po Zakonu o zadrugah. Razpisana sredstva v višini 16 milijonov evrov so na voljo za koriščenje v letih 2021, 2022 in 2023.

 • Danes

  Minister dr. Podgoršek na Gorenjskem: »Slišal sem veliko pozitivnih zgodb!«

  Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek se je danes mudil na delovnem obisku na Gorenjskem. Obiskal je kmetije, ki se ukvarjajo z mlečno proizvodnjo, živinorejo, kmetijsko mehanizacijo, sadjarstvom in zelenjadarstvom. Podrobneje se je seznanil s stanjem v panogah, predvsem v luči posledic epidemije covid-19 ter načrtovanja novega programskega obdobja Skupne kmetijske politike. Sestal se je tudi s predstavniki občine Preddvor, ki so ga seznanili s tekočimi aktivnostmi in drugimi odprtimi vsebinami v občini.

 • Danes

  Predsednik vlade Janez Janša v pogovorih za Konferenco o prihodnosti Evrope

  Predsednik vlade Janez Janša je danes s širokim krogom sogovornikov na Brdu pri Kranju razpravljal o temeljnih izzivih in ključnih vprašanjih prihodnosti Evrope. Konferenca o prihodnosti Evrope, na vsebini katere že dela portugalsko predsedstvo, bo namreč tudi ena izmed odgovornosti slovenskega predsedstva Sveta EU.

 • Danes

  Dan odprtih podatkov – Novosti in aktivnosti pri odpiranju podatkov v Sloveniji

  6. marca praznujemo mednarodni dan odprtih podatkov, ki smo ga v Sloveniji obeležili že enajstič po vrsti, tokrat s spletnim dogodkom.

 • Danes

  MOP nadaljuje sanacijo igrišč celjskih javnih vrtcev, letos v vrednosti 900 tisoč evrov

  Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) bo v dogovoru z Mestno občino Celje (MOC) letos nadaljevalo s sanacijo onesnažene zemljine na območju igrišč celjskih javnih vrtcev in s tem pomembno prispevalo k zagotavljanju zdravega okolja naših najmlajših.

 • Danes

  Krepimo sredstva za dobavo hrane najbolj ogroženim

  V luči blaženja posledic epidemije COVID-19 je ministrstvo v letu 2020 za več kot 20 odstotkov povečalo prvotna sredstva namenjena nakupu prehranskim izdelkov. V odziv na predvideno prihodnje poslabšanje socialnega položaja prebivalstva zaradi epidemije COVID-19, smo na ministrstvu pripravili spremembo Operativnega programa za hrano in/ali osnovno materialno pomoč iz Sklada za evropsko pomoč najbolj ogroženim, s katero se bo zagotovilo dodatna EU sredstev v višini 8.915.788 evrov.

 • Danes

  Odobrenih je 4,6 milijona evrov za naložbe v prilagoditev kmetijskih gospodarstev na podnebne spremembe

  Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja je izdala odločbe za vloge, ki so prispele na 15. javni razpis za podporo v naložbe v kmetijska gospodarstva, namenjen prilagoditvi kmetijskih gospodarstev na podnebne spremembe ter izboljšanju okolja (podukrep 4.1 iz Programa razvoja podeželja 2014-2020). Upravičencem so bile izdane odločbe v skupni vrednosti 4,6 milijona evrov.

 • Danes Video

  V Evropi opazen začetek tretjega vala epidemije

  Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek in misijonarka Zvonka Mikec iz Mozambika, o razmerah glede epidemije v tem delu Afrike.

 • Danes

  Evropska sredstva za prenovo neprofitnih stanovanj v Kranju

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Prenova stanovanj v lasti Mestne občine Kranj«. Za 260 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Kranj, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispevala nekaj manj kot 155 tisoč evrov.

 • Danes

  Minister za javno upravo Boštjan Koritnik obiskal občino Mokronog - Trebelno

  Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se je danes mudil v občini Mokronog - Trebelno, kjer se je sestal z domačim županom Antonom Mavrom in župani občin Mirna, Mirna Peč, Šentrupert, Trebnje, Žužemberk in Sevnica. Spregovorili so o izvensodni poravnavi, povezani s projektom gradnje širokopasovnega omrežja, in vprašanjih, povezanih s soočanjem z virusom covid-19.

 • Danes

  Nov Katalog kartografskega gradiva 2021 je dosegljiv na spletu

  V Sektorju za načrtovanje Direktorata za obrambne zadeve, ki je nosilec razvoja in vzdrževanja kartografskega sistema za obrambo, razvijamo in načrtujemo kartografski sistem skladno s potrebami in zahtevami uporabnikov na Ministrstvu za obrambo, povezljivost s članicami Nata pa zagotavljamo z upoštevanjem standardov.

 • Danes

  Državna sekretarka dr. Metka Gorišek se je srečala z odpravnico poslov na veleposlaništvu ZDA v Sloveniji

  Državna sekretarka dr. Metka Gorišek je na vljudnostni obisk sprejela odpravnico poslov na veleposlaništvu Združenih držav Amerike (ZDA) v Sloveniji Susan K. Falatko.

 • Danes

  Objava odlokov zaradi izpada dohodka v proizvodnji vina, v sadjarstvu in na področju dopolnilnih dejavnosti

  V naslednjih dveh tednih je predvidena objava odlokov za uveljavljanje finančnih nadomestil zaradi izpada dohodka v proizvodnji vina, v sadjarstvu in na področju dopolnilnih dejavnosti zaradi drugega vala epidemije COVID-19.

 • Danes

  Sečna sezona v gozdu še traja - naj bo delo varno in učinkovito!

  Delo v gozdu še vedno velja za eno najzahtevnejših in najnevarnejših, zato je zelo pomembna primerna oprema za delo v gozdu in seveda znanje ter izkušnje. K večji varnosti pri delu v gozdu znatno prispevajo sodobni gozdarski stroji (strojna sečnja, sodobne gozdarske žičnice s procesorsko glavo in podobno). V Sloveniji deluje že kar nekaj izvajalskih podjetij in samostojnih podjetnikov, ki so opremljeni z najsodobnejšimi stroji za varno delo v gozdu.

 • Danes

  Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc ob začetku vseslovenskega Jurčičevega leta

  Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc je 4. marca sodelovala na spletnem dogodku ob uradnem začetku vseslovenskega Jurčičevega leta, ki so ga pripravili v Ivančni Gorici.

 • Danes

  Po več kot dveh desetletjih bomo dobili nove osebne izkaznice

  V Sloveniji bomo letos začeli izdajati biometrične osebne izkaznice. Nova osebna izkaznica bo vsebovala tudi elektronsko identifikacijo, z njo pa bomo lahko opravljali zdravstvene storitve. Vse stare osebne izkaznice bodo ostale v veljavi, seveda pa bo lahko državljan staro zamenjal z novo tudi pred potekom, če bo to želel.

 • Danes

  Stane Kranjc (Rojaki za samostojno Slovenijo)

  Tokrat v rubriki Rojaki za samostojno Slovenijo na portalu Slovenci.si predstavljamo Staneta Kranjca, prvega predsednika Vseslovenskega kulturnega odbora, še danes največje krovne organizacije Slovencev na vzhodu Kanade, delegata in ustanovnega člana Svetovnega slovenskega kongresa, nekoč tudi predsednika Kanadskega slovenskega kongresa, pobudnika in vodjo programa ugotavljanja števila oseb slovenskega porekla v okviru kanadskega popisa prebivalstva.

 • Danes

  Odobrena evropska sredstva za razširitev industrijsko poslovne cone v Lendavi

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Razširitev industrijsko poslovne cone Lendava«. Za dobrih 318 tisoč evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Občina Lendava, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 193 tisoč evrov.