Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Povabilo k sodelovanju v posebnem vladnem projektu Predsedovanje Republike Slovenije Svetu EU 2021

  Vlada Republike Slovenije vabi k sodelovanju kandidate in kandidatke za delo v posebnem vladnem projektu Predsedovanje Republike Slovenije Svetu EU 2021.

 • Minister dr. Cerar na konferenci Rome MED 2019 poudaril pomen skupnega pristopa k migracijam

  Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se je danes udeležil mednarodne konference Rome MED 2019 - Sredozemski dialogi, v okviru katere je nastopil na panelu o upravljanju z migracijami. Zavezanost solidarnosti in multilateralizmu ter skupnemu evropskemu pristopu so ključ za učinkovite rešitve, pri katerih bo Slovenija ostala verodostojen partner.

 • Minister dr. Cerar z italijanskim ministrom Di Maiom za krepitev sodelovanja

  V okviru obiska v Rimu se je danes minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar sestal z ministrom za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje Italijanske republike Luigijem Di Maiom. Ministra sta se zavzela za krepitev tako dvostranskih odnosov kot sodelovanja v evropskem in regionalnem okviru. Minister dr. Cerar je izpostavil tudi pričakovanja slovenske narodne skupnosti glede zastopstva v italijanskem parlamentu in vrnitev Narodnega doma v Trstu.

 • Umik Cazuela posode za počasno kuhanje iz prometa

  Zdravstveni inšpektorat RS obvešča potrošnike, da podjetje TEDi Betriebs d.o.o. izvaja umik keramične posode za počasno kuhanje iz prometa zaradi previsoke migracije/prehajanja aluminija v modelno raztopino, ki simulira živilo.

 • Izšla je nova številka revije Ujma

  Ob koncu leta se veselimo nove številke revije Ujma, strokovne revije za vprašanja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki jo izdaja Uprava RS za zaščito in reševanje. Revija izhaja od leta 1987 v nakladi 1800 izvodov.

 • Minister Rudi Medved predstavil novosti na področju javnega naročanja

  Na Ministrstvu za javno upravo (MJU) je danes, 6. decembra 2019, potekala novinarska konferenca, na kateri sta minister Rudi Medved in generalni direktor Direktorata za javno naročanje Sašo Matas, skušala odgovoriti na vprašanja, kako preseči dolgotrajne postopke in zaplete, ki se pojavljajo na področju javnega naročanja, še posebej, ko govorimo o večjih infrastrukturnih projektih. V javnosti se namreč večkrat pojavljajo očitki o nedelovanju sistema, zato je vlada v prvem letu delovanja pristopila k analizi zaznav nepravilnosti in začela pripravljati predloge rešitev. Na MJU, kjer pripravljamo zakonodajne rešitve in podlage za javno naročanje, smo v zadnjem letu naredili številne korake, ki izboljšujejo sistem javnega naročanja. Slednjega zelo pozitivno ocenjujejo tudi tuji eksperti, OECD in Evropska komisija.

 • Državni sekretar dr. Jože Podgoršek na Lombergarjevih dnevih poudaril pomen prenosa znanja v prakso

  Danes, v petek 6. 12., je v Pesnici pri Mariboru na tradicionalnih Lombergarjevih dnevih na temo sadjarstva spregovoril državni sekretar dr. Jože Podgoršek. Današnji dan je bil namenjen sadjarskemu posvetu, ki ga je s pozdravnim nagovorom otvoril državni sekretar, v nadaljevanju pa je v svojem govoru razgrnil tudi temeljne usmeritve prihodnje strategije za sadjarstvo za novo programsko obdobje.

 • Sprememba roka za izvedbo usposabljanj za ukrep dobrobit živali za leto 2019

  Vlada je izdala Uredbo o spremembah Uredbe o ukrepu dobrobit živali iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020 v letu 2019.

 • Še nekaj utrinkov ob praznovanje 25. obletnice delovanja Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

  V sredo, 4. decembra 2019, smo na Uradu imeli slavnostni dogodek ob 25. obletnici delovanja.

 • Najboljši športniki in športnice Slovenske vojske prejeli pokale

  V Športni dvorani ljubljanske vojašnice Edvarda Peperka so danes, v petek, 6. decembra, podelili pokale najboljšim športnicam in športnikom ter najboljšim enotam Slovenske vojske na športnem področju za leto 2019. Pokale so podelili minister za obrambo Karl Erjavec, namestnik načelnice generalštaba brigadir Robert Glavaš in poveljnik sil SV brigadir Milan Žurman.

Iskalnik