Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Danes

  Spremenjen urnik poslovanja krajevnih uradov Dobrovo in Kanal

  Krajevni urad Dobrovo bo zaprt v ponedeljek, 25. septembra 2023, Krajevni urad Kanal pa v torek, 26. in sredo, 27. septembra 2023.

 • Danes

  Pripojitev družbe SODO k družbi ELES

  Odločitev Vlade RS o pripojitvi družbe SODO, distribucijski operater z električno energijo, k družbi ELES, sistemski operater prenosnega elektroenergetskega omrežja.

 • Danes

  Odprtje 35. grafičnega bienala v Ljubljani

  V petek, 15. septembra, so odprli 35. grafični bienale z naslovom Iz praznine so prišli darovi kozmosa. Dela okoli 50 umetnikov so razstavljena na več prizoriščih in zajemajo iz bazena povezav med sodobno umetnostjo in grafiko na poljih arhitekture, oblikovanja, kmetijstva in botanike. Odprtja se je udeležila tudi ministrica dr. Asta Vrečko, ki je zbrane nagovorila in pozdravila v uvodnem govoru.

 • Danes

  Zaključena je oddaja vlog na 6. javnem razpisu za podukrep 16.2

  Višina razpisanih nepovratnih sredstev za 6. javni razpis je znašala 2.250.000,00 evrov. Oddanih je bilo 43 vlog, v katerih so vlagatelji zaprosili za 3.171.122,69 evra sredstev.

 • Danes

  Od 22. do 25. septembra do 12h poteka rok za zapolnitev prostih vpisnih mest v študijskem letu 23/24

  Do 25. septembra 2023 do 12. ure je odprt rok za zapolnitev še prostih vpisnih mest v sklopu Razpisa za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2023/2024, ki jih razpisujejo Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem, Univerza v Novi Gorici, Univerza v Novem mestu, Nova univerza, javni in koncesionirani samostojni visokošolski zavodi.

 • Danes

  Izjava za izplačilo pomoči samozaposlenim zaradi poplav in plazov v avgustu 2023 je že na voljo

  Obrazec "NF–NarNesrece" je dostopen na spletnem portalu eDavki in v mobilni aplikaciji eDavki. Vložiti ga je treba najpozneje do 31. januarja 2024. Izjave ni mogoče vložiti v papirnati obliki.

 • Ministrica Fajon gostila prvo srečanje držav naslednic nekdanje Jugoslavije na ministrski ravni

  Ministrica Tanja Fajon je ob robu 78. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov (OZN) v New Yorku na delovnem srečanju gostila prvo srečanje držav naslednic nekdanje Jugoslavije na ministrski ravni. Slovenija je dala pobudo za srečanje v luči 20. letnice uveljavitve Sporazuma o vprašanjih nasledstva in s ciljem spodbuditi pogovore o razrešitvi odprtih nasledstvenih vprašanj.

 • Vlada zagotavlja sredstva za odpravo posledic poplav

  Vlada je na dopisni seji z namenom odprave škode in blaženja posledic po avgustovskih poplavah razporedila pravice porabe v letošnjem državnem proračunu.

 • Ministrica Fajon na pripravljalnem ministrskem srečanju za Vrh o prihodnosti

  Ob robu splošne razprave 78. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov (OZN) se je podpredsednica vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon udeležila pripravljalnega ministrskega srečanja za Vrh o prihodnosti, ki sta ga otvorila predsednik 78. zasedanja Generalne skupščine OZN Dennis Francis in generalni sekretar OZN António Guterres.

 • Minister Brežan se je srečal z nemškim veleposlanikom v Sloveniji Pollmannom

  Na povabilo ministra za naravne vire in prostor Uroša Brežana je potekalo srečanje z veleposlanikom Zvezne Republike Nemčije v Sloveniji Adrianom Pollmannom. Ker je v letu 2021 tudi Nemčija doživela obsežne poplave in utrpela veliko škodo, je pogovor potekal predvsem v luči izmenjave izkušenj obeh držav.

 • Ministrstvo v skladišča Rdečega križa in Karitas dobavilo še 1067 ton hrane

  Avgusta in septembra je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v okviru Operativnega programa za hrano in/ali osnovno materialno pomoč in Sklada za evropsko pomoč najbolj ogroženim partnerskim organizacijam Rdečemu križu in Slovenski karitas zagotovilo dobavo prehrambnih izdelkov.

 • Odločitve s 70. seje vlade s področja kmetijstva, gozdarstva in prehrane

  Vlada je na 70. seji obravnavala in sprejela pet točk s področja Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 • Podpis dveh dogovorov o donacijah med Slovenijo in Črno goro na sejmu Sobra

  Generalna direktorja direktoratov za logistiko obrambnih ministrstev Republike Slovenije mag. Željko Kralj in Republike Črne gore polkovnik dr. Vladan Martić sta danes ob robu sejma obrambe, zaščite in reševanja Sobra v Gornji Radgoni podpisala ločena dogovora, po katerih bo Slovenija Črni gori donirala sedem gorskih topov in 112 salv za omenjene topove, ki jih bo uporabljala črnogorska vojska.

 • Video

  70. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji sprejela predhodne programe odprave posledic neposredne škode na stvareh zaradi poplav 4. avgusta 2023, zaradi neurja s poplavami med 12. in 13. julijem 2023 in zaradi neurja s poplavami med 17. julijem in 3. avgustom 2023.

 • Izvršitev sodbe Sodišča Evropske unije (EU) v zvezi z odlaganjem odpadkov

  Republika Slovenija je izvršila sodbo Sodišča EU z dne 28. novembra 2018 v zadevi C-506/17 v zvezi z neizpolnjevanjem zahtev iz Direktive Sveta 1999/31/ES z dne 26. aprila 1999 o odlaganju odpadkov na odlagališčih

 • »Nikoli prezgodaj, nikoli prepozno« – svetovni dan Alzheimerjeve bolezni

  Mesec september je svetovni mesec Alzheimerjeve bolezni, 21. septembra pa obeležujemo svetovni dan te bolezni. Letošnje aktivnosti ob tem potekajo pod sloganom »Nikoli prezgodaj, nikoli prepozno«. Demenca, med katerimi je najpogostejša prav Alzheimerjeva bolezen, namreč predstavlja enega največjih izzivov javnega zdravstva, zdravila zanjo ne poznamo.

 • Osmi Teden sredozemske obale in makroregionalnih strategij

  V Izoli poteka že osmi Teden sredozemske obale in makroregionalnih strategij pod geslom "Močnejše sodelovanje za boljšo prihodnost". Letošnji Teden je v znamenju aktualnega predsedovanja Slovenije Strategiji EU za podonavsko regijo (angleško EU Strategy for the Danube Region - EUSDR) in Strategije EU za alpsko regijo, ki ji bo Slovenija predsedovala v letu 2024.

 • Pomembna donacija modularne opeke in prihajajoča dostava sena za prizadete v poplavah

  V zadnjih treh dneh je bil iz logističnega centra v Sežani izveden izjemno pomemben logistični podvig, ki je prinesel olajšanje prizadetim v poplavah. Skupaj z donatorjem Luko Koper, Slovensko vojsko in Civilno zaščito Notranjske smo uspešno prepeljali 250 palet modularne opeke na območje, ki ga so ga prizadele poplave.

 • Slovenija so-izvaja mednarodni projekt "Njene kibernetske sledi" za usposabljanje žensk

  18. septembra 2023 se je v Podgorici pričela tridnevna izobraževalna konferenca v okviru mednarodnega projekta 'Njene kibernetske sledi' (angleško Her CyberTracks), ki se izvaja v sodelovanju Centra za kibernetsko zmogljivost na Zahodnem Balkanu in Univerze Črna gora. Projekt temelji na prizadevanjih Mednarodne telekomunikacijske zveze in Nemčije za premostitev digitalnega razkoraka med spoloma.

 • V Sloveniji smo upravičeno ponosni na moderno javno zdravje

  Področje javnega zdravja je izrazito dinamično, interdisciplinarno in multidisciplinarno področje, ki se izjemno hitro razvija in dobiva vedno večji pomen. Letošnji Cvahtetovi dnevi so posvečeni stoletju organiziranega javnega zdravja na Slovenskem in 70-letnici javnega zdravja na Medicinski fakulteti v Ljubljani.