Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Danes

  Minister dr. Cerar na 56. Münchenski varnostni konferenci

  Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se je v Münchnu udeležil 56. Münchenske varnostne konference. Sodeloval je na okrogli mizi o varnosti na Zahodnem Balkanu in okrogle mize o Pobudi treh morij. Ob robu konference je opravil več dvostranskih srečanj, na katerih je izmenjal poglede o najbolj aktualnih mednarodnih tematikah. Med drugim je opravil pogovore z ministri za zunanje zadeve Irana, Egipta, Gruzije in Hrvaške ter z generalno sekretarko Sveta Evrope Marijo Pejčinović Burić. Udeležil se je tudi dvostranskega srečanja predsednika vlade Marjana Šarca s predsednikom vlade Kosova.

 • Javni razpis za Zoisovo nagrado, Zoisovo priznanje, Puhovo nagrado, Puhovo priznanje in priznanje ambasador znanosti Republike Slovenije v letu 2020

  Odbor Republike Slovenije za podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti vsako leto podeli do 15 najvišjih državnih nagrad in priznanj za odlične dosežke.

 • Moteno delovanje upravne enote v ponedeljek 17.02.2020

  Z Eektro Celja so nas obvestili, da v ponedeljek, 17. 2. 2020,  od 8. do 10.30 ne bo elektrike zaradi vzdrževalnih del.  Prosimo za razumevanje.

 • Nezagotavljanje uradnih ur na KU Hrpelje

  Dne 18. 2. 2020 Krajevni urad Hrpelje ne bo posloval, zaradi zagotavljanja nemotenega poslovanja s strankami na sedežu Upravne enote Sežana.

 • Sprejeta Resolucija »Naša hrana, podeželje in naravni viri od leta 2021«

  Državni zbor RS je dne 29. januarja 2020 na svoji 15. redni seji obravnaval in tudi sprejel Resolucijo o nacionalnem programu o strateških usmeritvah razvoja slovenskega kmetijstva in živilstva »Naša hrana, podeželje in naravni viri od leta 2021«. Namen dokumenta je opredeliti temeljni strateški okvir delovanja kmetijstva, živilstva in podeželja ter je podlaga za novo strateško načrtovanje za obdobje po letu 2021.

 • Zimske počitnice so pred vrati

  V ponedeljek, 17. februarja 2020, se pričnejo zimske počitnice za 105.044 učenk in učencev ter 39.455 dijakinj in dijakov z območja Gorenjske, Goriške, Notranjsko-Kraške, Obalno-Kraške, Osrednjeslovenske in Zasavske statistične regije ter nekaterih občin Jugovzhodne Slovenije (Ribnica, Sodražica, Loški potok, Kočevje, Osilnica in Kostel).

 • Evropska sredstva za zagon podjetij na problemskih območjih občin Hrastnik, Radeče, Trbovlje in občin Pokolpja

  V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, smo izdali odločitev o podpori za javni razpis »Javni razpis za spodbude za zagon podjetij v problemskih območjih v letih 2020–2021 (P2R 2020–2021)«, ki ga je danes v Uradnem listu objavil Slovenski podjetniški sklad. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, znaša 2,9 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 2,1 milijona evrov.

 • V Ministrstvu za notranje zadeve prodajamo nepremičnine po metodi javne dražbe

  V Ministrstvu za notranje zadeve prodajamo parcelo v Radljah ob Dravi, poslovni prostor v Velikih Laščah in štiri nezasedena stanovanja v Gornji Radgoni, Črnomlju, Metliki in Ilirski Bistrici.

 • Meritve radona v letu 2020

  Pričelo se je sistematično pregledovanje in izvajanja meritev radona za leto 2020. Uprava Republike Slovenije za varstvo pred sevanji že tretje leto zapored zagotavlja izvajanje meritev radona v zasebnih hišah in stanovanjih v tistih občinah, ki so na področjih z več radona ter v šolah in vrtcih po Sloveniji.

 • Dela na železniški postaji Maribor v polnem teku

  Na železniški postaji Maribor trenutno poteka izvedba najzahtevnejše faze nadgradnje postaje, ki bo zaključena predvidoma v mesecu marcu. Dela potekaj skladno s terminskim planom.

 • Minister dr. Bertoncelj na zasedanje finančnih ministrov EU

  Minister za finance dr. Andrej Bertoncelj se bo v ponedeljek in torek v Bruslju udeležil zasedanja finančnih ministrov območja evra in EU. Med drugim bodo sprejeli sklepe o Letni strategiji trajnostne rasti 2020, ki sledijo januarski izmenjavi mnenj ministrov in naslavljajo tudi prilagojeno vlogo Evropskega semestra. Ta bi sledila novi paradigmi rasti – Evropskemu zelenemu dogovoru.

 • Nov katalog kartografskega gradiva 2020

  Sektor za načrtovanje Direktorata za obrambne zadeve, ki je nosilec razvoja kartografskega sistema za obrambne potrebe, vsako leto oblikuje in izda nov Katalog kartografskega gradiva, v katerem je celovit in posodobljen pregled razpoložljivih kart v tiskani ter digitalni obliki, ki so namenjene Slovenski vojski, Upravi za zaščito in reševanje in drugim uporabnikom na ministrstvu.

 • Prizadevanja za opolnomočenje otrok v vzgojnih zavodih za kasnejše samostojno bivanje

  Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport se je v petek, 14. februarja, odvijala predstavitev mreže vzgojnih zavodov za otroke in mladostnike s čustvenimi in vedenjskimi motnjami za sodnike in sodnice ter strokovne sodelavce in sodelavke, ki obravnavajo družinske zadeve.

 • Mreža evropskih potrošniških centrov opozarja na pasti na družbenih medijih

  V letu 2020 mreža Evropskih potrošniških centrov praznuje 15 obletnico delovanja, ki jo obeležujemo s celoletno kampanjo ozaveščanja potrošnikov o ključnih vprašanjih s področja varstva potrošnikov, in sicer bo vsak mesec obravnavano novo vprašanje. Z januarjem se je izpostavila tematika trajnostno naravnanega potrošništva, v februarju pa se mreža EPC osredotoča na problematiko pasti na družbenih omrežjih.

 • Zagotovljena sredstva za spodbude za trajno zaposlovanje mladih v vzhodni regiji

 • Nominacija Ljubljana, brezčasna prestolnica po meri človeka v zasnovi Jožeta Plečnika

  Vlada RS je 29. januarja 2020 potrdila nominacijski dosje stavbnih in urbanističnih del Jožeta Plečnika v Ljubljani za vpis na UNESCO Seznam svetovne kulturne in naravne dediščine. Ob tem je minister za kulturo mag. Zoran Poznič poudaril: ''Redek talent prenašanja duhovnega v materialno, kar je bilo dano našemu velikemu mojstru, v zgodovini človeštva vedno pripelje do presežkov, in to na kateremkoli področju. Arhitektura se nam skozi mojstrovo delo kaže v vseh svojih presežkih. Ne kot forma per se, ampak kot skoraj nadrealen približek transcendence. Slovenci smo lahko tudi zaradi Plečnika samozavestni, ponosni ter z zaupanjem zremo v prihodnost.''

 • 61. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada se je na današnji seji seznanila z razmerami glede koronavirusa na Kitajskem, sprejela letni načrt upravljanja kapitalskih naložb države ter dala soglasje k vsebinam razpisa za vpis v magistrske in doktorske študijske programe.

 • Konzultacije o evropskih vsebinah s Hrvaško

  V.d. generalne direktorice za zadeve EU Barbara Sušnik je danes v Zagrebu opravila konzultacije s trenutno predsedujočo Svetu EU Hrvaško.

 • V Bruslju se je končalo dvodnevno zasedanje obrambnih ministrov Nata

  Minister za obrambo Republike Slovenije Karl Erjavec se je 12. in 13. februarja 2020 udeležil dvodnevnega srečanja obrambnih ministrov Nata, ki je potekalo na sedežu Nata v Bruslju. Zavezniški ministri so o številnih temah na različnih zasedanjih razpravljali skupaj s partnericami, tudi EU, ter operativnimi partnerji misije Odločna podpora v Afganistanu.

 • Slovenija solidarna z Ljudsko republiko Kitajsko v boju za zajezitev koronavirusa z donacijo zaščitnih mask in finančnim prispevkom Svetovni zdravstveni organizaciji

  Slovenija bo danes za zajezitev koronavirusa odpremila materialno pomoč v obliki 1,2 mio zaščitnih mask Ljudski republiki Kitajski. Smo med prvimi državami, ki se odzivamo s konkretno pomočjo preko mehanizma Evropske unije na področju civilne zaščite in to z največjo donacijo na prebivalca. Poleg tega bomo za zajezitev koronavirusa namenili tudi finančni prispevek Svetovni zdravstveni organizaciji v višini 60.000 evrov.

Iskalnik