Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Na Informativi 2020 predstavljamo e-storitve za mlade

  Na prireditvi Informativa 2020 se ta konec tedna (24. in 25. januarja 2020) s svojimi digitalnimi storitvami predstavlja tudi Ministrstvo za javno upravo. Napredne elektronske storitve, zanimive za dijake in študente, predstavljamo na skupnem razstavnem prostora Evropskega socialnega sklada, ki nosi naslov »Napovedujemo prihodnost – s pomočjo Evropskega socialnega sklada«.

 • Vlada sprejela odgovore na več poslanskih vprašanj

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela odgovore na več poslanskih vprašanj.

 • Podeljenih za več kot 1,7 milijona evrov sredstev na drugem javnem razpisu - Po kreativni poti do znanja 2017-2020 za študijsko leto 2019/2020

  Znani so rezultati zadnjega, 3. odpiranja 2. javnega razpisa »Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2017 – 2020« za študijsko leto 2019/2020, ki je bil objavljen dne 1. 12. 2017 v Uradnem listu RS št. 68/17. Dne 15. 12. 2017 so bile v Uradnem listu RS št. 68/17 objavljene prve spremembe, dne 28. 9. 2018 druge spremembe (Ur. list RS št. 64/18) in dne 20. 9. 2019 tretje spremembe (Ur. list RS št. 57/19).

 • Ministrica Katič se je danes srečala z Evropsko glavno tožilko Lauro Kövesi

  Evropska glavna tožilka Laura Kövesi je 24. januarja 2020 obiskala Ljubljano. Glavni namen obiska so bila srečanja s predstavniki organov, ki so ključni pri vzpostavljanju in uspešnem delovanju Urada evropskega javnega tožilstva (EPPO).

 • Študentje z možnostjo pridobivanja izkušenj v mednarodnem civilnem letalstvu

  Ministrstvo za infrastrukturo vabi dodiplomske študente stare od 18 do 22 let, da se prijavijo na poletno šolo v okviru programa Young Aviation Network, ki jo organizira Eurocontrol, od 1. do 15. julija 2020 v Bruslju.

 • Odziv Ministrstva za pravosodje na poročilo Indeksa zaznave korupcije za leto 2019

  Letošnje poročilo Indeksa zaznave korupcije kaže, da se nadaljuje večletni trend stagnacije Slovenije na lestvici, in to iz različnih razlogov. Uvrstitev je odraz pomanjkanja zaupanja javnosti v delo pristojnih organov, to pa je nadalje pomembno povezano tudi z rezultati njihovega dela.

 • Ministrica o govedoreji v novem programskem obdobju

  Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec se je udeležila okrogle mize z naslovom »Perspektiva govedoreje v novem programskem obdobju«.

 • Vpogled v arhivsko dokumentacijo

  Cenjene stranke obveščamo, da je zaradi obnove strehe mestne hiše do predvidoma konca marca 2020 onemogočen dostop do mesta hranjenja arhivskega gradiva in onemogočen vpogled ter fotokopiranje arhivske dokumentacije oziroma dvig zadev iz arhiva.

 • Za sofinanciranje gradnje širokopasovnih omrežij naslednje generacije namenjenih 7,1 milijona evrov

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo danes v Uradnem listu objavilo javni razpis za sofinanciranje gradnje širokopasovnih omrežij naslednje generacije, za katerega je namenjenih 7,1 mio evrov iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020 v Koroški, Podravski in Pomurski statistični regiji.

 • Mreža vozlišč RESHUB

  Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije želi vzpostaviti mrežo energetsko samozadostnih vozlišč v Sloveniji in je pobudnik projekta vzpostavitve vozlišč v Evropski Uniji s projektom Defence RESilience Hub Netvork in Europe.

Iskalnik