Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • 307. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji soglašala s predlogi amandmajev k predlogu novele Zakona o zdravniški službi in 8 novih projektov uvrstila v veljavni načrt razvojnih programov 2021–2024.

 • »Pomoč italijanskih vojaških zdravstvenikov jasen dokaz, da smo skupaj močnejši.«

  Danes je v Slovenijo prišla prva ekipa zdravstvenih delavcev italijanske vojske, ki bodo skupaj e ekipami Slovenske vojske delovali v slovenskih bolnišnicah in tako razbremenili javno zdravstvo v boju zoper covid-19. Danes je v Slovenijo prišlo 6 zdravstvenih delavcev, naslednja ekipa še 9 pripadnic in pripadnikov zdravstvenih ekip italijanske vojske predvidoma pride jutri.

 • 5. december, svetovni dan tal: »Zaustavimo zaslanjevanje tal, povečajmo produktivnost tal«

  5. december, svetovni dan tal, sta leta 2013 razglasili Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) ter organizacija Global Soil Partnership. Letošnji slogan svetovnega dne tal je »Zaustavimo zaslanjevanje tal, povečajmo produktivnost tal«.

 • Prostovoljstvo je vzajemni proces prejemanja in dajanja – 5. december je mednarodni dan prostovoljstva

  »Prostovoljstvo je plemenita aktivnost za boljše življenje sočloveka,« ob mednarodnem dnevu prostovoljstva poudarja minister za javno upravo Boštjan Koritnik, pri tem pa izraža zadovoljstvo, da je v Sloveniji prostovoljstvo tako razširjeno: »Slovenija je dežela prostovoljstva.«

 • Državni sekretar dr. Valentinčič pri Slovencih v Nišu

  Državni sekretar na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, dr. Dejan Valentinčič je včeraj obiskal slovensko narodno manjšina v Nišu. Obiskal je dve delujoči društvi v tem mestu, Slovensko kulturno skupnost niškega okraja »France Prešeren« in društvo slovensko – srbskega prijateljstva »Zdravica« v Nišu.

 • V Evropi vedno več primerov aviarne influence

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) pozivata vse rejce perutnine k doslednemu izvajanju biovarnostnih ukrepov za preprečevanje okužbe z visoko patogeno aviarno influenco (HPAI), ki se širi po Evropi. Neupoštevanje ukrepov pomeni veliko tveganje za okužbo v rejah s perutnino, ki povzroča ogromno gospodarsko škodo. Posebej pozivamo manjše rejce, da dosledno izvajajo biovarnostne ukrepe, saj se bolezen lahko pojavi tudi v takšnih rejah, ki tako postanejo vir za širjenje bolezni.

 • Agencija Fitch potrdila bonitetno oceno Slovenije A s stabilnimi obeti

  Bonitetna agencija Fitch Ratings je v petek, 3. decembra 2021, potrdila bonitetno oceno Republike Slovenije pri A s stabilnimi obeti.

 • Informacije za prijavitelje na razpise 2022 na digitalnem področju Grozda 4 Obzorja Evropa

  Evropska komisija je 23. novembra objavila večino razpisov z digitalnega področja (Destinacije 3, 4 in 6) v Grozdu 4 z zaključnimi roki v letu 2022.

 • Ob mednarodnem dnevu invalidov: Na Ministrstvu za javno upravo urejamo dostope za gibalno ovirane osebe na upravnih enotah in se trudimo javne storitve čim bolj približati invalidom

  V tem tednu, natančneje 3. decembra 2021, obeležujemo mednarodni dan invalidov. Številne organizacije in združenja zato v teh dneh še bolj intenzivno pozivajo k polnopravnemu vključevanju invalidov v družbo in odstranitvi ovir v fizičnem ter družbenem okolju. K temu nas zavezuje tudi konvencija Združenih narodov o pravicah invalidov. Letošnje geslo Združenih narodov ob mednarodnem dnevu invalidov je: »Vodenje in sodelovanje invalidov v vključujočem, dostopnem in trajnostnem svetu po COVIDu-19.«

 • Na zadnjem sestanku delovne skupine Sveta za javno naročanje predstavitev sistema e-Revizija

  Na Direktoratu za javno naročanje Ministrstva za javno upravo je v okviru predsedovanja danes potekal zadnji sestanek delovne skupine Sveta za javno naročanje, ki ga je vodil generalni direktor Sašo Matas s sodelavci.

 • Izobraževanje izvajalcev dejavnosti za DOCOM modul v TRACES NT

  Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) bo v decembru 2021 za izvajalce ŽSP dejavnosti, ki v sistemu TRACES samostojno izpolnjujete komercialne dokumente za premik določenih ŽSP in pridobljenih proizvodov med državami članicami EU, organizirala izobraževanje za DOCOM modul v novem sistemu TRACES New Technology (TRACES NT).

 • DOCOM modul za ŽSP v TRACES NT

  S 1. 1. 2022 se bo za sledljivost trgovanja z določenimi živalskimi stranskimi proizvodi (ŽSP) in pridobljenimi proizvodi znotraj Evropske unije uporabljal sistem TRACES New Technology (TRACES NT). Izvajalci ŽSP dejavnosti bodo elektronsko najavo trgovanja ŽSP vpisali v sistem TRACES NT in ne več v TRACES Classic.

 • Minister dr. Logar na mednarodni konferenci Rome MED 2021 – Sredozemski dialogi o prihodnosti Sredozemlja

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je v Rimu udeležil mednarodne konference Rome MED 2021 – Sredozemski dialogi, ki letos poteka pod naslovom Sooblikovanje prehodov. Minister dr. Logar je skupaj s portugalskim zunanjim ministrom Augustom Santosom Silvo, španskim zunanjim ministrom Joséjem Manuelom Albaresom Bueno in hrvaškim zunanjim ministrom Gordanom Grlićem Radmanom nastopil na panelu o skupnih sredozemskih dobrinah.

 • Javni razpis za dodelitev delovnih štipendij za samozaposlene v kulturi za leto 2022

  Ministrstvo za kulturo je objavilo javni razpis za dodelitev delovnih štipendij za samozaposlene v kulturi za leto 2022. Predmet razpisa so delovne štipendije, namenjene fizičnim osebam s statusom samozaposlenega v kulturi – v razvid samozaposlenih v kulturi pri Ministrstvu za kulturo so vpisane najmanj s polovičnim delovnim časom in so rojene leta 1992 ali kasneje. Rok za oddajo prijav je 3. januar 2022.

 • 306. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela spremembe Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki natančneje določajo izvajanje sejemske dejavnosti in obratovanje žičniških naprav. Dopolnila je tudi Odlok o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19.

 • Odstiramo nove poti za povezovanje kulture in gospodarstva

  Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc se je 2. decembra udeležila otvoritvene konference Centra za kreativnost, namenjene prijaviteljem na javni razpis Ministrstva za kulturo "Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij – Center za kreativnost 2022". Na konferenci so predstavili razpis, kriterije in način financiranja ter ostale ključne informacije v zvezi z razpisom.

 • Državni sekretar dr. Raščan o pomenu krepitve sodelovanja med Afriško unijo in EU

  Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je na virtualnem dogodku "Vključujoča in odporna digitalna preobrazba: novo poglavje v odnosih med Afriško unijo in Evropsko unijo?" poudaril pomen krepitve sodelovanja med Afriško unijo in EU na tem področju.

 • Za ukrep »ribiška pristanišča, mesta iztovarjanja, prodajne dvorane in zavetja« več kot 2,5 milijona evrov

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo danes v Uradnem listu RS objavilo najavo o odprtju petega javnega razpisa za ukrep »Ribiška pristanišča, mesta iztovarjanja, prodajne dvorane in zavetja« iz Operativnega programa za izvajanje Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo v RS 2014-2020. Višina nepovratnih sredstev za sofinanciranje operacij znaša 2.580.635 evrov.

 • Državni sekretar Simon Zajc na generalni skupščini UNWTO v Madridu

  Državni sekretar Simon Zajc se je 2. decembra 2021 udeležil 24. zasedanja generalne skupščine Svetovne turistične organizacije Združenih narodov (United Nations World Tourism Organization – UNWTO), kjer je sodeloval na ministrski razpravi o politikah za spodbujanje turizma za razvoj podeželja.

 • Slovenija s potrditvijo direktive NIS 2 močno prispevala h krepitvi kibernetske varnosti v Evropski uniji

  Evropski ministri so na današnjem zasedanju Sveta za promet, telekomunikacije in energijo, ki mu je predsedoval minister za javno upravo Boštjan Koritnik, soglasno potrdili splošni pristop pri direktivi NIS 2, kar bo močno prispevalo k odpornosti in zmogljivosti odzivanja na kibernetske incidente. Zasedanja se je udeležil tudi minister, pristojen za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič, ki je vodil politično razpravo, povezano z aktom o evropskem preobrazbenem digitalnem desetletju do leta 2030. Naslov razprave je bil Digitalne pravice in načela.