Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Bern

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

  • Republika Slovenija se trenutno nahaja na listi visoko tveganih držav.

  • Predsednik vlade Marjan Šarec se je v nadaljevanju Svetovnega gospodarskega foruma udeležil delovnega kosila, na katerem je razprava tekla pod naslovom »Ustvarjanje rasti za srednjo in vzhodno Evropo«. Glavni poudarek so bile gospodarske razmere v državah srednje in vzhodne Evrope. Razpravljavci so obravnavali vprašanja o potrebnih ukrepih vladnih odločevalcev in poslovnežev, usmerjenih v spodbujanje trajnostnega razvoja, ter o sposobnosti prilagajanja gospodarstev na nove gonilne sile rasti, ki morajo biti tesno povezane s prehodom v nizkoogljično družbo.

Aktualno

  • Minister dr. Logar na obeležitvi 50. obletnice Mednarodne organizacije za frankofonijo

    Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je danes, 23. septembra 2020, udeležil slovesnosti ob 50. obletnici Mednarodne organizacije za frankofonijo, ki sta jo v imenu frankofonskih držav organizirali francosko in švicarsko veleposlaništvo. Skupaj z ostalimi državami se je zavzel za krepitev sodelovanja v okviru te organizacije, ki povezuje različne kontinente, kulture in jezike.