Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bernu predstavlja in zastopa Republiko Slovenijo v Švicarski konfederaciji in Kneževini Lihtenštajn, varuje in uresničuje interese Republike Slovenije, njenih državljanov in pravnih oseb v Švicarski konfederaciji in Kneževini Lihtenštajn ter pospešuje in razvija prijateljske odnose in sodelovanje med državami na vseh področjih.

Glavne naloge Veleposlaništva Republike Slovenije v Bernu so:

  • navezava in vzdrževanje ter krepitev stalnih stikov s švicarskimi in lihtenštajnskimi državnimi ustanovami in njihovimi uradnimi predstavniki;
  • posredovanje informacij o Sloveniji in možnostih sodelovanja na področjih skupnega interesa ter zagotavljanje pogojev za krepitev sodelovanja med državami;
  • stalno obveščanje švicarske in lihtenštajnske strani o slovenskih stališčih, razvoju in interesih Slovenije ter stalno in sprotno obveščanje slovenske strani o švicarskih in lihtenštajnskih stališčih o zadevah, ki so v osrednjem interesu Švice in Lihtenštajna;
  • vzpostavitev in lajšanje gospodarskih stikov med gospodarstveniki držav;
  • organizacija in sodelovanje pri slovenskih kulturnih dogodkih v Švici in Lihtenštajnu;
  • spremljanje poročanja švicarskih in lihtenštajnskih medijev o Sloveniji ter navezovanje stikov z novinarji;
  • vzdrževanje in krepitev stikov s slovensko skupnostjo v Švici in Lihtenštajnu;
  • konzularna pomoč slovenskim državljanom v Švici in Lihtenštajnu.

Veleposlanik

Diplomati

Strokovno-tehnično osebje

Ostala predstavništva

Podatki o ostalih slovenskih predstavništvih v državah akreditacije in predstavništvih držav akreditacije so dostopni na straneh: