Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za infrastrukturo

Aktualno

  • Ministrstvo brezplačno podaljšalo veljavnost dijaških in študentskih vozovnic za čas poletja

    Ministrstvo za infrastrukturo je s sklepom avtomatično podaljšalo veljavnost junijskih subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake in študente, in sicer do 31. avgusta 2022. To bo dijakom in študentom v poletnem času omogočalo brezplačno koriščenje javnega potniškega prometa.

  • Delovno srečanje s parlamentarnim državnim sekretarjem pri nemškem zveznem ministru za digitalne zadeve in promet

    V okviru obiska v Sloveniji in sodelovanja na svetovnem kolesarskem kongresu v Ljubljani se je na delovnem obisku na Ministrstvu za infrastrukturo mudil Oliver Luksic, parlamentarni državni sekretar pri nemškem zveznem ministru za digitalne zadeve in promet.

  • Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o oskrbi s plini

    Zaradi spremenjenih pogojev poslovanja plinskega gospodarstva in povečanih tveganj v dobavni verigi zemeljskega plina ter skorajšnjega sprejetja nove evropske plinske uredbe o skladiščenju plina je Ministrstvo za infrastrukturo za javno obravnavo pripravilo predlog dopolnitve Zakona o oskrbi s plini (ZOP-A). Predlog novele zakona poleg dopolnitve nekaterih pojmov določa "nadomestno oskrbo s plinom", kadar odjemalec nenadoma ostane brez dobavitelja, "osnovno oskrbo s plinom" kot prostovoljno izbiro odjemalca za obvezno ponudbo dobavitelja ter obveznost nosilca bilančne skupine za zagotavljanje skladiščenje plina pred ogrevalnim obdobjem z določbami evropske uredbe.