Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za infrastrukturo

 • Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je ob predsedovanju Slovenije Svetu EU vodil zasedanje ministrov za energijo. Razpravljali so o ukrepih glede cen energije in v tem okviru o predhodnem poročilu Agencije za sodelovanje energetskih regulatorjev (ACER) o dogajanju na veleprodajnih energetskih trgih ter o napredku pri obravnavi zakonodajnega svežnja "Pripravljeni na 55".

 • Ministrstvo za infrastrukturo in Inšpektorat RS za infrastrukturo uporabnike javnega potniškega prometa obveščata, da se zaradi zaostrenih epidemioloških razmer nadaljuje okrepljeno preverjanje izvajanja veljavnih pravil uporabe zaščitne opreme in pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

 • Z današnjim dnem bo v Sloveniji mogoče kupiti elektronske vinjete, digitalno različico vinjete, ki bodo nadomestile vinjete v obliki nalepke.

Aktualno

 • Konferenca o Evropskem strateškem načrtu za energetsko tehnologijo in raziskave za trajnostni energetski prehod

  Na Bledu poteka konferenca o Evropskem strateškem načrtu za energetsko tehnologijo (»SET Plan«), naslovljena Raziskave in inovacije za pravičen in trajnostni energetski prehod. Udeleženci se strinjajo z ugotovitvijo, da bo pri prehodu na podnebno nevtralnost do leta 2050 ključnega pomena nizkoogljična energija, ki bo slonela na novih tehnoloških obravnavah in delovanju.

 • Potrjeno sofinanciranje izdelave dokumentacije za 2. odsek severnega dela 3. razvojne osi

  Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je danes odobrila sofinanciranje projekta "Izdelava dokumentacije za izgradnjo hitre ceste za 2. odsek 3. razvojne osi sever od priključka Velenje jug do priključka Slovenj Gradec jug" iz evropskih kohezijskih sredstev.

 • Virtualni informativni dan o razpisu »IPE promet 2021«

  Ministrstvo za infrastrukturo je 17. novembra 2021, v sodelovanju z Evropsko komisijo, Generalnim direktoratom za mobilnost in promet (DG MOVE) in Evropsko izvajalsko agencijo za podnebje, infrastrukturo in okolje (CINEA), organiziralo IPE info dan 2021 za slovenske prijavitelje, za novi razpis Evropske komisije v okviru programa Instrument za povezovanje Evrope (IPE).

Dogodki

 
Krško

Strokovni posvet o vlogi jedrske energije kot nizkoogljične energije

V ponedeljek, 6. decembra, ob 10.uri Ministrstvo za infrastrukturo v Krškem organizira strokovni posvet z naslovom "Vloga jedrske energije kot nizkoogljične energije v energetski mešanici - včeraj, danes, jutri", na katerega so vabljeni različni slovenski in hrvaški strokovnjaki in deležniki s področja jedrske energije.