Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za infrastrukturo

Kontaktni center Ministrstva za infrastrukturo

Na vprašanja v zvezi z brezplačno vozovnico za upokojence, starejše od 65 let, vojne veterane in imetnike evropske kartice ugodnosti invalida odgovarjamo med delavniki od 8. do 16. ure na telefonski številki (02) 292 73 89 ali po e-pošti na naslovu mzi.bv@gov.si.

  • V medijih lahko zadnje dni zasledimo novice v zvezi z gnečo na nekaterih avtobusnih postajah in postajališčih. Vzrok so predvsem omejitve kapacitet zaradi preprečevanja širjenja Covid-19, pa tudi koriščenje brezplačnih vozovnic za upokojence, starejše od 65 let, vojne veterane in invalide z evropsko kartico ugodnosti za invalide, pričetek šolskega leta, dodatno pa bo k temu prispeval še začetek študijskega leta.

  • Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je bil v družbi vodstva Direkcije za infrastrukturo na delovnem obisku v Beli krajini. Z župani občin Črnomelj, Metlika, Semič in Dolenjske Toplice je spregovoril o vseh odprtih infrastrukturnih projektih ter predvsem o nujnosti čimprejšnjega začetka gradnje južnega dela 3. razvojne osi.

  • 19. Evropski teden mobilnosti (ETM), ki je namenjen zmanjševanju cestnega motornega prometa kot enega glavnih onesnaževalcev v Sloveniji, je kljub številnim omejitvam zaradi epidemiološke situacije privabil kar 78 občin po državi. Med 16. in 22. septembrom bodo občine svoje občane spodbujale k aktivni mobilnosti s sloganom Izberi čistejši način prevoza!

Aktualno

Iskalnik