Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za infrastrukturo

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Kontaktni center za informacije o ukrepih Ministrstva za infrastrukturo za zajezitev virusa COVID-19

Informacije in pojasnila o veljavnih ukrepih s področja infrastrukture in prometa lahko dobite na elektronskem naslovu mzi.koronavirus@gov.si in na telefonski številki 01 478 7167.
Kontaktni center deluje vse delovne dni od 8. do 18. ure.

Kontaktni center Ministrstva za infrastrukturo

Na vprašanja v zvezi z brezplačno vozovnico za upokojence, starejše od 65 let, vojne veterane in imetnike evropske kartice ugodnosti invalida odgovarjamo med delavniki od 8. do 16. ure na telefonski številki (02) 292 73 89 ali po e-pošti na naslovu mzi.bv@gov.si.

 • Ministrstvo za infrastrukturo je v Uradnem listu Republike Slovenije številka 31/2021 objavilo javni razpis za sofinanciranje daljinskega ogrevanja na obnovljive vire energije. Upravičenci za prijavo na razpis so gospodarske družbe in samostojni podjetniki posamezniki po Zakonu o gospodarskih družbah in zadruge po Zakonu o zadrugah. Razpisana sredstva v višini 16 milijonov evrov so na voljo za koriščenje v letih 2021, 2022 in 2023.

 • Ministrstvo za infrastrukturo je objavilo statistiko reprezentativnih cen električne energije za gospodinjske in negospodinjske odjemalce na maloprodajnem trgu Slovenije za leto 2020. Maloprodajna cena za povprečnega gospodinjskega odjemalca je v letu 2020 znašala 152 EUR/MWh in se je v obdobju enega leta znižala za 5 %, za povprečnega negospodinjskega odjemalca pa je znašala 107 EUR/MWh in se je v enoletnem obdobju povišala za 5 %.

 • Projekt Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah Ministrstva za infrastrukturo tudi v drugi izvedbi aktivnosti v vrtcih in osnovnih šolah dosega odlične rezultate.

Aktualno

 • Ministrstvo za infrastrukturo postavlja zakonski okvir razvoja celostnega prometnega načrtovanja v Sloveniji

  Ministrstvo za infrastrukturo je v javno obravnavo posredovalo novi Zakon o celostnem prometnem načrtovanju (ZCPN), ki bo vzpostavil zakonski okvir za uresničevanje celostnega prometnega načrtovanja v skladu s cilji trajnostnega razvoja, gospodarske blaginje, socialne kohezije in varstva okolja. Temeljni cilj novega Zakona o celostnem prometnem načrtovanju je zagotoviti sistemski vir financiranja za pripravo celostnih prometnih strategij občin in regij in ukrepe trajnostne mobilnosti ter bolje povezati prostorsko in prometno načrtovanje. Zakon bo v javni obravnavi do 22. marca 2021.

 • Minister Vrtovec na delovnem obisku na Poljskem o dvostranskem sodelovanju med državama na področju prometa in energetike

  Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je bil na dvodnevnem obisku v Varšavi, kjer se je srečal s poljskim ministrom za infrastrukturo Andrzejem Adamczykom ter poljskim ministrom za podnebje in okolje Michałom Kurtyko. Bilateralni srečanji z ministroma sta bili namenjeni predvsem izmenjavi mnenj in pogledov na dosedanje dvostransko sodelovanje med državama, zlasti na področju prometa, infrastrukture ter energetike, pri čemer so ministri tudi ocenili in pregledali možnosti za poglobitev že tradicionalno dobrih odnosov med državama.

 • Izbran izvajalec za izvedbo nadgradnje železniške postaje Grosuplje

  Za izvedbo gradbenih del nadgradnje železniške postaje Grosuplje je bil izbran konzorcij podjetij CGP, d. d., Pružne građevine d. o. o., GH Holding d. o. o., MM SVTK, d. o. o, Technoacustica srl s ponudbeno vrednostjo 13.304.138,58 evrov z DDV.

Dogodki

 • Obeležitev dneva pomorstva 2021

  Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec se bo v petek, 5. marca ob 11:00 uri udeležil otvoritve Centra Republike Slovenije za nadzor prometa in upravljanje v kriznih situacijah na morju ob obeležitvi dneva pomorstva.

  Koper