Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za infrastrukturo

Aktualno

  • Virtualni informativni dan o razpisu IPE promet 2021 - instrument za infrastrukturo za alternativna goriva

    Evropska komisija bo v okviru finančnega programa Instrument za povezovanje Evrope (IPE), v sodelovanju z Evropsko izvajalsko agencijo za podnebje, infrastrukturo in okolje (CINEA), 14. oktobra 2021 od 14:30 do 17:00 na videokonferenci predstavila Instrument za infrastrukturo za alternativna goriva. Evropska sredstva tega razpisa so namenjena podpori uvajanju alternativnih goriv in oskrbovalne infrastrukture, ki bo prispevala k razogljičenju prometa na vseevropskem prometnem omrežju TEN-T.

  • Od 1. oktobra v Ljubljani in Mariboru upokojenci brezplačno z javnim mestnim prevozom

    Ministrstvo za infrastrukturo je s pogodbama med Mestnima občinama Ljubljana in Maribor ter obema javnima podjetjema, ki izvajata mestni prevoz potnikov (LPP in MARPROM), zagotovilo upokojencem, osebam starejšim od 65 let, invalidom in vojnim veteranom, ki imajo brezplačno vozovnico za območje Slovenije tudi brezplačen prevoz v mestnem prometu v obeh mestih.

  • Minister Vrtovec: Železnica je prihodnost in hrbtenica trajnostne prometne ureditve

    Danes je na železniško postajo v Ljubljani prispel vlak Conncecting Europe Express, ki je bil uveden v okviru evropskega leta železnic in je v začetku tega meseca speljal z železniške postaje v Lizboni. Potnike in vse zbrane je ob prisotnosti evropske komisarke za promet Adine Vălean nagovoril tudi minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Dogodki

 
Bled

Konferenca o Strateškem načrtu za energetsko tehnologijo (SET Plan konferenca 2021)

Ministrstvo za infrastrukturo v sodelovanju z Evropsko komisijo 25. in 26. novembra 2021 organizira redno letno konferenco o Strateškem načrtu za energetsko tehnologijo (SET Plan konferenca 2021). Konferenca bo potekala na Bledu, možna pa bo tudi aktivna udeležba preko svetovnega spleta.