Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za infrastrukturo

Reorganizacija vlade

Za delovno področje javnega potniškega prometa, trajnostne mobilnosti in prometne politike, energetike, učinkovite rabe in obnovljivih virov energije je pristojno Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo.

Za delovno področje rudarstva je pristojno Ministrstvo za naravne vire in prostor.

 • Luko Koper sta danes obiskala minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek. Srečala sta se s predsednikom uprave Luke Koper Boštjanom Napastom in se seznanila z lanskimi rezultati, aktualnimi izzivi ter ključnimi naložbami in razvojnimi priložnostmi.

 • Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek ter minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han sta predstavila Program za večjo letalsko povezljivost v Republiki Sloveniji. Na seznamu so leti do Dunaja, Bruslja, Kopenhagna, Aten, Helsinkov, Madrida, Amsterdama, Prage, Berlina in Skopja.

 • Včeraj sta se v okviru dneva pomorstva v Portorožu zvrstila dva dogodka, s katerima smo obeležili pomorsko usmeritev Republike Slovenije.

Novice

 • Simbolično dejanje v znak podpore Ukrajini kot pomorski državi

  Republika Slovenija na dan obletnice začetka ruske agresije na Ukrajino izraža podporo ukrajinskemu hidrografskemu uradu in Ukrajini kot pomorski državi.

 • Sestanek za hitrejšo gradnjo 3. razvojne osi

  Ministrica Alenka Bratušek se je sestala z župani občin, kjer poteka severni del trase 3. razvojne osi in predsednikom uprave družbe Dars, ki je investitor tega projekta. Cilj sestanka je bilo ugotoviti, kje in kako bi se dalo pospešiti gradnjo.

 • Ministrica Bratušek slavnostna botra ob postavitvi kapelice sv. Barbare

  Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek se je kot slavnostna botra udeležila dogodka ob postavitvi kapelice sv. Barbare na gradbišču predora drugega tira železniške proge Divača – Koper. Gre za prvi in najdaljši predor iz doline Glinščice v smeri proti Divači, v dolžini 6,7 kilometra. Predor bo že od vsega začetka dvocevni, kar bo v bližnji prihodnosti omogočilo polno dvotirnost drugega tira.