GOV.SI

Ministrstvo za infrastrukturo

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Aktualno

 • Poročilo Projektnega sveta za civilni nadzor nad gradnjo drugega tira

  Projektni svet za civilni nadzor nad projektom gradnje drugega železniškega tira med Divačo in Koprom (PSCN) je predstavil svoje drugo poročilo, ki zajema obdobje od oktobra 2018 do junija 2019.

 • Ministrica Alenka Bratušek z Yangom Chuantangom

  Na povabilo predsednika Državnega sveta je na uradnem obisku Yang Chuantang, podpredsednik Nacionalnega odbora Politične posvetovalne konference Ljudske republike Kitajske. Z delegacijo se je srečal tudi z ministrico za infrastrukturo in podpredsednico slovenske vlade Alenko Bratušek.

 • Evropska sredstva za mestno kolesarsko omrežje v Velenju

  V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organu upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, smo izdali odločitev o finančni podpori za »CTN Mestno kolesarsko omrežje – zahod«. Skupna višina sredstev namenjenih za izvedbo projekta je 2,6 milijona evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval nekaj manj kot 1,4 milijona evrov.

Dogodki

 • Udeležba na Svetu Evropske Unije za promet, telekomunikacije in energijo

  Delegacija z Ministrstva za infrastrukturo se bo udeležila srečanja, kjer bodo izmenjana mnenja o osnutkih nacionalnih energetskih in podnebnih načrtov ter širše.

  Bruselj
 • Srečanje prevozniških družin in prevozniških podjetij Slovenije

  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se bo udeležil svečanega odprtja Srečanja prevozniških družin in prevozniških podjetij Slovenije pod okriljem Združenja za promet Gospodarske zbornice Slovenije in Sekcije za promet Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije ter pod častnim pokroviteljstvom Ministrstva za infrastrukturo.

  Žolgarjeva ulica, Slovenska Bistrica

Varno v šolo