Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Zamenjava tahografov

  Poziv prevoznim podjetjem, ki opravljajo mednarodne prevoze, da poskrbijo za pravočasno zamenjavo tahografov

 • Slovenski prijavitelji oddali devet vlog za evropska sredstva iz Instrumenta za povezovanje Evrope

  Evropska komisija je 29. septembra 2023 objavila razpis za nepovratna evropska sredstva v višini sedem milijard evrov iz finančnega programa Instrument za povezovanje Evrope za projekte, s katerimi bo modernizirano Vseevropsko prometno omrežje

 • Pri prodaji vozila je treba urediti tudi prenos lastništva novemu lastniku

  Na Ministrstvu za infrastrukturo in na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo ugotavljamo, da se je v zadnjem obdobju povečalo število lastnikov vozil, ki pri odjavi vozila in pri prodaji odjavljenega vozila ne izpeljejo postopkov prepisa lastništva vozila na novega lastnika.

 • Začenjajo se dela na železniški postaji Nova Gorica

  Ob vzpostavitvi popolne zapore določenih postajnih tirov na železniški postaji je danes izvajalec začel z gradbenimi deli na železniški postaji Nova Gorica.

 • V okviru Instrumenta za povezovanje Evrope - vojaška mobilnost - podprt slovenski projekt Sirius

  Cilj projekta je strateško pomembna nadgradnja cestne infrastrukture v Sloveniji. Za projekt v vrednosti 13,9 milijona evrov bo Instrument za povezovanje Evrope prispeval slabih 7 milijonov evrov.

 • Dunajska cesta v Ljubljani ponovno prevozna

  Včeraj v popoldanskih urah je izvajalec ponovno zagotovil prevoznost ceste, zato je bila ob polnoči spoščena popolna zapora Dunajske ceste v Ljubljani, ki je bila zaradi rušenja železniškega nadvoza zaprta od 4. januarja 2024.

 • Ob 1. uri ponoči se pričenja štiridnevna popolna zapora Dunajske ceste v Ljubljani

  Zaradi rušitvenih del na železniškem nadvozu čez Dunajsko cesto bo 4. januarja 2024 ob 1. uri vzpostavljena popolna zapora Dunajske ceste, pločnikov in površin za kolesarje, ki bo trajala do 7. januarja 2024 do polnoči.

 • Sr(e)čno 2024!

  V letu 2023 smo obnavljali poplavljene in porušene prometne povezave in gradili nove. Tudi v letu 2024 naše poslanstvo ostaja povezovanje krajev in ljudi ter krajšanje razdalj.

 • Začela so se prva dela na nadvozu čez Dunajsko cesto

  Dne 10. decembra 2023 so se začela prva dela za gradnjo nadomestnega železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto, ki je predpogoj za nadgradnjo železniške postaje Ljubljana.

 • Zaključena nadgradnja vozlišča Pragersko

  Direkcija za infrastrukturo je danes simbolično obeležila zaključek več kot 113 milijonov vredne nadgradnje vozlišča Pragersko z ureditvijo železniške postaje Pragersko.

 • Mednarodni dan civilnega letalstva

  Za večino od nas je nebo meja, a za tiste, ki se ukvarjajo z letalstvom, je nebo tam, kjer je njihov dom. Ministrstvo za infrastrukturo čestita vsem letalcem ob mednarodnem dnevu civilnega letalstva.

 • Podpisana pogodba za nadgradnjo železniške postaje Nova Gorica

  Direkcija za infrastrukturo je danes podpisala pogodbo za izvedbo nadgradnje železniške postaje Nova Gorica s pogodbeno vrednostjo 50,71 milijona evrov.

 • Uspešen dogodek o razpisih Instrumenta za povezovanje Evrope (IPE) 2023 za področje prometa

  24. novembra 2023 je potekal 9. nacionalni informativni dogodek, namenjen predstavitvi razpisov IPE Promet 2023, ki jih je 26. septembra 2023 objavila Evropska komisija. Informativni dan, ki ga vsako leto organizira Ministrstvo za infrastrukturo, je pritegnil številne udeležence iz različnih sektorjev in je bil odlična priložnost za pridobivanje ključnih informacij ter povezovanje.

 • Odprete so prijave na Informativni dan okviru Instrumenta za povezovanje Evrope "IPE INFO DAN 2023"

  Ministrstvo za infrastrukturo vas vabi, da se prijavite na "IPE INFO DAN 2023", ki bo potekal v petek, 24. novembra 2023. Dogodek, ki ga organiziramo v sodelovanju z Evropsko komisijo, bo s pozdravnim nagovorom otvorila ministrica za infrastrukturo, mag. Alenka Bratušek.

 • "Shranite datum" za IPE INFO DAN 2023

  Ministrstvo za infrastrukturo napoveduje informativni dogodek, posvečen novim priložnostim za financiranje infrastrukturnih projektov v okviru Instrumenta za povezovanje Evrope (IPE).

 • Objavljen Javni razpis za večjo letalsko povezljivost Slovenije

  Ministrstvo za infrastrukturo je v petek, 27. oktobra 2023, v Uradnem listu Republike Slovenije in Evropske unije ter na spletni strani gov.si objavilo Javni razpis za večjo letalsko povezljivost Slovenije.

 • Spletna stran Popis objektov za navigacijo

  V sklopu nalog Geodetskega inštituta Slovenije, ki v Republiki Sloveniji na podlagi Pomorskega zakonika izvaja naloge hidrografske dejavnosti, je bila izdelana spletna stran z naslovom Popis objektov za navigacijo. Namen spletne strani je lažje in hitrejše ažuriranje sprememb ter dostopnost podatkov širši javnosti.

 • Izdano gradbeno dovoljenje za gradnjo osrednjega dela železniške postaje Ljubljana

  Direkcija za infrastrukturo je danes prejela gradbeno dovoljenje za gradnjo nadhoda in postajne dvorane železniške postaje Ljubljana, ki ga je včeraj izdalo Ministrstvo za naravne vire in prostor.

 • Zaveza k odgovornemu ravnanju v cestnem prometu

  Ministrica mag. Alenka Bratušek in mag. Simona Felser, vršilka dolžnosti direktorja Agencije Republike Slovenije za varnost prometa sta danes, kot prvi podpisnici, podpisali Zavezo k odgovornemu ravnanju v cestnem prometu. Prizadevanje za prometno varnost in Vizijo NIČ je skupna odgovornost posameznika, družbe in države.

 • Javni poziv za sofinanciranje vzdrževanja in obratovanja žičniških naprav

  Ministrstvo za infrastrukturo je 1. oktobra 2023 objavilo javni poziv za sofinanciranje vzdrževanja in obratovanja žičniških naprav za zimsko sezono 2023/2024. Finančna pomoč je namenjena delnemu pokrivanju stroškov vzdrževanja in obratovanja žičniških naprav za prihajajočo zimsko sezono s ciljem ohranitve dejavnosti opravljanja prevozov z žičniškimi napravami.