Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Kontaktni center za informacije o ukrepih Ministrstva za infrastrukturo za zajezitev virusa COVID-19

Informacije in pojasnila o veljavnih ukrepih s področja infrastrukture in prometa lahko dobite na elektronskem naslovu mzi.koronavirus@gov.si in na telefonski številki 01 478 7167.
Kontaktni center deluje vse delovne dni od 8. do 18. ure.

Kontaktni center Ministrstva za infrastrukturo

Na vprašanja v zvezi z brezplačno vozovnico za upokojence, starejše od 65 let, vojne veterane in imetnike evropske kartice ugodnosti invalida odgovarjamo med delavniki od 8. do 16. ure na telefonski številki (02) 292 73 89 ali po e-pošti na naslovu mzi.bv@gov.si.

Smo preiskovalni organ, pristojen za preiskovanje nesreč in incidentov v železniškem prometu, naš namen pa je predvsem ugotavljanje vzrokov nesreče ter izdajanje priporočil, da bi podobne nesreče v prihodnje preprečili.

Poleg preiskovanja pripravljamo tudi poročila za izboljšanje varnosti, pristojni ministrici pa o delu poročamo oziroma ji svetujemo. Poročamo tudi Evropski železniški agenciji ter sodelujemo v mreži nacionalnih preiskovalnih organov, ki delujejo pod okriljem Evropske železniške agencije.

Sodelujemo z nacionalnimi preiskovalnimi organi držav članic EU, sodelujemo v mednarodnem železniškem združenju UIC na področju preiskovanja železniških nesreč in incidentov. Sodelujemo z Upravo za zaščito in reševanje Republike Slovenije, z organi pregona, pravosodnimi organi in v komisijah. 

Letno poročilo