Skoči do osrednje vsebine

Kontaktni center Ministrstva za infrastrukturo

Na vprašanja v zvezi s prometom in energetiko v času epidemije Koronavirusa COVID-19 odgovarjamo prek e-pošte mzi.koronavirus@gov.si, med delavniki smo od 8. do 16. ure dosegljivi tudi na telefonski številki (01) 478 8512.

Smo preiskovalni organ, pristojen za preiskovanje nesreč in incidentov v železniškem prometu, naš namen pa je predvsem ugotavljanje vzrokov nesreče ter izdajanje priporočil, da bi podobne nesreče v prihodnje preprečili.

Poleg preiskovanja pripravljamo tudi poročila za izboljšanje varnosti, pristojni ministrici pa o delu poročamo oziroma ji svetujemo. Poročamo tudi Evropski železniški agenciji ter sodelujemo v mreži nacionalnih preiskovalnih organov, ki delujejo pod okriljem Evropske železniške agencije.

Sodelujemo z nacionalnimi preiskovalnimi organi držav članic EU, sodelujemo v mednarodnem železniškem združenju UIC na področju preiskovanja železniških nesreč in incidentov. Sodelujemo z Upravo za zaščito in reševanje Republike Slovenije, z organi pregona, pravosodnimi organi in v komisijah. 

Iskalnik