Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Na Ministrstvu za zdravje skrbimo za razvoj kakovostnega in vsem dostopnega javnega zdravstva, ki temelji na vsestranskosti, solidarnosti in pravičnosti. Prizadevamo si za krepitev in varovanje zdravja ter preprečevanje bolezni, optimizacijo zdravstvene oskrbe, povečanje uspešnosti sistema zdravstvenega varstva in njegovo vzdržno financiranje. V središče zdravstvenega sistema postavljamo potrebe pacienta. 

Vodstvo

Strategije in programi

  • Z Resolucijo o nacionalnem planu zdravstvenega varstva 2016–2025 "Skupaj za družbo zdravja" se osredotočamo na reševanje ključnih težav z zdravje posameznikov in zagotavljanja sistema zdravstvenega varstva v Sloveniji. S tem postavljamo temelje za varovanje zdravja v vseh politikah. Resolucija predstavlja podlago za razvoj zdravstva v Sloveniji do leta 2025. Prav tako je podlaga za pripravo in sprejetje ustreznih predpisov s področja zdravstvenega zavarovanja in zdravstvene dejavnosti. Ob tem pa ohranja vizijo kakovostnega in vsem dostopnega javnega zdravstva.
    Strategije in programi | Ministrstvo za zdravje

Organizacijske enote ministrstva

Seznam uradnih in pooblaščenih oseb

Zgodovina ministrstva

Ministrstvo za zdravje je od leta 1991 dalje vodilo 18 ministric in ministrov. Prva ministrica oz. takrat še predsednica Republiškega komiteja za zdravstveno in socialno varstvo Republike Slovenije je bila dr. Katja Boh. Ministrstvo se je leta 1992 iz Republiškega komiteja preimenovalo v Ministrstvo za zdravstvo, družino in socialno varstvo Republike Slovenije, nato leta 1993 v Ministrstvo za zdravstvo Republiki Slovenije in nazadnje še leta 2000 v Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije.