Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

  • Razvrstitev hidroalkoholnih gelov za roke med biocidne oziroma kozmetične izdelke

    V trenutnih razmerah, ki so se pojavile zaradi širjenja koronavirusa, se na trgu pojavljajo številni proizvodi z etanolom. Ti proizvodi so na trgu dostopni kot sredstva za dezinfekcijo (biocidni proizvodi), ali pa kot kozmetični proizvodi za »čiščenje«, »higiensko nego«, »higienizacijo« kože, ipd.

  • Prenehanje uporabe nekaterih aktivnih snovi - obvestilo priglasiteljem

    Dne 16. 7. 2020 je bil izdan Izvedbeni sklep Komisije (EU) 2020/1036 o zavrnitvi odobritve nekaterih biocidnih aktivnih snovi v biocidnih proizvodih v skladu z Uredbo (EU) št. 528/2012.

  • Učinkovitost biocidnih proizvodov za razkuževanje rok

    V skladu z Uredbo (EU) št. 528/2012 delimo razkužila v več skupin. Vrsta proizvodov 1 (PT1) so razkužila za človekovo osebno higieno, kamor spada predvsem razkuževanje rok. Za izdajo dovoljenj za dostopnost biocidnih proizvodov na trgu in njihovo uporabo je pristojen Urad RS za kemikalije, ki zaradi preprečevanja COVID-19 zaostruje zahteve v zvezi z učinkovitostjo razkužil za roke in podaja sledeče informacije in pojasnila.

Iskalnik