Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

V Službi za mednarodno sodelovanje opravljamo organizacijske in strokovne naloge s področja spremljanja, vodenja in usklajevanja mednarodnih in evropskih zadev z delovnega področja ministrstva, ki izhajajo iz bilateralnih in multilateralnih mednarodnih dogovorov ter članstva Republike Slovenije v Evropski uniji, Svetu Evrope, Organizaciji za ekonomsko sodelovanje in razvoj, specializiranih agencijah Organizacije združenih narodov ter drugih mednarodnih strukturah.

Zagotavljamo usklajevanje naših interesov v mednarodni skupnosti, pri tem pa v aktivnem partnerstvu z domačimi in tujimi deležniki sledimo zunanjepolitičnim usmeritvam Republike Slovenije.
Sodelujemo pri pripravi bilateralnih sporazumov s področja zdravstva in medicine ter s področja socialne (zdravstvene) varnosti, prav tako pa tudi predpisov Evropske unije na področju koordinacije sistemov socialne varnosti v delu, ki se nanaša na zdravstveno zavarovanje. Dejavni smo tudi na področju regionalnega ter mednarodno-razvojnega sodelovanja.

Služba za mednarodno sodelovanje je na področju zdravja odgovorna za koordinacijo aktivnosti v okviru priprave in izvedbe predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije v letu 2021.