Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

  • Srečanje s Skupnostjo občin Slovenije o predlogih zakonov, o primarnem zdravstvu in delu regijskih timov

    V torek so predstavniki delovne skupine ministrstva za zdravje za pripravo predloga Zakona o dolgotrajni oskrbi in obveznem zavarovanju za dolgotrajno oskrbo predstavili predlog zakona na združenem srečanju komisij skupnosti, Komisije za pravna in zakonodajna vprašanja, Komisije za proračun in javne finance ter Komisije za socialo in zdravstvo.

  • Vse karantene izdane pred spremenjenim odlokom trajajo 14 dni

    Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije, ki ga je Vlada sprejela dne 10. 9. 2020, in skrajšuje trajanje karantene iz 14 na 10 dni, določa, da prične veljati v nedeljo, 13. septembra 2020 ob polnoči.

  • Obvestilo za koncesionarje zdravstvene dejavnosti glede uveljavljanja pravic po 76. členu ZIUOOPE

    Koncesionarji zdravstvene dejavnosti, ki so uveljavljali pravice iz naslova plač in nadomestil plač v skladu Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP), ki veljajo za dejavnost gospodarstva, morajo sredstva vrniti, če želijo uveljavljati ugodnost po 76. členu Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE).

Iskalnik