Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

  • Vlada sprejela Aneks k Splošnemu dogovoru za leto 2020

    Vlada je na včerajšnji redni seji sprejela Sklepe o spornih vprašanjih v zvezi z Aneksom številka 1 k Splošnemu dogovoru (SD) za pogodbeno leto 2020. Aneks k SD prinaša za izvajalce kar nekaj pomembnih finančnih ukrepov za plačilo stroškov COVID-19 ter povečanja dostopnosti do zdravstvenih storitev. Skupni finančni učinki za leto so v polni vrednosti 80,8 milijona evrov. Na COVID-19 stroške (brisi, storitve v bolnišnicah in triažo na vstopnih točkah) se nanaša 19,3 milijona EUR. Za povečanje dostopnosti se v letu 2020 namenja 5,1 milijona EUR, od tega iz naslova Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) 4,3 milijona EUR. Na letni ravni pa v skupni vrednosti 11,5 milijona EUR.

  • V javni razpravi osnutek Nacionalnega plana za obvladovanje sladkorne bolezni 2020-2030

    Ministrstvo za zdravje vabi zainteresirano javnost k javni razpravi o osnutku Nacionalnega plana za obvladovanje sladkorne bolezni 2020-2030 (NPOSB 2020-2030).

  • Številne aktivnosti Ministrstva za zdravje po prvem valu usmerjene v obvladovanje potreb v drugem valu

    V prvem valu epidemije smo na Ministrstvu za zdravje (MZ) vse razpoložljive kapacitete usmerili v zagotavljanje oskrbe za COVID-19 bolnike. Minister za zdravje Tomaž Gantar je glede pripravljenosti zdravstva v drugem valu povedal: »Za drugi val epidemije smo na Ministrstvu za zdravje dopolnili ukrepe tako, da se izvajanje zdravstvenih storitev prilagaja potrebam po obravnavi COVID-19 bolnikov. Za sprotno spremljanje zagotavljanja kapacitet za bolnišnično obravnavo COVID-19 bolnikov smo pripravili interno spletno mesto, ki jo poleg izvajalcev, ki vnašajo podatke, spremlja tudi dispečerka služba, kar omogoča hitrejše in ustreznejše razporejanje bolnikov. Podatki s spletnega mesta izvajalcem zdravstvenih dejavnosti omogočajo tudi, da izvajanje nenujnih zdravstvenih storitev ukinjajo postopno.«

Iskalnik