Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

 • Redno srečanje vodij agencij  pristojnih za zdravila  (The Heads of Medicines Agencies - HMA)

  15. in 16. septembra 2021 je v organizaciji Javne agencije RS za zdravila in medicinske pripomočke v okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, gostila prvo od dveh rednih srečanj vodji agencij pristojnih za zdravila (The Heads of Medicines Agencies - HMA). Slednjim so se pridružili tudi predstavniki Evropske komisije (EK) in Evropske agencije za zdravila (EMA), v vlogi opazovalca pa tudi Evropski direktorat za kakovost zdravil in zdravstvenega varstva (EDQM).
  Srečanje je zaradi trenutnih epidemioloških razmer COVID-19 potekalo preko avdio - video konference.

 • Minister Poklukar je nagovoril ministre za zdravje in visoke predstavnike 53. držav članic evropske regije Svetovne zdravstvene organizacije

  Zasedanje Regionalnega odbora Svetovne zdravstvene organizacije (SZO) za Evropo, na katerem je sodeloval minister Poklukar je potekalo 13. in 14. septembra v avdio-vizualnem formatu. Ministri za zdravje in visoki predstavniki 53. držav članic evropske regije SZO ter partnerskih organizacij in civilne družbe so se sestali, da so razpravljali o aktualnih zdravstvenih vprašanjih in določili smer prihodnjih dejavnosti, v luči izhoda iz pandemije.

 • Minister Janez Poklukar na regijskem obisku v Savinjski regiji

  Minister za zdravje je v sklopu današnjega vladnega obiska v Savinjski regiji obiskal ZD Nazarje in Psihiatrično bolnišnico Vojnik. Med pogovorom so se med drugim dotaknili tudi prostorskih težav in pomankanju kadra.