Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo izdali odločitev o finančni podpori za projekt »COVID19 – Ureditev prostorov za pridobitev dodatnih kapacitet Negovalne bolnišnice Ljubljana«. Skupna višina sredstev za projekt, ki ga bo izvajalo Ministrstvo za zdravje, znaša dobrih 5,6 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 4,5 milijona evrov. Gre za drugo naložbo iz pobude React-EU v okviru Instrumenta NextGenerationEU, instrumenta za okrevanje po epidemiji.

 • Minister za zdravje Janez Poklukar je danes organiziral on-line sestanek z zdravstvenimi domovi Osrednjeslovenske, Gorenjske in Savinjske regije. Zaradi lažjega poteka srečanja, so sestanki z zdravstvenimi domovi razdeljeni na tri dele, glede na regije. V naslednjih dneh bo minister sklical še preostala dva sklopa Zdravstvenih domov. Prav tako se je minister danes ločeno on-line srečal z vodstvi covid bolnišnic, specialnih bolnišnic in psihiatričnih bolnišnic.

 • Na novinarski konferenci vlade je nacionalno strategijo cepljenja proti COVID-19, verzijo II, predstavil minister za zdravje Janez Poklukar.

Aktualno

 • Tudi v času epidemije namenjamo redkim boleznim posebno pozornost

  Kljub izrednim razmeram na ministrstvu nismo pozabili na področje redkih bolezni in smo tako tudi letos v sodelovanju z Združenjem za redke bolezni Slovenije organizirali Nacionalno konferenco ob dnevu redkih bolezni. Zaradi razmer v povezavi s pandemijo COVID-19 in ker zbiranje večjega števila ljudi še vedno ni možno, smo se odločili, da sedmo Nacionalno konferenco ob dnevu redkih bolezni izvedemo na daljavo.

 • Državna sekretarka sodelovala na neformalni videokonferenci ministrov za zdravje

  Portugalsko predsedstvo je danes pripravilo neformalno videokonferenco EU ministrov za zdravje, na kateri so sodelovali tudi podpredsednik Evropske komisije, odgovoren za spodbujanje evropskega načina življenja Margaritis Schinas, komisarka za zdravje in varnost hrane ga. Stella Kyrikaides ter direktoraja Evropskega centra za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) in Evropske agencije za zdravila (EMA). Srečanja na daljavo se je udeležila državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje Alenka Forte.

 • Video

  Južnoafriški sev koronavirusa tudi v Sloveniji

  Minister za zdravje Janez Poklukar je na novinarski konferenci povedal, da smo v Sloveniji potrdili prvi primer južnoafriškega seva koronavirusa, in sicer na področju Maribora, pri osebi, ki se je vrnila iz Afrike. Epidemiološka služba je izsledila vse visoko rizične kontakte in jih napotila v karanteno.