Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

  • Priložnost, da izboljšamo svoje gibalne navade

    Evropski teden športa, ki ga obeležujemo med 23. in 30. septembrom, se pričenja s Praznikom športa. Ministrstvo za zdravje letos izpostavlja pomen hoje kot vsestransko koristne prometne prakse in gibalne aktivnosti, primerne za vsakogar, ki pripomore k ohranjanju primerne telesne mase in krepi naše zdravje. Hoja je primerna za večino ljudi, nič nas ne stane, zanjo načeloma ne potrebujemo posebne športne opreme, izvajamo jo lahko ob vseh letnih časih. Obenem je lahko tudi prijetna družabna aktivnost, ki nas bo sprostila in nam polepšala vsakodnevne poti!

  • Državna sekretarka sprejela veleposlanika Republike Italije

    Državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje, Tjaša Vidic je na vljudnostni obisk sprejela veleposlanika Republike Italije njegovo ekscelenco Carla Campanila.

  • Zaključek dvoletnega projekta za izboljšanje kakovosti zdravstvene obravnave in varnosti pacientov v Sloveniji

    Letošnji svetovni dan varnosti pacientov, ki ga od leta 2019 obeležujemo 17. septembra, je posvečen ozaveščanju o pomenu varnega zdravljenja z zdravili. Varnostni odkloni se lahko pojavijo v različnih fazah postopka uporabe zdravila in na vseh področjih zdravljenja. Cilj Svetovne zdravstvene organizacije je doseči široko sodelovanje in zavezanost držav članic in strokovnih teles po vsem svetu za zmanjšanje škode, povezane z zdravili, čemur se pridružujemo tudi v Sloveniji.

Aktualne informacije, povezane z boleznijo covid-19