Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

  • Močnejši Evropski center za preprečevanje in nadzor bolezni: Svet in Evropski parlament sta dosegla začasni dogovor

    Predstavniki in predstavnice Sveta in Evropskega parlamenta so sklenili politični dogovor o podaljšanju mandata Evropskega centra za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC). S tem posodobljenim mandatom si EU prizadeva okrepiti delovanje ECDC na področjih spremljanja, zgodnjega opozarjanja, pripravljenosti in odzivanja.

  • Obvestilo o objavi javnega razpisa

    Ministrstvo za zdravje je objavilo Javni razpis za podelitev koncesij za opravljanje javne službe na področjih čeljustne in zobne ortopedije v zobozdravstveni dejavnosti, zobnih bolezni in endodontije v zobozdravstveni dejavnosti, parodontologije v zobozdravstveni dejavnosti in dermatovenerologije v specialistični zunajbolnišnični dejavnosti.

  • Slovenija se je pridružila državam članicam pri donaciji cepiva preko COVAX mehanizma

    V okviru zaveze Evropske ekipe za donacije 500 milijonov odmerkov cepiv, se je osem držav članic pridružilo iniciativi in doniralo cepiva proizvajalcev AstraZenece, Johnson & Johnson, Moderne ter Pfizerja. Preko mehanizma COVAX so države članice tako podprle gospodarstva z nižjimi dohodki po vsem svetu v boju proti COVID-19 pandemiji.

Dogodki