Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Vlada Republike Slovenije je 17. junija sprejela predlog zakona o dolgotrajni oskrbi, s čimer se je odzvala na naraščajočo potrebo po enotni sistemski ureditvi področja dolgotrajne oskrbe. Minister za zdravje, Janez Poklukar, je sprejetje predloga pospremil z besedami, da si »vsak od nas zasluži dostojno starost in vsak, ki skrbi za starostnika si zasluži, da bi bil za svoje delo dostojno plačan.«

 • Minister je na forumu nagovoril udeležence in povedal, da je vsak posameznik v zadnjem letu s svojo solidarnostjo, spoštovanjem ukrepov in delom pripomogel k temu, da smo v torek lahko razglasili konec epidemije.  Vsem se je iskreno zahvalil in dodal, da je prav trdo delo doprineslo k temu, da so se udeleženci danes lahko zbrali v tako velikem številu celo v živo, saj smo vsi skupaj človeški stik pogrešali. Izrazil je obžalovanje, da ga zaradi delovnih obveznosti danes na dogodku ni bilo tudi fizično.

 • Zdravstvene ministrice in ministri EU so danes na zasedanju Sveta potrdili splošni pristop Uredbe o okrepljeni vlogi Evropske agencije za zdravila (EMA), ki je visoko na agendi Evropske komisije. Le-ta prinaša zakonodajne rešitve, ki naslavljajo problematiko odpornosti in odzivnosti zdravstvenih sistemov. Med Covid-19 krizo se je namreč izkazalo, da trenutna EU zakonodaja ne omogoča ustrezne pripravljenost in hitrega odzivanja na krize in izredne zdravstvene razmere.

Aktualno

 • Minister za zdravje Janez Poklukar obiskal Cepilni center ZD Ljubljana

  Minister za zdravje Janez Poklukar je z Ministrom za javno upravo Boštjanom Koritnikom in županom MOL Zoranom Jankovičem danes obiskal Cepilni center ZD Ljubljana. Na največjem cepilnem centru v Sloveniji je z današnjim dnem možno oddati tudi vlogo za pridobitev mobilne identitete smsPASS, s pomočjo katere lahko dostopate do svojih potrdil o cepljenju, prebolevnosti ali testiranju.

 • Posvet stroke o cepljenju pri predsedniku države

  Minister Poklukar je sodeloval na posvetu stroke o cepljenju pri predsedniku države Borutu Pahorju. V družbi stroke so razpravljali o varnosti cepiv in odgovarjali na najbolj pogosta vprašanja, ki si jih zastavljajo državljani.

 • Video

  Minister Janez Poklukar: Cepiva je trenutno v Sloveniji dovolj

  Na novinarski konferenci o stanju glede bolezni covid-19 sta sodelovala minister za zdravje Janez Poklukar in dr. Mateja Logar, vodja svetovalne skupine pri Ministrstvu za zdravje.