Skoči do osrednje vsebine

Novice

  • Objavljen razpis za vzpostavitev programa pripravništva poklicne kvalifikacije bolničar – negovalec

    Ministrstvo za zdravje je objavilo Javni razpis Razvoj in pilotna vzpostavitev programa pripravništva za pridobitev poklicne kvalifikacije bolničar – negovalec 2024–2026, v sklopu katerega bodo izbrani štirje akreditirani izobraževalni zavodi, ki bodo izvedli štiri cikle teoretičnega dela novega programa pripravništva za pridobitev poklicne kvalifikacije bolničar – negovalec.

  • Ministrstvo za zdravje je postalo demenci prijazna točka

    Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel in Štefanija L. Zlobec, predsednica Spominčice – Alzheimer Slovenija, sta danes na Ministrstvu za zdravje odprli demenci prijazno točko. To je že 433. demenci prijazna točka v Sloveniji, ki nudi pomoč osebam z demenco in njihovim svojcem ter osvešča o tej bolezni.

  • Objavljen Pravilnik o registru zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev

    31. 5. 2024 je bil v Uradnem listu RS, št. 44/2024, objavljen Pravilnik o registru zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev v zdravstveni dejavnosti, ki se uporablja od 15. 6. 2024 dalje. Pravilnik določa pogoje za vpis, izbris in postopek vpisa v register, kar bo izboljšalo organizacijo in evidenco zdravstvenih delavcev in sodelavcev v Sloveniji.