Skoči do osrednje vsebine

Novice

  • Po 1. marcu zaradi umika soglasij za nadurno delo zdravje in varnost pacientov ne bosta ogrožena

    Ministrstvo za zdravje je organiziralo sestanka z direktorji javnih zdravstvenih zavodov, pogovarjali so se o organizaciji dela po 1. marcu, ko bodo začeli veljati umiki soglasij nekaterih zdravnikov za nadurno delo, če se stavka ne konča. Zdravstveno varstvo nikjer ne bo ogroženo, bodo pa lahko odpadle nekatere nenujne zdravstvene storitve. Vsi so izrazili željo, da se stavka čim prej konča.

  • Vlada dala soglasje k Finančnemu načrtu Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije za leto 2024

    Finančni načrt je pripravljen na podlagi Jesenske napovedi gospodarskih gibanj Urada za makroekonomske analize in razvoj, na oceni realizacije poslovanja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) v letu 2023 in določila Zakona o fiskalnem pravilu o najvišjem obsegu izdatkov za zdravstveno blagajno za leto 2024 v višini 5,35 milijarde evrov.

  • Državni sekretar Pintar: V Sloveniji imamo kakovosten zdravstveni sistem

    Ministrstvo za zdravje ima vzpostavljen sistem spremljanja varnostnih incidentov od leta 2002. Sistem za upravljanje z varnostnimi incidenti in tveganji za varnost pacientov v zdravstvu je varnostni program za učinkovito preventivno delovanje in izboljševanje varnosti pacientov pri zdravstveni obravnavi.

Dogodki