Skoči do osrednje vsebine

 • Na Ministrstvu za zdravje je potekala novinarska konferenca, na kateri sta minister za zdravje Danijel Bešič Loredan in direktor Urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu (UNKIZ) Aleš Šabeder natančno pojasnila kako se je Ministrstvo za zdravje odzivalo na prijave neustreznega ukrepanja na Univerzitetni psihiatrični kliniki (UPK) in kakšne ukrepe je pri tem sprejelo.

 • Danes je v Športnorekreacijskem centru Veržej potekalo že 31. tradicionalno srečanje krvodajalcev Slovenije, ki so ga kot vsako leto organizirali in izvedli prostovoljci Krajevne organizacije Rdečega križa v Veržeju. Ob srečanju je bila v počastitev 70. letnice prostovoljnega organiziranega krvodajalstva v Sloveniji izvedena tudi terenska krvodajalska akcija, s katero gostitelji želijo zbrati kar 70 enot krvi.

 • Minister za zdravje se je sestal z evropsko komisarko za zdravje in varno hrano Stello Kyriakides. Obravnavala sta aktualne teme s področja zdravja, med drugim je minister komisarko seznanil tudi s prenovo zdravstvenega sistema. Po dvostranskem srečanju sta z delegacijama obiskala še Onkološki inštitut Ljubljana.

Novice

 • Ministrstvo za zdravje obsoja kakršnokoli obliko nasilja

  Na Ministrstvu za zdravje (MZ) obsojamo vsakršno obliko nasilja, naj bo to v zdravstvenih ustanovah ali drugje. Do nasilja imamo ničelno toleranco in vsako prijavo o domnevnem nasilju jemljemo skrajno resno in jo skrbno preučimo.

 • Koncert ambasadorja zdravja v tednu Svetovnega dneva brez tobaka

  V Mariboru na južni ploščadi Ljudskega vrta je potekal brezplačen koncert ambasadorja zdravja Challe-ta Salle-ta. Ta je pozdravil zbrane prisotne tudi z nagovorom: "Dim je mim", koncerta pa so se še posebej razveselili šolarji.

 • Objavljeno Letno poročilo kazalnikov kakovosti za leto 2022

  Na Ministrstvu za zdravje želimo spremljati kazalnike kakovosti, ki se bodo nanašali na strukturo, proces in izid zdravljenja in katerih rezultati merjenja bodo osnova za čimprejšnje ukrepanje in izboljševanje kakovosti zdravstvenega varstva.