Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
 • Minister za zdravje Janez Poklukar obiskal Cepilni center ZD Ljubljana

  Minister za zdravje Janez Poklukar je z Ministrom za javno upravo Boštjanom Koritnikom in županom MOL Zoranom Jankovičem danes obiskal Cepilni center ZD Ljubljana. Na največjem cepilnem centru v Sloveniji je z današnjim dnem možno oddati tudi vlogo za pridobitev mobilne identitete smsPASS, s pomočjo katere lahko dostopate do svojih potrdil o cepljenju, prebolevnosti ali testiranju.

 • Posvet stroke o cepljenju pri predsedniku države

  Minister Poklukar je sodeloval na posvetu stroke o cepljenju pri predsedniku države Borutu Pahorju. V družbi stroke so razpravljali o varnosti cepiv in odgovarjali na najbolj pogosta vprašanja, ki si jih zastavljajo državljani.

 • Video

  Minister Janez Poklukar: Cepiva je trenutno v Sloveniji dovolj

  Na novinarski konferenci o stanju glede bolezni covid-19 sta sodelovala minister za zdravje Janez Poklukar in dr. Mateja Logar, vodja svetovalne skupine pri Ministrstvu za zdravje.

 • Bilateralno srečanje hrvaškega in slovenskega ministra za zdravje

  Minister za zdravje Janez Poklukar je danes na AVK srečanju gostil hrvaškega ministra za zdravje, Vilija Berošo. Srečanje je nadaljevanje uspešnih bilateralnih srečanj, ki so potekala tekom prejšnjega meseca in doprinesla k uskladitvi pogojev za prehod skupnih meja.

 • Državni sekretar Franc Vindišar obiskal Splošno bolnišnico Celje

  Državni sekretar se je udeležil dogodka ob otvoritvi energetsko prenovljene osrednje bolnišnične stavbe v Splošni bolnišnici Celje. Izrazil je zadovoljstvo ob zaključku nove investicijske pridobitve in sodeloval pri slavnostnem prerezu traku.

 • Minister za zdravje Janez Poklukar daroval kri na dan slovenskega krvodajalstva

  V Sloveniji dnevno potrebujemo kar okoli 350 krvodajalcev, da zadostimo potrebam zdravstva po krvi. Kljub razvoju medicine, za kri še vedno nimamo popolnega nadomestila, zato so krvodajalci nenadomestljivi pri zdravljenju s krvjo (in zdravili iz krvi) in so pomemben del Zdravstvenega sistema.

 • Video

  Portal zVEM osrednja točka za pridobitev digitalnih covidnih PCT-potrdil

  Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 so sodelovali minister za zdravje Janez Poklukar, minister za javno upravo Boštjan Koritnik in direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek.

 • Slovenija je 2. junija prevzela 300.000 doz cepiva proti Covidu-19, ki ji jih je posodila sosednja Madžarska

  Prevzem 300.000 doz cepiva proti Covidu-19 proizvajalca AstraZeneca, s strani Madžarske je potekalo v prisotnosti predsednika vlade Janeza Janše, madžarskega ministra za zunanje zadeve in trgovino Pétra Szijjárta, direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milana Kreka ter ministra za zdravje Janeza Poklukarja.

 • Minister Poklukar na terenu v družbi Civilne zaščite spremlja cepljenje gospodarstva

  Minister za zdravje se je v družbi poveljnika Civilne zaščite Slovenije (CZ), poveljnika Curka in Državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) ter direktorja Nacionalnega Inštituta za javno zdravje (NIJZ) udeležil obiska na terenu ob kampanji cepljenja gospodarstva.

 • Slovenija se pridružuje najnaprednejšim državam sveta na področju nadzora nad tobakom

  Vsako leto 31. maja obeležujemo Svetovni dan brez tobaka, ki je letos posvečen opuščanju kajenja in poteka pod geslom »Odločeni! Opuščamo kajenje«. Podatki kažejo, da se razširjenost kajenja v Sloveniji zmanjšuje, vse, ki kadijo, pa spodbujamo k opustitvi kajenja. Opustitev kajenja prinese številne koristi za zdravje v vsakem starostnem obdobju, v času COVID–19 pa predstavlja še dodatne koristi za zdravje. Kadilci so verjetno bolj dovzetni za okužbo z novim koronavirusom in imajo zvišano tveganje za težji potek COVID-19. Mnogi posamezniki težko prenehajo s kajenjem, še posebej, če poskušajo sami, brez pomoči. Vsem kadilcem, ki želijo opustiti kajenja, svetujemo, da se vključijo v številne programe za opuščanje kajenja, ki so v Sloveniji na voljo brezplačno.

 • Video

  Po kriterijih ECDC Slovenija še ni v zeleni fazi

  Novinarska konferenca je bila posvečena odločitvam, ki jih je vlada sprejela na 77 in 78. seji, predstavili pa so jih minister za zdravje Janez Poklukar, minister za javno upravo Boštjan Koritnik, vodja svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar, inšpektorica Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata in namestnik generalnega direktorja Policije Tomaž Pečjak.

 • Vlada sprejela Splošni dogovor za pogodbeno leto 2021

  Vlada je danes sprejela zelo pomemben dokument in sicer Splošni dogovor za pogodbeno leto 2021. V letošnjem letu smo na ministrstvu posebno pozornost namenili področjem, ki so bila že pred epidemijo podhranjena, v zadnjem letu pa se je pomanjkanje na teh področjih le še bolj pokazalo. Skupni finančni učinki SD za leto 2021 znašajo dobrih 25 milijonov evrov v deležu Obveznega zdravstvenega zavarovanja.

 • Minister za zdravje Poklukar nagovoril predsednika Evropskega parlamenta in vodje poslanskih skupin v Evropskem parlamentu

  Danes od 11. do 13. ure je na Brdu pri Kranju, potekalo AVK srečanje predstavnikov Vlade Republike Slovenije s Konferenco predsednikov Evropskega parlamenta. Na dogodku so poleg predsednika vlade Republike Slovenije Janeza Janše, udeležence nagovorili predstavniki vlade Republike Slovenije.

 • Minister za zdravje nagovoril 74. Generalno skupščino Svetovne zdravstvene organizacije

  Minister za zdravje Janez Poklukar je danes, 25. 5. 2021, nagovoril delegate 74. zasedanja Generalne skupščine Svetovne zdravstvene organizacije (SZO).

  Med 24. majem in 1. junijem 2021 namreč poteka 74. zasedanje Generalne skupščine Svetovne zdravstvene organizacije v virtualni obliki. Letošnja Generalna skupščina SZO je osredotočena na razprave o dosedanjih izzivih in pridobljenih izkušnjah v boju proti pandemiji COVID-19 na vseh področjih zdravja. Kakor tudi krepitvi pripravljenosti in odzivanja SZO kot tudi držav članic na prihodnje izredne razmere in grožnje zdravju.

 • Ob Evropskem tednu boja proti raku o cepljenju proti HPV – cepljeni bodo tudi dečki

  Od 25. do 31. maja pod okriljem Zveze evropskih društev proti raku (ECL) poteka tradicionalni Evropski teden boja proti raku. Članica ECL je tudi Zveza slovenskih društev za boj proti raku, ki letos v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, Ministrstvom za zdravje in Državnim programom obvladovanja raka v tem tednu opozarja na pomen cepljenja proti HPV pri obvladovanju raka. V šolskem letu 2021/22 bodo prvič po programu cepljenja proti HPV cepljeni tudi dečki.

 • Minister za zdravje Janez Poklukar je danes sprejel veleposlanico Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Republiki Sloveniji

  Vljudnostno srečanje ministra Janeza Poklukarja in Nje. eksc. go. Tiffany Sadler, veleposlanice Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Republiki Sloveniji, je potekalo na Ministrstvu za zdravje.

 • Vlada sprejela predlog sklepa o izvedbi aktivnosti za lažji dostop prebivalcev do storitev zaupanja

  Vlada nalaga Ministrstvu za javno upravo, da zagotovi vire in v sodelovanju s pristojnimi ministrstvi omogoči oddajo pristopnega obrazca za SmsPass prijavo na več točkah v Republiki Sloveniji.

 • Minister za zdravje Janez Poklukar v Mariboru o nujnih vlaganjih v zdravstvo

  Minister za zdravje Janez Poklukar je bil danes na terenskem obisku v Mariboru, kjer se je sestal s predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje – izpostavo Maribor in predstavniki Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano. Udeležil pa se je tudi sestanka z vodstvi Mestne občine Maribor, UKC Maribor in Univerze v Mariboru.

 • Državna sekretarka Alenka Forte je sodelovala na 33. Onkološkem vikendu

  Letošnji, že 33. Onkološki vikend v organizaciji Kancerološkega združenja SZD in Onkološkega Inštituta Ljubljana je gostil številne strokovne govorce, program pa je bil tesno povezan z osrednjo nacionalno onkološko ustanovo in je odprl široke teme onkološke problematike. Onkološki vikend je tudi prostor, kjer o usmeritvah onkologije v Sloveniji razpravljajo vsi, ki te usmeritve sooblikujejo, Ministrstvo za zdravje je predstavljala državna sekretarka Fortejeva.

 • Na 33. Onkološkem vikendu o državnih presejalnih programih za raka danes in v prihodnje

  Danes poteka tradicionalni, že 33. Onkološki vikend v organizaciji Kancerološkega združenja Slovenskega zdravniškega društva (SZD) in Onkološkega inštituta Ljubljana (OI), na katerem bodo udeleženci razpravljali o izzivih državnih presejalnih programov za raka danes in v prihodnje. Srečanja v kongresnem centru Domus Medica se udeležuje tudi državna sekretarka ministrstva za zdravje Alenka Forte, prek spleta pa ga spremlja skoraj 100 udeležencev iz več slovenskih bolnišnic, kjer obravnavajo bolnike z rakom. Na srečanju bo predstavljeno tudi poročilo o izvajanju Državnega programa obvladovanja raka (DPOR) v Sloveniji ob 10. obletnici delovanja.