Skoči do osrednje vsebine

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Zdravstveni inšpektorat RS obvešča potrošnike, da podjetje TEDi Betriebs d.o.o. izvaja umik keramične posode za počasno kuhanje iz prometa zaradi previsoke migracije/prehajanja aluminija v modelno raztopino, ki simulira živilo.

 • Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije obvešča, da so opravljene analize igrače Baloni latex Wild Birthday pokazale, da vzorec ne prestane testiranj. Izdelek vsebuje preseženo vsebnost N-nitrozodimetilamina, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok. Vzorec ni skladen z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/2011 s spremembami).

  Igrače je distributer umaknil in odpoklical. Potrošnikom svetujemo, naj te igrače ne uporabljajo in jo vrnejo v trgovino, kjer so jo kupili.

 • Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije obvešča, da so opravljene analize igrače Squeezy kristal žoga z lučko pokazale, da vzorec ne prestane testiranj. Gumbne ploščate baterije, ki jih igrača vsebuje, so dosegljive brez orodja, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok. Vzorec ni skladen z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/2011 s spremembami).

Aktualno

 • Umik in odpoklic igrače dinozaver z bleščicami

  Zdravstveni inšpektorat RS je prejel s strani Evropske Komisije, preko sistema RAPEX, obvestilo o neustrezni igrači dinozaver z bleščicami. Igrača ni prestala mehanskih preskusov.Bleščice se z lahkoto odstranijo in nastanejo majhni delci, ki lahko predstavljajo tveganje za zdravje majhnih otrok. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/11 s spr.).
  Distributer je izdelke umaknil in odpoklical. Igrače ne uporabljajte in jo vrnite prodajalcu.

 • Držala za dudo BIBI - umik/odpoklic izdelkov

  Opravljene analize držala za dudo blagovne znamke BIBI so pokazale, da vzorec ni prestal nateznega preizkusa. Prišlo je do zloma, nastali so majhni delci, ki lahko predstavljajo tveganje za majhne otroke. Izdelki niso skladni z Zakonom o splošni varnosti proizvodov (Uradni list RS, št. 101/03).

 • Račke - umik igrače

  Opravljene analize igrače račke so pokazale, da vzorec ne prestane testiranj. Analiza vzorca igrače je pokazala, da vsebnost ftalatov presega mejne vrednosti, kar predstavlja tveganje za zdravje. Vzorec ni skladen z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/2011 s spremembami).

  Igrače je distributer umaknil, niso še bile v prodaji.

Iskalnik