Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

  • Little Dutch Doktor set- varnostno opozorilo

    Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o neskladnem izdelku in nato še preko distributerjev v Sloveniji informacijo, da podjetje Tiamo iz Nizozemske kupcem izdelka Little Dutch Doctor’s Bag Playset (LD 4473, EAN koda 8713291444737) pošilja varnostno opozorilo.

  • Lesene oblike za nizanje- umik/odpoklic igrače

    E.Leclerc oziroma podjetji Rudnidis d. o. o in Maridis d. o. o sta obvestili Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije, da izvajata umik in odpoklic lesenih oblik za nizanje. Dve obliki iz kompleta Lesene oblike za nizanje žirafa in prašiček, ne ustrezata predvideni velikosti. Kupce, ki so ta izdelek kupili, podjetji pozivata, naj ga ne uporabljajo in ga vrnejo na prodajna mesta v skladu z varnostnimi načeli.

  • VIGA labirint na kolesih - umik/odpoklic igrače

    Zdravstveni inšpektorat je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o izdelku, ki ni prestal preizkusov, saj nastanejo majhni delci. To lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list, številka 34/11 s spremembami). SPAR Slovenija je obvestil Zdravstveni inšpektorat, da se je ta igrača prodajala do leta 2017.