GOV.SI

Vsebinska prenova strani še ni zaključena, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

 • Zdravstveni inšpektorat RS je prejel s strani Evropske Komisije, preko sistema RAPEX, obvestilo o neustrezni igrači Unicorn poop PLU 29885, ki lahko predstavlja tveganje za zdravje, zaradi prevelike vsebnosti bora.
  Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/11 s spr.).

 • Zdravstveni inšpektorat RS potrošnikom odsvetuje nakup prehranskega dopolnila Prolesan Pure, saj je izdelek predstavljen zavajajoče in ne izpolnjuje zahtev zakonodaje glede informacij, ki morajo biti kupcu na voljo pred nakupom.

 • Zdravstveni inšpektorat RS nadzoruje področje bazenske kopalne vode, zato vsako leto v času kopalne sezone odvzamemo vzorce kopalne vode po vsej Sloveniji.

Aktualno

 • Komplet za izdelavo sluzi -obvestilo o spletni prodaji

  Zdravstveni inšpektorat RS je prejel s strani Evropske Komisije, preko sistema RAPEX, obvestilo o neustrezni igrači. Gre za komplet za izdelavo zelene svetleče sluzi, ki se prodaja na spletu. Igrača vsebuje preseženo vsebnost elementa bora, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje.
  Izdelek ni skladen z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/2011s spr.).
  Svetujemo, da izdelka ne uporabljate in ga vrnete prodajalcu.

 • Odpoklic dveh pištol za igranje

  Zdravstveni inšpektorat RS je s strani distributerja TEDi Betriebs prejel obvestilo, da izvaja odpoklic dveh pištol za igranje. Testiranja izdelkov so pokazala, da lahko zaradi visoke hitrosti izstrelitve nabojev v določenih okoliščinah pride do poškodb. Izdelki ne ustrezajo Uredbi o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/2011 s spremembami).

 • Umik lesene skodelice iz prometa zaradi migracije formaldehida

  Zdravstveni inšpektorat RS obvešča potrošnike, da podjetje TEDi Betriebs d.o.o. Maribor izvaja umik lesene skodelice iz prometa zaradi previsoke migracije (prehajanje) formaldehida ob stiku proizvoda z živilom. Potrošnikom, ki so sporni proizvod že kupili, svetujemo, da ga ne uporabljajo in ga lahko vrnejo na prodajno mesto.