Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

  • Umik Milupa otroške hrane na osnovi žit iz prometa zaradi prisotnosti jabolčnih pecljev

    Zdravstveni inšpektorat obvešča potrošnike, da podjetje Mueller drogerija d. o. o. izvaja umik otroške hrane na osnovi žit, namenjene otrokom do 3 let starosti, iz prometa, zaradi prisotnosti jabolčnih pecljev. Potrošnikom, ki so spodaj navedene izdelke že kupili, svetujemo, da jih ne uživajo in jih lahko vrnejo na prodajno mesto.

  • Little Dutch Doktor set- varnostno opozorilo

    Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o neskladnem izdelku in nato še preko distributerjev v Sloveniji informacijo, da podjetje Tiamo iz Nizozemske kupcem izdelka Little Dutch Doctor’s Bag Playset (LD 4473, EAN koda 8713291444737) pošilja varnostno opozorilo.

  • Lesene oblike za nizanje- umik/odpoklic igrače

    E.Leclerc oziroma podjetji Rudnidis d. o. o in Maridis d. o. o sta obvestili Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije, da izvajata umik in odpoklic lesenih oblik za nizanje. Dve obliki iz kompleta Lesene oblike za nizanje žirafa in prašiček, ne ustrezata predvideni velikosti. Kupce, ki so ta izdelek kupili, podjetji pozivata, naj ga ne uporabljajo in ga vrnejo na prodajna mesta v skladu z varnostnimi načeli.