Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Podjetje Mueller Drogerija d. o. o., je obvestilo Zdravstveni inšpektorat, da izvaja umik in odpoklic igrače Stonoga. Do odpoklica je prišlo, ker izdelek predstavlja tveganje za zdravje, saj lahko pride do zadušitve zaradi majhnih delcev. Kupce, ki so ta izdelek kupili, distributer poziva, naj ga ne uporabljajo in ga vrnejo na njihova prodajna mesta proti vračilu kupnine.

 • Zdravstveni inšpektorat je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o izdelku Set slimy penast fluffy, ki glede na analize vsebuje previsoko vsebnost elementa bora. To lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok.

 • Podjetje BioEsenca d.o.o. je obvestilo Zdravstveni inšpektorat, da družba Life Extension Europe (Nizozemska), pooblaščeni uvoznik in prvi dajalec izdelkov Life Extension na trg EU, izvaja umik prehranskega dopolnila Children's Formula Life Extension Mix™ zaradi vsebnosti neodobrenega novega živila. Izdelek vsebuje tudi neodobreno obliko minerala.

Aktualno

 • Varen nakup igrač preko spleta

  Evropska komisija je podprla mednarodno kampanjo “OECD 2020 Global Awareness Campaign on the Safety of Toys Sold Online”, namenjeno potrošnikom in podjetjem, za osveščanje glede varnosti igrač, ki se prodajajo preko spleta.
  Zdravstveni inšpektorat, kot nadzorni organ za varnost igrač, v nadaljevanju povzema osnovne informacije te kampanje.

 • Umik prehranskega dopolnila BetterYou zaradi odsotnosti folne kisline

  Zdravstveni inšpektorat obvešča potrošnike, da podjetje SITIS d. o. o., Maribor izvaja umik prehranskega dopolnila BetterYou, aktivna folna kislina, ker je bilo z laboratorijsko analizo ugotovljeno, da folna kislina v izdelku ni prisotna, kar lahko ob daljši uporabi predstavlja tveganje za ženske v rodni dobi in nosečnice, za katere predstavlja prehransko dopolnilo edini vir folne kisline. Potrošnikom, ki so omenjeno prehransko dopolnilo že kupili, svetujemo, da ga ne uporabljajo in da ga lahko vrnejo na prodajno mesto.

 • Servirna žlica s silikonom – umik dodatnega lota

  Podjetje Lango d.o.o. je obvestilo Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije, da Fiskars Group iz prodaje umika žlico, Fiskars Functional Form ™ Spoon, izdelano 20. junija 2020. V Fiskars Group so ugotovili, da lahko ta proizvodna serija oz. lot žlice vsebuje PAA (primarne aromatske amine) nad sprejemljivimi mejnimi vrednostmi zato ni mogoče izključiti morebitnega tveganja za zdravje.