Skoči do osrednje vsebine

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Zdravstveni inšpektorat RS opozarja na zavajajoče oglaševanje izdelka Imosteon in odsvetuje nakup izdelka na spletnih straneh, kjer je predstavljen kot zdravilo.

 • Podjetje PEPCO je obvestilo Zdravstveni inšpektorat RS, da izvajajo umik in odpoklic ropotuljic z grizalom, ker ima grizalo grenak priokus.
  Igrač ne uporabljajte in jih vrnite na prodajna mesta.

 • Podjetje PEPCO je obvestilo Zdravstveni inšpektorat RS, da izvajajo umik in odpoklic igrače dinozaver na daljinsko vodenje , ki ni prestala testiranj. Predel za baterijo se med uporabo preveč segreje.
  Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/11 s spr.).
  Igrače ne uporabljajte in jo vrnite na prodajna mesta.

Aktualno

 • Tattoo barva INTENZE - umik/odpoklic izdelka

  Zdravstveni inšpektorat RS je prejel s strani Evropske Komisije, preko sistema Safety Gate RAPEX, obvestilo o neustrezni barvi za tetoviranje INTENZE. Testiranje izdelka je pokazalo, da vsebuje preseženo vsebnost aromatskega amina o-anizidina, barija in kadmija, kar predstavlja tveganje za zdravje. Izdelek ni skladen s Pravilnikom o minimalnih sanitarno zdravstvenih pogojih za opravljanje dejavnosti higienske nege in drugih podobnih dejavnosti Ul. RS št. 104/2009.

 • Glasbena skrinjica-umik in odpoklic igrače

  Zdravstveni inšpektorat RS je prejel s strani Evropske komisije, preko sistema RAPEX, obvestilo o igrači glasbeni skrinjici, ki ni prestala testiranj. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/11 s spr.).

 • BABY negovalni losjon z biokaritejevim maslom in biokamilico alverde 200ml -umik/odpoklic izdelka

  Distributer DM Drogerie markt, je obvestil Zdravstveni inšpektorat RS, da izvaja odpoklic izdelka alverde BABY negovalni losjon z biokaritejevim maslom in biokamilico. Do odpoklica je prišlo ker, ne glede na rok uporabe, ni možno izključiti prisotnosti kvasovk.

Iskalnik