Skoči do osrednje vsebine

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Mueller Drogerija d.o.o., je obvestil Zdravstveni inšpektorat RS, da izvaja odpoklic izdelka CV PERFECT LIFT čistilnih robčkov. Do odpoklica je prišlo zaradi vsebnosti bakterij v izdelku, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje. Kupce, ki so ta izdelek kupili, distributer poziva, naj ga ne uporabljajo in ga vrnejo na njihova prodajna mesta proti vračilu kupnine.

 • Zdravstveni inšpektorat RS obvešča potrošnike, da podjetje Konoplja net d.o.o. iz Ljubljane izvaja odpoklic prehranskega dopolnila CannabiGold Smart zaradi previsoke vsebnosti THC (tetrahidrokanabinol), kar lahko predstavlja tveganje za zdravje potrošnikov.

 • Zdravstveni inšpektorat RS je prejel s strani Evropske komisije, preko sistema RAPEX, obvestilo o prodaji potovalnega lončka v trgovinah IKEA po Evropi, v katerem je bila dokazana presežena migracija (prehajanje) ftalatov v modelno raztopino, ki simulira živilo.

Aktualno

 • Kozarec iz bambusa - umik/odpoklic

  Zdravstveni inšpektorat RS je preko sistema RASFF prejel obvestilo, da so bili v Slovenijo distribuirani kozarci z vsebnostjo bambusovih vlaken (belo-rumeni, belo-zeleni in belo-rdeči), pri katerih je bila z analizo ugotovljena previsoka specifična migracija melamina.

 • Rjava priponka za dudo HEVEA- umik/odpoklic izdelkov

  Opravljene analize rjave priponke za dudo blagovne znamke HEVEA so pokazale, da vzorec ni prestal nateznega preizkusa. Prišlo je do zloma, nastali so majhni delci, ki lahko predstavljajo tveganje za majhne otroke. Dodatno na izdelku niso navedene vse zahtevane oznake in opozorila.
  Izdelki niso skladni z Zakonom o splošni Varnosti proizvodov Ur. l. RS št.101/2003.

 • Igrača Medvedek v oblekici - umik in odpoklic

  Zdravstveni inšpektorat RS je prejel s strani Evropske komisije, preko sistema RAPEX, obvestilo o igrači Medvedek v oblekici, ki ni prestala testiranj. Nastali so majhni delci, ki lahko predstavljajo tveganje za zdravje. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/11 s spr.).
  Distributer je izvedel umik in odpoklic.
  Igrače ne uporabljajte in jo vrnite na prodajna mesta.

Iskalnik