Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Zdravstveni inšpektorat RS svetuje previdnost pri nakupu preko spleta

  Potrošnike pozivamo h kritični presoji spletnih prodajalcev in izdelkov, kot so prehranska dopolnila, kozmetični izdelki, igrače in izdelki za otroke ter izdelki, namenjeni za stik z živili.

 • Lažni intervjuji in ukradene fotografije znanih osebnosti pri promociji in prodaji prehranskih dopolnil

  Zdravstveni inšpektorat RS ponovno obvešča potrošnike o goljufivih praksah pri prodaji prehranskega dopolnila za hujšanje Keto Diet. Neznano podjetje za promocijo izdelka uporablja izmišljene intervjuje z znanimi slovenskimi osebnostmi in uporablja fotografije brez njihovega dovoljenja.

 • Opozorilo glede uporabe lažne identitete dr. Bojane Beović za prodajo prehranskega dopolnila

  Zdravstveni inšpektorat RS obvešča potrošnike o ponovnem zavajajočem oglaševanju prehranskih dopolnil, tokrat prehranskega dopolnila Uromexil forte za obnavljanje potence oziroma zdravljenje impotence.

 • Poostren nadzor Zdravstvenega inšpektorata RS glede prepovedi kajenja v zaprtih javnih prostorih

  Namen poostrenega nadzora je zvišati raven spoštovanja zakonske prepovedi kajenja oziroma prepovedi uporabe e-cigaret (''vejpov''), tobaka, ki se segreva in vodnih pip (''šiš'') v zaprtih javnih prostorih.

 • Opozorilo glede uporabe lažne identitete ministra Loredana za prodajo prehranskega dopolnila

  Zdravstveni inšpektorat RS obvešča potrošnike o ponovnem nevarnem zavajajočem oglaševanju prehranskega dopolnila Inspilar za zdravljenje sladkorne bolezni.

 • Nadzor kopalne vode

  Zdravstveni inšpektorat v poletnem času med drugim redno opravlja nadzore na področju higienske ustreznosti kopalne vode ter na področju izpolnjevanja minimalnih sanitarno-zdravstvenih pogojev kopališč.

 • Ponovna uporaba lažnih intervjujev in ukradenih fotografij za prodajo prehranskih dopolnil

  Zdravstveni inšpektorat RS obvešča potrošnike o goljufivih praksah pri prodaji prehranskega dopolnila za hujšanje, kjer je podjetje s sedežem izven EU za promocijo izdelka ukradlo fotografijo Ane Marie Mitić in za namen promoviranja učinkovitosti izdelka dodalo še lažni intervju.

 • Umik Milupa otroške hrane na osnovi žit iz prometa zaradi prisotnosti jabolčnih pecljev

  Zdravstveni inšpektorat obvešča potrošnike, da podjetje Mueller drogerija d. o. o. izvaja umik otroške hrane na osnovi žit, namenjene otrokom do 3 let starosti, iz prometa, zaradi prisotnosti jabolčnih pecljev. Potrošnikom, ki so spodaj navedene izdelke že kupili, svetujemo, da jih ne uživajo in jih lahko vrnejo na prodajno mesto.

 • Little Dutch Doktor set- varnostno opozorilo

  Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o neskladnem izdelku in nato še preko distributerjev v Sloveniji informacijo, da podjetje Tiamo iz Nizozemske kupcem izdelka Little Dutch Doctor’s Bag Playset (LD 4473, EAN koda 8713291444737) pošilja varnostno opozorilo.

 • Zdravstveni inšpektorat RS prioritetno opravlja nadzor nad odloki Vlade RS in odredbami ministra za zdravje, ki so bili sprejeti na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih z namenom zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19

  Nabor nadzornikov se je povečal z uveljavitvijo Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (tako imenovani PKP 7), ki določa, da nadzor nad izvajanjem ukrepa iz prvega odstavka 39. člena Zakona o nalezljivih boleznih pri opravljanju nalog inšpekcijskega nadzora iz svoje pristojnosti oziroma nalog in pooblastil Policije, poleg Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije, opravljajo tudi:

 • Zavajajoče oglaševanje izdelkov v povezavi s koronavirusom

  V času epidemije COVID-19 je kakršno koli zlorabljanje zaskrbljenosti potrošnikov nesprejemljivo.

 • Lesene oblike za nizanje- umik/odpoklic igrače

  E.Leclerc oziroma podjetji Rudnidis d. o. o in Maridis d. o. o sta obvestili Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije, da izvajata umik in odpoklic lesenih oblik za nizanje. Dve obliki iz kompleta Lesene oblike za nizanje žirafa in prašiček, ne ustrezata predvideni velikosti. Kupce, ki so ta izdelek kupili, podjetji pozivata, naj ga ne uporabljajo in ga vrnejo na prodajna mesta v skladu z varnostnimi načeli.

 • Uporaba lažnih intervjujev in ukradenih fotografij znanih osebnosti pri promociji in prodaji prehranskih dopolnil

  Zdravstveni inšpektorat obvešča potrošnike o goljufivih praksah pri promociji prehranskih dopolnil za hujšanje, kjer neznano ali prikrito podjetje za promocijo izdelka ukrade fotografijo znane osebnosti, kateri doda še lažni intervju glede učinkovitosti tega izdelka.

 • VIGA labirint na kolesih - umik/odpoklic igrače

  Zdravstveni inšpektorat je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o izdelku, ki ni prestal preizkusov, saj nastanejo majhni delci. To lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list, številka 34/11 s spremembami). SPAR Slovenija je obvestil Zdravstveni inšpektorat, da se je ta igrača prodajala do leta 2017.

 • Priponka za dudo PEPCO - umik in odpoklic izdelka

  Podjetje PEPCO je obvestilo Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije, da izvajajo umik in odpoklic priponke za dudo. Razlog za umik izdelka je pomanjkanje prezračevalnih lukenj v zatiču in nevarnost odklopa med uporabo, kar lahko povzroči zadušitev. Izdelek je bil v prodaji od marca 2019 do sredine septembra 2019.

 • Otroški voziček za lutke PEPCO - umik in odpoklic igrače

  Podjetje PEPCO je obvestilo Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije, da izvajajo umik in odpoklic otroškega vozička za lutke, ker ni prestal testiranj in lahko pride ob igri do poškodb. Igrače ne uporabljajte in jo vrnite na prodajna mesta.

 • Leseni levček - umik/odpoklic igrače

  Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o izdelku, ki ni prestal preizkusov, saj nastanejo majhni delci. Nos in rep se lahko odlepijo. To lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, številka 34/11 s spremembami). Izvaja se umik in odpoklic. Igrače ne uporabljajte in jo vrnite na prodajna mesta.

 • Lesena kamera - umik/odpoklic igrače

  Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o izdelku, ki ni prestal preizkusov, saj nastanejo majhni delci. Gumbi na aparatu se lahko odlepijo. To lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list, številka 34/11 s spremembami). Izvaja se umik in odpoklic. Igrače ne uporabljajte in jo vrnite na prodajna mesta.

 • Plišasta zebra Zoey – umik/odpoklic igrače

  Zdravstveni inšpektorat je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o izdelku, ki ni prestal preizkusov, saj nastanejo majhni delci. To lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list, številka 34/11 s spremembami). Izvaja se umik in odpoklic. Igrače ne uporabljajte in jo vrnite na prodajna mesta.

 • Plišasti samorog – umik/odpoklic igrače

  Zdravstveni inšpektorat je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o izdelku, ki ni prestal preizkusov, saj nastanejo majhni delci. To lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list, številka 34/11 s spremembami). Izvaja se umik in odpoklic. Igrače ne uporabljajte in jo vrnite na prodajna mesta.