Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • Umik Milupa otroške hrane na osnovi žit iz prometa zaradi prisotnosti jabolčnih pecljev

  Zdravstveni inšpektorat obvešča potrošnike, da podjetje Mueller drogerija d. o. o. izvaja umik otroške hrane na osnovi žit, namenjene otrokom do 3 let starosti, iz prometa, zaradi prisotnosti jabolčnih pecljev. Potrošnikom, ki so spodaj navedene izdelke že kupili, svetujemo, da jih ne uživajo in jih lahko vrnejo na prodajno mesto.

 • Little Dutch Doktor set- varnostno opozorilo

  Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o neskladnem izdelku in nato še preko distributerjev v Sloveniji informacijo, da podjetje Tiamo iz Nizozemske kupcem izdelka Little Dutch Doctor’s Bag Playset (LD 4473, EAN koda 8713291444737) pošilja varnostno opozorilo.

 • Zdravstveni inšpektorat RS prioritetno opravlja nadzor nad odloki Vlade RS in odredbami ministra za zdravje, ki so bili sprejeti na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih z namenom zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19

  Nabor nadzornikov se je povečal z uveljavitvijo Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (tako imenovani PKP 7), ki določa, da nadzor nad izvajanjem ukrepa iz prvega odstavka 39. člena Zakona o nalezljivih boleznih pri opravljanju nalog inšpekcijskega nadzora iz svoje pristojnosti oziroma nalog in pooblastil Policije, poleg Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije, opravljajo tudi:

 • Zavajajoče oglaševanje izdelkov v povezavi s koronavirusom

  V času epidemije COVID-19 je kakršno koli zlorabljanje zaskrbljenosti potrošnikov nesprejemljivo.

 • Lesene oblike za nizanje- umik/odpoklic igrače

  E.Leclerc oziroma podjetji Rudnidis d. o. o in Maridis d. o. o sta obvestili Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije, da izvajata umik in odpoklic lesenih oblik za nizanje. Dve obliki iz kompleta Lesene oblike za nizanje žirafa in prašiček, ne ustrezata predvideni velikosti. Kupce, ki so ta izdelek kupili, podjetji pozivata, naj ga ne uporabljajo in ga vrnejo na prodajna mesta v skladu z varnostnimi načeli.

 • Uporaba lažnih intervjujev in ukradenih fotografij znanih osebnosti pri promociji in prodaji prehranskih dopolnil

  Zdravstveni inšpektorat obvešča potrošnike o goljufivih praksah pri promociji prehranskih dopolnil za hujšanje, kjer neznano ali prikrito podjetje za promocijo izdelka ukrade fotografijo znane osebnosti, kateri doda še lažni intervju glede učinkovitosti tega izdelka.

 • VIGA labirint na kolesih - umik/odpoklic igrače

  Zdravstveni inšpektorat je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o izdelku, ki ni prestal preizkusov, saj nastanejo majhni delci. To lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list, številka 34/11 s spremembami). SPAR Slovenija je obvestil Zdravstveni inšpektorat, da se je ta igrača prodajala do leta 2017.

 • Priponka za dudo PEPCO - umik in odpoklic izdelka

  Podjetje PEPCO je obvestilo Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije, da izvajajo umik in odpoklic priponke za dudo. Razlog za umik izdelka je pomanjkanje prezračevalnih lukenj v zatiču in nevarnost odklopa med uporabo, kar lahko povzroči zadušitev. Izdelek je bil v prodaji od marca 2019 do sredine septembra 2019.

 • Otroški voziček za lutke PEPCO - umik in odpoklic igrače

  Podjetje PEPCO je obvestilo Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije, da izvajajo umik in odpoklic otroškega vozička za lutke, ker ni prestal testiranj in lahko pride ob igri do poškodb. Igrače ne uporabljajte in jo vrnite na prodajna mesta.

 • Leseni levček - umik/odpoklic igrače

  Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o izdelku, ki ni prestal preizkusov, saj nastanejo majhni delci. Nos in rep se lahko odlepijo. To lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, številka 34/11 s spremembami). Izvaja se umik in odpoklic. Igrače ne uporabljajte in jo vrnite na prodajna mesta.

 • Lesena kamera - umik/odpoklic igrače

  Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o izdelku, ki ni prestal preizkusov, saj nastanejo majhni delci. Gumbi na aparatu se lahko odlepijo. To lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list, številka 34/11 s spremembami). Izvaja se umik in odpoklic. Igrače ne uporabljajte in jo vrnite na prodajna mesta.

 • Plišasta zebra Zoey – umik/odpoklic igrače

  Zdravstveni inšpektorat je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o izdelku, ki ni prestal preizkusov, saj nastanejo majhni delci. To lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list, številka 34/11 s spremembami). Izvaja se umik in odpoklic. Igrače ne uporabljajte in jo vrnite na prodajna mesta.

 • Plišasti samorog – umik/odpoklic igrače

  Zdravstveni inšpektorat je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o izdelku, ki ni prestal preizkusov, saj nastanejo majhni delci. To lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list, številka 34/11 s spremembami). Izvaja se umik in odpoklic. Igrače ne uporabljajte in jo vrnite na prodajna mesta.

 • Plišasti kužek s torbo – umik/odpoklic igrače

  Zdravstveni inšpektorat je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o izdelku, ki ni prestal preizkusov, saj nastanejo majhni delci. To lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok. Igrača ni skladna z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list, številka 34/11 s spremembami). Izvaja se umik in odpoklic. Igrače ne uporabljajte in jo vrnite na prodajna mesta.

 • Odpoklic opal krožnikov iz prometa

  Zdravstveni inšpektorat obvešča potrošnika, da podjetje TEDi Betribs d.o.o., Maribor izvaja odpoklic opal krožnikov iz prometa zaradi previsoke migracije svinca, ko je izdelek v stiku z živilom. Potrošnikom, ki so omenjeni izdelek že kupili, svetujemo, da ga ne uporabljajo in da ga lahko vrnejo na prodajno mesto.

 • Vsebnost učinkovine zdravil v prehranskem dopolnilu za hujšanje Li Da Daidaihua

  Zdravstveni inšpektorat je od Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) prejel obvestilo njihovih španskih kolegov, da je bila v izdelku za hujšanje Li Da Daidaihua, ugotovljena nedovoljena vsebnost učinkovine zdravil sibutramin, zato predstavlja tveganje za zdravje ljudi.

 • Stonoga -umik/odpoklic igrače

  Podjetje Mueller Drogerija d. o. o., je obvestilo Zdravstveni inšpektorat, da izvaja umik in odpoklic igrače Stonoga. Do odpoklica je prišlo, ker izdelek predstavlja tveganje za zdravje, saj lahko pride do zadušitve zaradi majhnih delcev. Kupce, ki so ta izdelek kupili, distributer poziva, naj ga ne uporabljajo in ga vrnejo na njihova prodajna mesta proti vračilu kupnine.

 • Varen nakup igrač preko spleta

  Evropska komisija je podprla mednarodno kampanjo “OECD 2020 Global Awareness Campaign on the Safety of Toys Sold Online”, namenjeno potrošnikom in podjetjem, za osveščanje glede varnosti igrač, ki se prodajajo preko spleta.
  Zdravstveni inšpektorat, kot nadzorni organ za varnost igrač, v nadaljevanju povzema osnovne informacije te kampanje.

 • Set slimy penast fluffy – umik/odpoklic igrače

  Zdravstveni inšpektorat je preko sistema RAPEX prejel obvestilo o izdelku Set slimy penast fluffy, ki glede na analize vsebuje previsoko vsebnost elementa bora. To lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok.

 • Children's Formula Life Extension Mix - umik

  Podjetje BioEsenca d.o.o. je obvestilo Zdravstveni inšpektorat, da družba Life Extension Europe (Nizozemska), pooblaščeni uvoznik in prvi dajalec izdelkov Life Extension na trg EU, izvaja umik prehranskega dopolnila Children's Formula Life Extension Mix™ zaradi vsebnosti neodobrenega novega živila. Izdelek vsebuje tudi neodobreno obliko minerala.