Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

  • Arhiv Republike Slovenije bo od 1. 4. do 11. 4. 2021 zaprt za vse obiskovalce in uporabnike arhivskega gradiva. Za pridobitev informacij ali podatkov iz arhivskega gradiva se na arhiv obrnite pisno po navadni ali elektronski pošti oziroma v času uradnih ur po telefonu.

  • Na spletni strani projekta Zbrali smo pogum bo od četrtka, 1. aprila 2021 na voljo drugi del spletne razstave z naslovom Osamosvojitev. Za razliko od prvega dela, ki obravnava čas plebiscita, je drugi namenjen daljšemu časovnemu obdobju, v katerem so zajeti vsi pomembnejši dogodki slovenskega osamosvajanja, od osemdesetih let prejšnjega stoletja do razglasitve samostojne Slovenije, 26. junija 1991.

  • Od nas se je poslovil dolgoletni direktor in sodelavec Arhiva Republike Slovenije dr. Vladimir Žumer. S svojim obsežnim strokovnim znanjem je več desetletij skrbel za stik slovenske arhivistike s sodobnimi svetovnimi usmeritvami.

Aktualno

Dogodki