Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Novice

  • Razstava "Poznaš sovražnika bolje kot svojega prijatelja?"

    Od 1. septembra je na travniku pred Gruberjevo palačo v Ljubljani in na spletu na ogled postavljena razstava »Poznaš sovražnika bolje kot svojega prijatelja? Sledenje, razvrščanje in nadzor s pomočjo kartotek (1920–1980)«. Priložnostna razstava skozi ohranjeno arhivsko gradivo različnih kartotek, nastalih med 1920 in 1980, na desetih panojih obravnava nadzor nad prebivalstvom na Slovenskem.

  • Premierna predstavitev digitalno restavriranega slovenskega celovečernega filma Kavarna Astoria

    V Mariboru je 30. avgusta potekala premierna predstavitev digitiziranega in digitalno restavriranega kultnega slovenskega celovečernega filma Kavarna Astoria, režiserja Jožeta Pogačnika in scenarista Žarka Petana. Film je bil zadnji celovečerni film Jožeta Pogačnika, posvetil ga je rojstnemu mestu Maribor in mu tako postavil tudi filmski spomenik.

  • Arhiv Republike Slovenije in 320. obletnica rojstva Ferdinanda Avguština Hallersteina

    Avgusta letos mineva 320 let od rojstva Ferdinanda Avguština Hallersteina. Arhiv Republike Slovenije organizira javni vodstvi po razstavah »Ferdinand Avguštin Hallerstein in njegov spomenik« in »Hallerstein in Svilna pot«, ki bosta do 30. avgusta na ogled postavljeni v parku pred Gruberjevo palačo in v preddverju čitalnice na Zvezdarski 1 v Ljubljani. Vodstvi bosta potekali 24. in 30. avgusta.

Dogodki