Skoči do osrednje vsebine

  • V okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije smo v Arhivu Republike Slovenije 4. novembra v studiu Gospodarskega razstavišča v Ljubljani izvedli dva spletna dogodka, posvečena aktualni problematiki evropskih arhivov. Dopoldne je bil organiziran 29. sestanek Evropske arhivske skupine (EAG), na povabilo in pod vodstvom predstavnikov Evropske komisije (vabljene samo članice EU), popoldne pa 42. sestanek direktorjev nacionalnih arhivov članic EU (EBNA).

  • V parku pred Arhivom Republike Slovenije je od konca oktobra dalje na ogled razstava, ki na desetih panojih predstavlja arhivsko zapuščino nekaterih slovenskih gradov, ki jih danes več ni.

  • Od 2. novembra 2021 bo potekala nadgradnja Registra elektronske hrambe. Zaradi nadgradnje na novo različico bodo registri ponudnikov opreme in storitev, certificirane opreme in potrjenih notranjih pravil začasno nedostopni. V kolikor podatke iz registrov nujno potrebujete, se prosimo obrnite na glavno pisarno arhiva po elektronski pošti.

Aktualno

Dogodki

 
Spletni dogodek

Dodatno strokovno usposabljanje za delo z dokumentarnim gradivom za uslužbence s področja uprave

Arhiv 7. decembra 2021 prireja dodatno strokovno usposabljanje za delo z dokumentarnim gradivom za uslužbence najvišjih državnih organov, ministrstev, organov v sestavi ministrstev, uradov, služb, skladov in agencij Republike Slovenije. Zaradi epidemiološke slike bo usposabljanje potekalo v obliki spletnega izobraževanja z uporabo aplikacije Zoom.