Skoči do osrednje vsebine

Obzorje 2020 (Horizon 2020) je okvirni program Evropske unije za raziskave in inovacije, ki bo aktiven v obdobju 2014-2020. Je najpomembnejši finančni instrument izvajanja strategije Unije inovacij, ter Strategije Evropa 2020, s ciljem dvigniti konkurenčnost Evropske unije v obdobju do leta 2020. Program se je začel izvajati 1.1.2014 in se bo izvajal do 31.12.2020. Finančna sredstva programa bodo namenjena raziskovanju in inovacijam, s ciljem ustvarjati gospodarsko rast in zagotoviti nova delovna mesta v Evropi. Skupna vrednost finančnih sredstev, ki bodo namenjena tem aktivnostim, je preko 80 milijard EUR.

Dogodki

 
Spletni dogodek

Spletna delavnica ERC (Evropski raziskovalni svet)

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropski raziskovalni svet (ERC) skupaj organizirata delavnico, ki bo udeležencem ponudila priložnost srečati ljudi, ki na različne načine predstavljajo ERC.

  do
spletni dogodek

Raziščimo Obzorje Evropa

Nacionalni dogodek bo potekal ob zagonu novega, devetega programa EU za področje raziskav in inovacij, Obzorje Evropa. Uvodoma bomo predstavili novo strukturo in posebnosti programa Obzorje Evrope ter skupne horizontalne značilnosti, cilje in pričakovane rezultate. Predstavljena bo tudi osnovna struktura in organizacija delovanja podporne mreže Nacionalnih kontaktnih oseb.

  do
Helsinki Congress Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A, FIN-00530 Helsinki, Finland

Dogodek o raziskavah varnosti (Security Research Event)

Dogodek raziskovanja varnosti je vsakoletno srečanje, na katerem se industrija, ministsrtva in institucije znanja zberejo, da bi razpravljali o trenutnem stanju in trenutnih izzivih na področju raziskovanja varnosti v Evropi in kjer se zberejo in predstavijo projekti s področja varnosti, ki jih financira Evropska komisija.

  do
Univerza v Varšavi - Stara knjižnica (Budynek Starej Biblioteki)

Mednarodni informativni dan Obzorje 2020 - Vesolje

Mreža Nacionalnih kontaktnih oseb Obzorja 2020 za podorčje Vesolja - COSMOS2020plus, nacionalne kontaktne osebe za raziskovalne programe Evropske unije na Poljskem in Univerza v Varšavi, s podporo Evropske komisije, Varšavi organizirajo mednarodni informativni dan on tematikah vesolja in dogodek mreženja.

  do
Državni zbor RS,
Šubičeva 4 (Veliki salon),
Ljubljana

Znanost sreča parlament 2019/ Science meets Parliament 2019

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) v so-organizaciji z Državnim zborom Republike Slovenije, skupaj s Skupnim raziskovalnim središčem Evropske komisije (Joint Research Centre), organizira dogodek Znanost sreča parlament (Science meets Parliament).

The Ministry of Education, Science and Sport in cooperation with the National Assembly of the Republic of Slovenia and Joint Research Center (JRC) of the European Commission organizes a »Science Meets Parliament« event on the 15th of November 2019 at the premises of the National Assembly of the Republic of Slovenia.

  do
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport,
Masarykova 16 - Velika sejna dvorana,
Ljubljana

Promocijski dogodek projekta ENRICH

Namen dogodka je dobiti natančnejši vpogled v področje znanosti in tehnologije na Kitajskem ter se hkrati seznaniti z delovanjem mreže ENRICH na Kitajskem, Braziliji in ZDA, ter odgovoriti na vprašanje: Kako lahko slovenske raziskovalne organizacije izkoristijo vse morebitne priložnosti in še uspešneje sodelujejo s svojimi kitajskimi, brazilskim in ameriškimi kolegi?

  do
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport,
Kotnikova 38, Ljubljana
V. nadstropje, sejna soba 503

Informativni dan za razpis v okviru Obzorja 2020 - Noč raziskovalcev ( MSCA-NIGHT-2020)

Razpis v okviru Obzorja 2020 Noč raziskovalcev ( MSCA-NIGHT-2020) se počasi približuje roku za oddajo prijav, ki je 9. januar 2020. Zato vas vljudno vabimo na krajši informativni dan, kjer bi vam radi posredovali najnovejše informacije, ki smo jih pridobili od Evropske komisije in evropske NCP mreže za MSCA.

 
Spletni dogodek

Mednarodna konferenca Transport and Research in the Danube Region

Ministrstvo za infrastrukturo ob podpori SRIP ACS+ organizira že šesto tradicionalno mednarodno konferenco "Transport and Research in the Danube Region: Search for synergies between short and long-distance transport", ki bo potekala preko spleta 16. decembra med 10.00 in 14.00 uro.

  do
Spletni dogodki in dogodek v živo

Serija spletnih seminarjev Mlade akademije

Mlada Akademija že četrto leto zapored v okviru Meseca znanosti organizira dogodek Odprta znanost 2021, ki bo tudi tokrat potekal v obliki štirih tematskih seminarjev.

Razpisi, najave in rezultati razpisov v okviru ukrepa ERA-NET

Naziv Datum objave Rok prijave
20. 1. 2021
1. 4. 2021
15. 3. 2021
13. 5. 2021