Skoči do osrednje vsebine

Promocijski dogodek projekta ENRICH

do
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport,
Masarykova 16 - Velika sejna dvorana,
Ljubljana
Namen dogodka je dobiti natančnejši vpogled v področje znanosti in tehnologije na Kitajskem ter se hkrati seznaniti z delovanjem mreže ENRICH na Kitajskem, Braziliji in ZDA, ter odgovoriti na vprašanje: Kako lahko slovenske raziskovalne organizacije izkoristijo vse morebitne priložnosti in še uspešneje sodelujejo s svojimi kitajskimi, brazilskim in ameriškimi kolegi?

ENRICH Promotion Road-Show je dogodek, ki bo izveden v sklopu Meseca znanosti 2019, ki ga organizira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Uvodoma bodo predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstva za zunanje zadeve predstavili aktivnosti, ki so lahko v pomoč pri delu raziskovalcev, ko želijo sodelovati s partnerji v državah izven Evrope. V nadaljevanju bodo prikazani konkretni primeri sodelovanj slovenskih raziskovalnih organizacij s tujimi partnerji.

Ugotavljamo, da ima Evropska unija dolgoletne izkušnje pri sodelovanju s partnerji iz Kitajske, Brazilije ter ZDA, na področjih povezanih z znanostjo. Obstaja veliko skupnih točk, skupni trendi in politična zaveza za poglobitev obstoječega sodelovanja. Kljub temu ostaja ključno vprašanje: kako lahko evropske raziskovalne organizacije izkoristijo vse morebitne priložnosti in še uspešneje sodelujejo s svojimi kitajskimi, brazilskim in ameriškimi kolegi?

Dogodek bo izveden v sodelovanju s predstavnico FFG, Avstrija.