Skoči do osrednje vsebine

Mednarodna konferenca Transport and Research in the Danube Region

Spletni dogodek
Ministrstvo za infrastrukturo ob podpori SRIP ACS+ organizira že šesto tradicionalno mednarodno konferenco "Transport and Research in the Danube Region: Search for synergies between short and long-distance transport", ki bo potekala preko spleta 16. decembra med 10.00 in 14.00 uro.

Vabilo na mednarodno konferenco "Transport & Research in the Danube Region"

Letos se bomo dotaknili izjemno pomembne tematike, logistike blaga in prevoza potnikov v prvem in zadnjem kilometru poti ter s tem povezanih razvojnih izzivov. Izpostavili bomo nekaj primerov dobrih praks in se pogovorili o vlogi zakonodaje pri pospešenem uvajanju novih rešitev v vsakodnevno življenje.

Z veseljem napovedujemo tudi posebnega gosta, Stephana Neugebauerja, podpredsednika BMWja za področje globalnega razvoja, ki hkrati kot predsedujoči evropski tehnološki platformi za cestni transport ERTRAC v podrobnosti pozna strateške usmeritve avtomobilske industrije in mobilnosti ter je ključna oseba v usklajevanju strategij mobilnosti z Evropsko komisijo.

Še posebej pa se veselimo uvodnega nagovora ministra za infrastrukturo Republike Slovenije, Jerneja Vrtovca, ki bo podal pomembna izhodišča in okvire za nadaljnjo razpravo.

Z zanimivimi gosti bomo odpirali in zapirali pereča vprašanja prevoza blaga in potnikov v zadnjem kilometru poti, ter tudi vam, spoštovani udeleženci, ponudili dovolj prostora za vaša mnenja in vprašanja.

Prijava na dogodek je brezplačna in omogočena preko direktne spletne povezave, kjer najdete tudi okvirni program in vsebine dogodka.


Veselimo se srečanja z vami!