Skoči do osrednje vsebine

Spletna konferenca Marie Sklodowska Curie: "Krepitev uravnoteženih mobilnostnih tokov v Evropi"

do
Spletni dogodki in dogodek v živo
Spletna konferenca Marie Sklodowska Curie predstavlja ključni tematski dogodek na področju raziskovalnih karier v okviru Predsedovanja Republike Slovenije Svetu EU. Posvečena je vedno bolj aktualnemu vprašanju uravnotežene mobilnosti raziskovalk in raziskovalcev v Evropi in po svetu.

Spletna konferenca bo namenjena enemu ključnih ukrepov programa Marie Sklodowska Curie (MSCA), tj. mobilnosti štipendistov MSCA. Dogodek se bo osredotočil na mobilnostne tokove MSCA štipendistov s posebnim poudarkom na povratnih migracijah in reintegraciji v matično okolje.  

Ukrepi Marie Skłodowska-Curie (Marie Skłodowska-Curie Actions – MSCA) so pomembno prispevali h krepitvi Evropskega raziskovalnega prostora (ERA) in prostemu pretoku ljudi in znanja s spodbujanjem mobilnosti odličnih raziskovalcev med državami, disciplinami in sektorji. Kljub temu neuravnoteženi mobilnostni tokovi še vedno predstavljajo velik izziv in prispevajo k razkoraku na področju raziskav in inovacij v Evropski uniji. Konferenca MSCA 2021, ki bo potekala v okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, se bo osredotočila na pomen dodatnih ukrepov, povezanih s povratnimi migracijami in reintegracijo MSCA raziskovalcev. 

Program in podrobnosti konference so na voljo na uradni spletni strani. Za aktivno sodelovanje na konferenci je potrebna prijava, ki jo lahko opravite preko prijavnega obrazca za spletni strani. Konferenco bo mogoče spremljati tudi preko spletnega prenosa

Udeležba: raziskovalke in raziskovalci na začetku kariere, predstavniki raziskovalnih organizacij, zaposlenih na visokošolskih zavodih, MSCA štipendisti, zainteresirana javnost

Uradna spletna stran dogodka