Skoči do osrednje vsebine

Novice

  • Spremenjen delovni čas čitalnice

    V sredo, 21. decembra 2022, bo zaradi dogodka čitalnica Arhiva Republike Slovenije odprta od 8. do 12. ure.

  • Dnevi slovenskega filma v Beogradu

    8. decembra 2022 je bila v prostorih Jugoslovanske kinoteke v Beogradu svečano odprta 8. revija sodobnega slovenskega filma pod nazivom Dnevi slovenskega filma (DSF 2022), katere umetniški direktor je Dragomir Zupanc.

  • Ko so nam zvezde naklonjene - Zgodovina jezuitskega kolegija v Ljubljani

    V parku pred Gruberjevo palačo v Ljubljani bo do konca aprila 2023 na ogled razstava o jezuitskem kolegiju, ki je ob bližnji cerkvi sv. Jakoba deloval v letih 1597–1773. Razstava je nastala v sodelovanju Arhiva Republike Slovenije, Župnije Ljubljana – sv. Jakob in Znanstveno-raziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Dogodki

  do
Spletni dogodek v aplikaciji Zoom

Strokovno usposabljanje za delo z dokumentarnim gradivom za uslužbence uprave

Arhiv 21. in 22. februarja 2023 prireja strokovno usposabljanje za delo z dokumentarnim gradivom za uslužbence najvišjih državnih organov, ministrstev, organov v sestavi ministrstev, uradov, služb, skladov, agencij Republike Slovenije.
Usposabljanje bo potekalo v obliki spletnega izobraževanja z uporabo aplikacije Zoom.

  do
Spletni dogodek

Strokovno usposabljanje za delo z dokumentarnim gradivom za uslužbence gospodarstva, znanosti, zdravstva, kulture, šolstva, pravosodja in društev

Arhiv od 28. do 30. marca 2023 prireja strokovno usposabljanje za delo z dokumentarnim gradivom za uslužbence ustvarjalcev arhivskega gradiva s področij gospodarstva, zdravstva, znanosti, kulture, šolstva, pravosodja in društev. Usposabljanje bo potekalo v obliki spletnega izobraževanja z uporabo aplikacije Zoom.