Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije

  • Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije Igor Papič ter ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon sta se v Tokiu srečala s predstavniki japonske vlade in gospodarstva na temo novega projekta vodikovih tehnologij. Slovenska podjetja in mestne občine so že ustanovile konzorcij za razvoj vodikovih tehnologij, kot mednarodnega partnerja pa si želijo Japonsko.

  • Evropska komisija in Evropski raziskovalni svet (angleško European Research Council – ERC) sta danes objavila rezultate razpisa za uveljavljene raziskovalce. Med njimi je tudi prof. dr. Dragan Mihailović, za katerega je skoraj 2,5 milijona evrov vreden petletni projekt že drugi te vrste. Oba je pridobil z gostiteljskima ustanovama Institut Jožef Stefan in Nanocenter.

  • Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič se je udeležil inovacijske konference slovenske avtomobilske industrije – Misije GREMO in sodeloval na okrogli mizi na temo podpornih ukrepov vlade.

Novice

Dogodki

  do
Japonska

Minister dr. Papič na delovnem obisku na Japonskem

Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič bo v luči nedavnega oblikovanja slovenskega konzorcija na področju vodikovih tehnologij, ki so ga deležniki podpisali 15. marca v Vili Podrožnik, obiskal Japonsko.

  do
Grand Hotel Union Eurostars, Miklošičeva 1, Ljubljana

9. posvet Platforme znanja - oblikovanje 10. okvirnega programa za raziskave in inovacije

Vabljeni na Nacionalni posvet, ki bo potekal kot 9. Platforma znanja za sooblikovanje 10. okvirnega programa za raziskave in inovacije. Dogodek bo osredotočen na ključne izzive in priložnosti na področju raziskav in inovacij, z namenom oblikovanja in priprave stališč Slovenije za prihodnji okvirni program za raziskave in inovacije.

  do
Fakulteta za družbene vede, Ljubljana

Zaključna konferenca projekta Eurograduate o spremljanju zaposljivosti diplomatov

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru, Univerzo na Primorskem in Univerzo v Novi Gorici vabi predstavnike akademske skupnosti in drugo zainteresirano javnost na zaključno konferenco projekta Eurograduate.