Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Novice

Dogodki

  do

Mesec znanosti 2023

Mesec znanosti v leto 2023 vstopa z nekoliko spremenjeno podobo, vsebinsko pa ohranja fokus na promociji znanstvenih in inovacijskih vsebin. Tudi letos smo z različnimi partnerji pristopili k organizaciji številnih dogodkov in srečanj, ki skupaj po obsegu, sedaj že tradicionalno, presegajo obdobje enega meseca in se raztezajo čez celotno jesen, od meseca septembra do konca decembra.

  do
Različne lokacije: Koper, Izola, Hrpelje-Kozina

Evropska noč raziskovalcev – pridruženi dogodki

Tudi v letu 2023 podpiramo pridružene dogodke v okviru Evropske noči raziskovalcev. Univerza na Primorskem bo tako nadaljevala promocijske aktivnosti v sklopu projekta »Znanost za vse«. Na takšen način omogočamo aktivno udeležbo tudi tistim prijaviteljem projektov Evropske noči raziskovalcev, ki niso prejeli finančnih sredstev s strani Evropske komisije.

  do

Priložnosti vesoljskih raziskav – ESA in Obzorje Evropa

Vabimo vas, k udeležbi na vesoljskem dogodku »Priložnosti vesoljskih raziskav – ESA in Obzorje Evropa«, ki bo potekal v torek, 10. oktobra 2023 na Kemijskem inštitutu, Hajdrihova 19 v Ljubljani.

  do
Grand Hotel Union, Steklena dvorana, Miklošičeva cesta 1, Ljubljana (hibridni dogodek)

16. mednarodna konferenca o prenosu tehnologij (dogodek ozaveščanja o valorizaciji znanja) – ITTC 16

Letošnja, že 16. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij – ITTC (angleško International Technology Transfer Conference), je del kampanje Evropske unije za spodbujanje valorizacije znanja in bo združila predstavnike akademske sfere in industrije z namenom okrepitve sodelovanja in prenosa inovacij iz raziskovalnih laboratorijev v industrijsko uporabo.

  do
Ljubljana, Koper, Maribor

Festival UNI.MINDS

Festival UNI.MINDS je največji slovenski festival, namenjen vzpostavljanju in razvoju slovenske inovacijske skupnosti v partnerstvu med akademskim okoljem in gospodarstvom.