Skoči do osrednje vsebine

Foto: Evropska komisja

Obzorje Evropa (Horizon Europe) je nov okvirni program Evropske unije za raziskave in inovacije in bo aktiven v obdobju med leti 2021 do konca leta 2027. Proces strateškega načrtovanja programa Obzorje Evropa se osredotoča predvsem na globalne izzive in steber evropske industrijske konkurenčnosti podjetij. Obsega tudi del programa za širitev udeležbe udeležbo in krepitev evropskega raziskovalnega prostora. Skupna vrednost finančnih sredstev, ki bodo namenjena novim aktivnostim bo največja dosedaj, presegala bo 95,5 milijard EUR.

Dogodki

  do
Grand Hotel Union Eurostars, Miklošičeva 1, Ljubljana

9. posvet Platforme znanja - oblikovanje 10. okvirnega programa za raziskave in inovacije

Vabljeni na Nacionalni posvet, ki bo potekal kot 9. Platforma znanja za sooblikovanje 10. okvirnega programa za raziskave in inovacije. Dogodek bo osredotočen na ključne izzive in priložnosti na področju raziskav in inovacij, z namenom oblikovanja in priprave stališč Slovenije za prihodnji okvirni program za raziskave in inovacije.

  do
Gospodarsko razstavišče,
Ljubljana

Letno srečanje Evropske mreže muzejev in centrov znanosti Ecsite, ECSITE2024

Po uspešni kandidaturi Zavoda Kersnikova bo Slovenija letos gostila letno srečanje Evropske mreže muzejev in centrov znanosti mednarodne mreže Ecsite, ki predstavlja enega najpomembnejših srečanj svetovnih strokovnjakov s področja popularizacije ter komuniciranja znanosti, kulture ter projektov navezujočih na trajnostni razvoj, raziskave in tehnologije.

Razpisi, najave in rezultati razpisov

Partnerstva in misije

  • Partnerstva

    Evropska partnerstva povezujejo Evropsko komisijo ter zasebne in/ ali javne partnerje za reševanje dodatnih izzivov z usklajenimi raziskovalnimi in inovacijskimi pobudami, poleg izzivov, ki jih obravnava Obzorje Evropa. So ključno orodje za izvajanje programa Obzorje Evropa in pomembno prispevajo k doseganju političnih prednostnih nalog EU.

  • Misije

    Misije EU so zaveze k reševanju nekaterih največjih izzivov, s katerimi se sooča naš svet, kot so boj proti raku, prilagajanje podnebnim spremembam, zaščita naših oceanov, življenje v bolj zelenih mestih in zagotavljanje zdravja tal in hrane. So sestavni del okvirnega programa Obzorje Evropa, ki se začne leta 2021.