Skoči do osrednje vsebine

Razvoj in kakovost izobraževanja

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Vsebinska prenova strani še ni končana, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

Zahteva po kakovostnem in pravičnem izobraževanju je danes globalna zahteva. Področje razvoja in kakovosti vzgoje in izobraževanja zajema naloge, ki so povezane z delom vladnih strokovnih svetov za izobraževanje, z evalvacijo šolskega sistema, z vodenjem projektov kohezijske politike Evropske unije, s sodelovanjem v evropskem informacijskem omrežju Eurydice, s pripravo podlag za razvojno-raziskovalno delo za področja predšolske vzgoje, osnovnega in srednjega šolstva, višjega strokovnega šolstva, izobraževanja odraslih, glasbenega šolstva ter izobraževanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami.

  • Eurydice Slovenija

    Eurydice Slovenija je nacionalna enota omrežja Eurydice, ki deluje pod okriljem programa Erasmus+. Poleg študij, ki jih pripravlja omrežje, so na spletni strani Eurydice Slovenija redno objavljene tudi novice s področja vzgoje in izobraževanja ter informacije o reformah v tujini.

Slovenski znakovni jezik

  • Slovenski znakovni jezik

    Sklep ministrice o sprejetju Akcijskega načrta za pripravo predloga umestitve slovenskega znakovnega jezika v sistem predšolske vzgoje ter osnovnošolskega in srednješolskega, ki opredeljuje načrtovane aktivnosti v letih 2021–2024.
    Smernice in priporočila | Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport