Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

  • Delovne seje v Zaragozi so osredotočene na glavne prednostne naloge na področju izobraževanja in mladine pod naslovom "Kako povezati Evropo z mladimi?" Ministri in ministrice med drugim razpravljajo o tem, kako spodbujati politično udejstvovanje mladih, negovanje študentov v ranljivem položaju in spodbujanje skupnih vrednot ter demokratičnega državljanstva v EU.

  • Evropska komisija je 15. septembra 2023 začela javno posvetovanje, da bi zbrala mnenja državljanov in organizacij o programu Erasmus+, vodilnem programu EU za izobraževanje, usposabljanje, mlade in šport.

  • Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) na letni ravni objavlja podatke o izobraževanju v državah članicah in partnerskih državah. Osrednja tema letošnje publikacije je stanje v poklicnem izobraževanju in usposabljanju.

Novice

Dogodki

  do
Slovenija

Dnevi svetovanja za znanje 2023

Svetovalna središča in Andragoški center Slovenije vsako leto konec septembra pripravijo tradicionalne Dneve svetovanja za znanje. Z različnimi promocijskimi in strokovnimi dogodki poskušajo dejavnost svetovanja v izobraževanju odraslih slednjim še bolj približati. Tokrat vabijo na 19. Dneve svetovanja za znanje, ki bodo potekali po vsej Sloveniji od 20. do 22. septembra 2023.

  do
Koper

Kulturni bazar v regiji 2023

Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Zavod RS za šolstvo in Mestna občina Koper vabijo na četrto nacionalno medresorsko strokovno usposabljanje Kulturni bazar v regiji, ki bo 12. oktobra 2023, od 8.30 do 20.00, v Gledališču Koper in drugih kulturnih ustanovah v mestu.