Skoči do osrednje vsebine

Kabinet predsednika vlade

Novice

  • Srečanje z županom občine Ribnica

    Maksimiljana Polak, državna sekretarka za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud, in Nataša Lužar, državna sekretarka za medgeneracijski dialog in stanovanjsko politiko, sta se srečali z županom občine Ribnica Samom Pogorelcem.

  • Kranjski in brežiški dijaki spoznali delo vlade

    V okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo so vlado obiskali dijakinje in dijaki Strokovne gimnazije Kranj in Strokovno izobraževalnega centra Brežice. Delo vlade smo jim predstavili sodelavci Kabineta predsednika vlade, Urada vlade za komuniciranje in Protokola Republike Slovenije.

  • Na obisku vlade dijaki iz Brežic in Maribora

    V okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo so se predstavitve vlade in njenega dela udeležili dijakinje in dijaki Strokovnega izobraževalnega centra Brežice ter Lesarske šole Maribor ter njihovi profesorji.

V kabinetu opravljamo usklajevalne, organizacijske, strokovne in administrativne naloge za predsednika vlade. Med drugim pripravljamo strokovne podlage za ukrepe in odločitve predsednika vlade pri vodenju in usmerjanju dela vlade ter za usklajevanje dela ministrstev pri izvajanju političnih in upravnih usmeritev vlade. Spremljamo izvajanje obvezujočih napotkov, ki jih predsednik vlade da ministrom v zvezi z nalogami, ki izhajajo iz usmeritev in odločitev vlade ter so pomembne za delo posameznih ministrstev. Organiziramo medresorsko sodelovanje pri zadevah, ki sodijo v pristojnost več ministrstev.

Vodja kabineta

Državni sekretarji

Odnosi z javnostmi