GOV.SI

Predsednik vlade

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Premier Marjan Šarec je odgovarjal na vprašanja v zvezi z davčno in fiskalno politiko, dolgotrajno oskrbo, povezovanjem Slovenije v Svilno pot, volilno zakonodajo in črpanjem evropskih sredstev.

 • Predsednik vlade Marjan Šarec je na Vaneči v Prekmurju pozdravil in nagovoril udeležence tradicionalnega srečanja in pohoda na Vanečo, ki ga Združenje borcev za vrednote NOB Murska Sobota in Občina Puconci pripravljata v počastitev spomina na padle borce NOB, spominskega dne Mestne občine Murska Sobota in praznika Občine Puconci. Pred začetkom slovesnosti je položil venec pri spominski plošči na Domu borcev in mladine Vaneča.

 • Predsednik vlade Marjan Šarec se je kot slavnostni govornik udeležil zaključne slovesnosti Bogatajevih dnevov zaščite in reševanja, ki so potekali od četrtka do danes na številnih razstaviščih in deloviščih v Postojni in okolici. Dnevi zaščite in reševanja so največja prireditev pri nas, na kateri se predstavljajo enote Civilne zaščite Republike Slovenije, različne reševalne službe ter sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Aktualno

 • V Bruslju danes o prihodnjem večletnem finančnem proračunu EU

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se v Bruslju udeležuje rednega zasedanja Evropskega sveta.

 • Premier Šarec uradno odprl 13. strateško konferenco o trgovini

  Predsednik vlade Marjan Šarec je danes dopoldne na Brdu pri Kranju uradno odprl 13. strateško konferenco o trgovini, ki jo organizira Trgovinska zbornica Slovenije v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani. Letošnja konferenca poteka pod naslovom »Kupec in digitalizacija – človek in tehnologija – ali kam naprej v trgovini.« Predsednik vlade je v uvodnem nagovoru podal nekaj svojih stališč, pogledov in dodatnih spodbud za nadaljnjo rast te pomembne gospodarske panoge.

 • Premier na delovnem obisku v Republiki Severni Makedoniji

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je danes na povabilo predsednika Vlade Republike Severne Makedonije Zorana Zaeva na povratnem delovnem obisku v Skopju. Obisk predsednika slovenske vlade v Republiki Severni Makedoniji pomeni nadaljevanje rednega in intenzivnega političnega dialoga med državama.

Dogodki

 • Izbor slovenske gazele

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec bo v torek, 22. oktobra 2019, ob 18.30 v Cankarjevem domu v Ljubljani nagovoril zbrane na zaključni prireditvi letošnjega izbora najboljših hitro rastočih podjetij – slovenskih gazel.

 • 10. konferenca slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec bo v četrtek, 24. oktobra 2019, ob 14. uri na Inštitutu Jožefa Stefana v Ljubljani nagovoril udeležence na jubilejni X. konferenci slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije.

 • Polaganje venca k spominski plošči žrtvam v tržaški Rižarni

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec bo v četrtek, 24. oktobra 2019, ob 16. uri v imenu Republike Slovenije v Republiki Italiji ob dnevu spomina na mrtve položil venec k spominski plošči žrtvam v tržaški Rižarni, kjer bo tudi nagovoril navzoče.

 • Odkritje spominskega obeležja skrivnemu skladišču orožja Teritorialne obrambe v obdobju 1990–1991 v Cerknem

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec bo v soboto, 26. oktobra 2019, ob 11. uri v nekdanje Pekarne v Cerknem nagovoril udeležence slovesnosti ob odkritju spominskega obeležja skrivnemu skladišču orožja Teritorialne obrambe v obdobju 1990–1991 v Cerknem. Prireditev bo potekala v okviru praznovanja dneva suverenosti v občini Cerkno.

 • Predsednik vlade bo na uradnem obisku na Madžarskem

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec bo 28. oktobra 2019 na povabilo predsednika madžarske vlade Viktorja Orbana na uradnem obisku na Madžarskem.