Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade

 • Premier dr. Robert Golob se je danes udeležil vrha EU-Zahodni Balkan v Tirani. Tokratni vrh voditeljev držav EU in Zahodnega Balkana, ki je prvič potekal v eni od zahodnobalkanskih partneric, je bil osredotočen na krepitev sodelovanja med EU in Zahodnim Balkanom z vidika ruske agresije na Ukrajino ter na upravljanje migracij.

 • Predsednik vlade dr. Robert Golob se je na gradu Strmol srečal s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom. Spregovorila sta o temah, ki jih bo obravnaval Evropski svet 15. decembra. 2022, predvsem o energetiki, migracijah, ruski agresiji na Ukrajino in širitveni politiki EU, s poudarkom na Zahodnem Balkanu.

 • »Zaključek izgradnje daljnovoda Cirkovce – Pince se je zgodil v pravem trenutku, ko se Evropa pripravlja na težko pričakovani zeleni prehod, hkrati pa ji takšne investicije omogočajo nujno potrebno energetsko stabilnost,« je poudaril predsednik vlade Golob na novinarski konferenci potem, ko se je z madžarskim predsednikom vlade Orbanom udeležil slovesnosti ob zaključku gradnje daljnovoda Cirkovce-Pince. Slovesnosti se je udeležil tudi hrvaški gospodarski minister Filipović.

Aktualno

 • Tradicionalni sprejem ob mednarodnem dnevu invalidov

  Predsednik vlade dr. Robert Golob, predsednik republike Borut Pahor in predsednica državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič so pred mednarodnim dnevom invalidov, ki ga obeležujemo 3. decembra, gostili in priredili tradicionalni sprejem predstavnic in predstavnikov invalidskih organizacij na Brdu pri Kranju.

 • Video

  Premier Golob: Naša moralna dolžnost je podpora Ukrajini pri obrambi

  Danes se je na prvi redni seji v tem mandatu sešel Svet za nacionalno varnost (SNAV), ki ga sestavljajo predsednik vlade, ministri za obrambo, notranje zadeve, zunanje zadeve in infrastrukturo ter direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije.

 • Video

  Premier Golob: Gradnja NUK2 bo stekla v prihodnjem letu

  Predsednik vlade dr. Robert Golob je z ministrom za izobraževanje, znanost in šport dr. Igorjem Papičem in državnim sekretarjem na ministrstvu za kulturo Matevžem Čelikom Vidmarjem obiskal osrednjo nacionalno knjižnico NUK.

Dogodki

 

Predsednik vlade dr. Robert Golob na vrhu voditeljev držav članic skupine MED-9

Premier dr. Robert Golob se bo v petek, 9. decembra 2022, udeležil 9. vrha voditeljev držav članic skupine MED-9, ki bo potekal v Alicanteju v Španiji in je bil sprva predviden za 30. 9. 2022. Gre za neformalno skupino devetih držav članic EU, ki se ji je Slovenija pridružila na vrhu v Atenah septembra 2021.