Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade

 • Predsednik vlade Janez Janša je danes opravil videokonferenčni klic z avstrijskim kanclerjem Alexandrom Schallenbergom. Sogovornika sta ocenila stanje epidemije covida-19 in si izmenjala informacije ter izkušnje s protipandemskimi ukrepi in njihovimi učinki.

 • Predsednik vlade Janez Janša in minister za zdravje Janez Poklukar sta se danes srečala s predstavniki mladih zdravnikov, srečanja se je udeležila tudi državna sekretarka v Kabinetu predsednika vlade Jelka Godec. Pogovoru z mladimi zdravniki je sledil sestanek s predsednikom FIDES Konradom Kuštrinom. Srečanji sta bili namenjeni pogovoru o stanju v zdravstvu in delovanju zdravstva v covid-19 razmerah.

 • 25. in 26. novembra 2021 je v virtualni obliki potekal trinajsti vrh Azijsko-evropskega srečanja (ASEM). Ključna tema tokratnega vrha voditeljic in voditeljev evropskih in azijskih držav članic je bila spodbujanje učinkovitega večstranskega sodelovanja za skupno rast ter kolektivnega odziva na pandemijo covida-19. Predsednik vlade se je dogodka udeležil v vlogi predsedujočega Svetu EU in koordinatorja evropske skupine.

Aktualno

 • Predsednik vlade Janez Janša z nemško kanclerko Angelo Merkel o aktualnih razmerah

  Predsednik vlade Janez Janša je imel danes dolg telefonski pogovor z nemško kanclerko Angelo Merkel o situaciji v vzhodni soseščini, stanju na Poljsko-Beloruski meji, enotnem stališču Evropske unije do migrantskega pritiska in kopičenju ruskega vojaštva na meji z Ukrajino.

 • Video

  Pozdravni nagovor predsednika vlade Janeza Janše na trinajstem vrhu ASEM

  Predsednik vlade Janez Janša se danes in jutri, 25. in 26. novembra 2021, udeležuje trinajstega vrha Azijsko-evropskega srečanja (ASEM), ki poteka v virtualni obliki. Na otvoritvi dogodka je imel predsednik vlade Janez Janša pozdravni nagovor, poleg njega so uvodoma spregovorili tudi predsednik vlade Kraljevine Kambodže in predsedujoči 13. vrhu ASEM Samdech Akka Moha Sena Padei Techo Hun Sen, predsednik Evropskega sveta Charles Michel, predsednica Evropske Komisije Ursula von der Leyen, predsednik vlade Ruske federacije Mihail Mišustin in predsednik vlade kraljevine Tajske general Prayut Chan-o-cha.

 • Video

  Predsednik vlade Janez Janša gost oddaje Pogovor o na Radiu Ognjišče

  Predsednik vlade Janez Janša je bil danes gost v oddaji Pogovor o na Radiu Ognjišče, ki sta jo vodili Marta Jerebič in Tanja Dominko. V pogovoru so spregovorili o epidemiji covida-19, o aktualnem delu vlade in odnosih v koaliciji ter o predsedovanju Slovenije Svetu EU.

Dogodki