Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se je na povabilo ustanovitelja in izvršnega direktorja Svetovnega gospodarskega foruma (World Economic Forum) Klausa Schwaba udeležil Strateškega dialoga o Zahodnem Balkanu, ki je bil včeraj in danes v Ženevi.

 • Predsednik vlade Marjan Šarec je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani s slavnostnim nagovorom uradno odprl jubilejni 30. sejem Ambient Ljubljana in četrti sejem Dom Plus. Premier je podelil tudi štiri nagrade mladim, še neuveljavljenim oblikovalcem oziroma arhitektom, ki svoje zamisli predstavljajo na razstavi in borzi TOP IDEJE.

 • Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je v Pragi udeležil drugega vrha skupine Prijatelji kohezije. Gre za neformalno povezavo držav članic Evropske unije, ki se v pogajanjih o prihodnjem večletnem finančnem okviru zavzema za ključno vlogo kohezijske politike v proračunu EU. Slovenski premier je na vrhu podprl takšen prihodnji večletni finančni okvir EU, s katerim se bo mogoče ustrezno spoprijeti s ključnimi izzivi Evropske unije.

Aktualno

 • Predsednik vlade z mladimi o reševanju stanovanjske problematike

  Predsednik vlade Marjan Šarec se je srečal s predstavniki Mladinskega sveta Slovenije na temo reševanja stanovanjske problematike mladih. Kot je po srečanju v izjavi za javnost povedal premier, bo ministrstvu za finance naložil pripravo zakona o jamstveni shemi za tiste mlade, ki jih ukrepi Banke Slovenije omejujejo pri najemu bančnih posojil.

 • Predsednik vlade ob komemorativnih slovesnostih ob dnevu spomina na mrtve položil vence

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je v Kamniku poklonil spominu na pesnika in generala Rudolfa Maistra, v Ljubljani na Kongresnem trgu vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam ter na ljubljanskih Žalah vsem padlim v vojni za Slovenijo 1991.

 • Odziv predsednika vlade glede zaostritve ukrepov na področju kreditiranja

  Banka Slovenije je namero zaostritve ukrepov na področju kreditiranja prebivalstva predstavila na Odboru za finančno stabilnost 7. 10. 2019. Banka Slovenije je takrat napovedala, da bo z novembrom priporočilo glede potrošniškega kreditiranja preoblikovala v zavezujoč instrument in navzgor omejila ročnost potrošniških kreditov in razmerje med letnim stroškom servisiranja dolga in letnim neto dohodkom kreditojemalca. Po stališču Banke Slovenije je obravnavani ukrep potreben z vidika zagotavljanja finančne stabilnosti. Pa to res drži?

Dogodki

 • Podpis novega protokola in pravil delovanja ESS

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se bo v petek, 15. novembra 2019, ob 9. uri udeležil podpisa novega protokola in pravil delovanja Ekonomsko-socialnega sveta.

 • Slavnostna akademija ob 150. obletnici gasilstva na Slovenskem

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se bo v petek, 15. novembra 2019, ob 19. uri v Cankarjevem domu udeležil slavnostne akademije ob 150-letnici gasilstva na Slovenskem. Ob robu prireditve bo podeljen tudi častni naziv gasilec junak.

Iskalnik