Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade

Aktualno

  • Premier Janez Janša skupaj z osmimi evropskimi voditelji poziva k skupnemu ukrepanju v boju proti koronavirusu

    Devet voditeljev držav članic EU, tj. Belgije, Francije, Grčije, Irske, Italije, Luksemburga, Portugalske, Španije in Slovenije, je v skupnem pismu, naslovljenem na predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela, pozvalo k prizadevanjem za vzpostavitev skupnega evropskega dolžniškega instrumenta v boju proti novemu koronavirusu. Kot so poudarili voditelji držav članic, je v izrednih razmerah in krizi zaradi koronavirusa, ki je prizadela vse države članice, treba delovati usklajeno, enotno in solidarno ter z ukrepi, ustreznimi glede na resnost razmer.

  • Predsednik vlade Janez Janša skupaj z ministri predstavil protikoronski paket za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu

    Predsednik vlade Janez Janša je na današnji novinarski konferenci skupaj z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom, ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandro Pivec, ministrom za finance mag. Andrejem Šircljem in koordinatorjem strokovne posvetovalne skupine dr. Matejem Lahovnikom predstavil paket ukrepov za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu, tako imenovani protikoronski paket, ki ga je Vlada RS obravnavala na včerajšnji večerni seji.

  • Predsednik vlade Janez Janša obiskal občino Grosuplje

    Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je v nedeljo, 22. marca 2020, obiskal Občino Grosuplje, kjer se je srečal z županom dr. Petrom Verličem, direktorjem občinske uprave mag. Dušanom Hočevarjem, poveljnikom občinskega štaba Civilne zaščite Občine Grosuplje Tomažem Riglerjem, direktorico Zdravstvenega doma Grosuplje Štefko Zaviršek in vodjo redarstva v Skupni občinski upravi 5G Mihaelom Prelcem.

Iskalnik