GOV.SI

Predsednik vlade

Vsebinska prenova strani še ni zaključena, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

Aktualno

  • Predsednik vlade za kandidata za evropskega komisarja predlaga vodjo stalnega predstavništva pri EU Janeza Lenarčiča

    Premier Marjan Šarec za kandidata za evropskega komisarja predlaga vodjo stalnega predstavništva pri EU Janeza Lenarčiča. Kot je premier dejal v današnji izjavi za javnost, je kandidat izkušen in strokoven. Šarec je s predlogom že seznanil koalicijske partnerje, vlada pa bo predlog obravnavala na četrtkovi seji.

  • Premier na uradnem odprtju novega obrata Magne

    Predsednik vlade Marjan Šarec se je v občini Hoče-Slivnica udeležil slavnostne otvoritve nove lakirnice kanadsko-avstrijske multinacionalke Magna. V svojem nagovoru pred simbolnim zagonom proizvodnje – poskusno sicer obratujejo že od marca – je poudaril pomen uspešnega investicijskega projekta ter izrazil upanje za uspešno sodelovanje in poslovanje tudi v prihodnje.

  • Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

    Premier Marjan Šarec je odgovarjal na vprašanja glede oblikovanja mešanih patrulj na slovensko-italijanski meji, glede podpore predlogu zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja ter o ukrepih ministrstva glede socialnih transferjev. Premier je odgovarjal tudi na vprašanje o začetku gradnje glavne ceste Hajdina-Ormož.

Dogodki