Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

  • Predsednik vlade Janez Janša je danes obiskal UKC Ljubljana, kjer se je srečal z generalnim direktorjem UKC Ljubljana Janezom Poklukarjem, s katerim si je ogledal še nedograjen del UKC Ljubljana.

  • Premier Janez Janša je na družbenem omrežju twitter zapisal, da vlada zaradi naraščanja števila obolelih sprejema nove ukrepe. Od torka dalje bo tako veljala omejitev gibanja na občine. Pri tem bodo veljale izjeme, kot spomladi. Omejitev bo najprej veljala za teden dni za celotno Slovenijo, sproščala pa se bo postopoma po regijah, ki bodo prve omejile eidemijo.

  • Nič v življenju človeka in naroda ni samoumevno. Še posebej ne tako veličastni dogodki kot sta rojstvo in uspešna obramba samostojne države. Na državni praznik Dan suverenosti se spominjamo enega ključnih dogodkov v procesu osamosvajanja Slovenije. Oktobra 1991 je zadnji vojak okupatorske Jugoslovanske armade (JLA) zapustil Slovenijo. Slovenija je ne le pravno-formalno, temveč tudi dejansko postala suverena država.

Aktualno

Dogodki

Iskalnik