Skoči do osrednje vsebine

Sprejem predstavnikov jedrske stroke in članov Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije (DJS)

Državni sekretar za nacionalni jedrski program Danijel Levičar je danes, 26. junija 2024, sprejel predstavnike jedrske stroke in člane Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije (DJS), katerega del je tudi Mreža mlade generacije.
Danijel Levičar za omizjem na sestanku

Državni sekretar za nacionalni jedrski program Danijel Levičar je sprejel predstavnike jedrske stroke in člane Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije | Avtor: Kabinet predsednika vlade

Predsednik DJS dr. Tomaž Žagar je predstavil predlog stališč društva do Resolucije o dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije in referendumskega vprašanja JEK2. "S stališči in komunikacijo, ki temeljijo na strokovnih spoznanjih, prispevamo k aktivnemu obveščanju različnih skupin javnosti o vprašanjih v zvezi z uporabo jedrske energije na področjih oskrbe z energijo, medicine, industrije in raziskav," je poudaril.

Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije je združenje posameznikov, znanstvenih delavcev in strokovnjakov, ki se ukvarjajo z miroljubno uporabo jedrske znanosti in tehnologije. Prizadeva si za obveščanje javnosti o strokovnih vprašanjih in za popularizacijo jedrske znanosti in tehnologije v miroljubne namene ter podpira razvoj in dolgoročno uporabo jedrske energije v Sloveniji.