Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za komuniciranje

 • Slovenija obeležuje dan slovenskega športa 23. septembra – na ta datum se spominjamo prvič zaigrane slovenske himne na Olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000.

 • V ponedeljek, 12. septembra 2022, je bil na Brdu pri Kranju 11. vrh voditeljev pobude Brdo-Brijuni Process. Pri organiziranju dogodka je sodeloval tudi Urad vlade za komuniciranje.

 • Ob nastopu vlade so okoliščine doma in v svetu nakazovale, da bi bilo utopično pričakovati sto dni miru. Zmago na volitvah smo pričakali pripravljeni: naše prednostne vsebine so bile jasne, zato smo rokave zavihali brez odlašanja. Kar smo napovedovali pred volitvami, uresničujemo vsak dan: krepitev socialne države, javnega zdravstva, pomoč prebivalstvu in gospodarstvu v negotovih razmerah energetske in prehranske krize. Skrb za posameznika je v ospredju sprejemanja vseh naših odločitev.

Aktualno

 • Video

  Promocijski video ob kampanji Slovenija – dežela vrhunskih športnikov

  Urad vlade za komuniciranje je ob svetovnem prvenstvu v odbojki za moške pripravil akcijo promocije Slovenije kot države vrhunskih športnikov in športnih dosežkov.

 • Video

  Športni izzivi v navijaški coni

  Pred nedeljsko tekmo odbojkarjev Slovenije in Francije v skupinskem delu svetovnega prvenstva v odbojki so v nedeljo, 28. avgusta, v navijaški coni pred Areno Stožice potekali različni športni izzivi, ki so prek športnih aktivnosti predstavili zgodbo športne Slovenije.

 • Vedno med najboljšimi

  V Sloveniji bo od 26. avgusta do 7. septembra potekalo svetovno prvenstvo v odbojki za moške, ki ga gostimo skupaj s Poljsko.