Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za komuniciranje

 • S tem, ko je področje športa prešlo pod Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, je nastala podlaga za iskanje večjih sinergij med temi tremi področji. Novoimenovani minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je s partnerji predstavil načrte na področju turizma in športa v tekočem letu in izpostavil najbolj ključne ukrepe.

 • »Za STA je danes zgodovinski dan, saj je vlada včeraj po dveh letih finančne negotovosti potrdila pogodbo s STA ter s tem zagotovila zadostna sredstva za izvajanje njene službe. STA opravlja izjemno pomembno novinarsko delo in brez nje si Slovenije ne moremo predstavljati,« je ob podpisu pogodbe dejala vršilka dolžnosti direktorice Urada za komuniciranje Petra Bezjak Cirman.

 • V Parku vojaške zgodovine je bila 16. januarja odprta nova fotografska razstava »Požar na Krasu 2022«. Ob tej priložnosti je v Pivki potekala tudi okrogla miza, ki jo je Park vojaške zgodovine organiziral skupaj z Gasilsko zvezo Slovenije in Uradom Vlade Republike Slovenije za komuniciranje.

Novice

 • Video

  Planica 2023 – največji športni dogodek v zgodovini Slovenije

  FIS svetovno prvenstvo Planica 2023 je največji športni dogodek v Sloveniji doslej. Planica, Kranjska Gora in Slovenija se bodo predstavile več kot 500 milijonom TV gledalcev po vsem svetu. Za dva tedna bo Slovenija postala središče svetovnega športa in sinonim za pogum, inovacije in razvoj.

 • V Slovenijo na zdravljenje prispela ranjenca iz Ukrajine

  Danes sta v Slovenijo prispela dva ukrajinska ranjenca s spremljevalcem. Obema bosta v Sloveniji nudeni celovita zdravstvena pomoč in oskrba. Slovenija se v duhu solidarnosti pridružuje 18 državam EU pri oskrbi ranjencev in obolelih z vojnega območja. S tem Ukrajini poleg podpore na politični, humanitarni, materialni in vojaški ravni izkazujemo pomoč tudi na zdravstvenem področju.

 • Državna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

  V petek, 23. decembra 2022, ob 20. uri, je bila v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani državna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Slavnostni govornik je bil predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob.