Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za komuniciranje

  • Gost nove epizode vladnega podkasta GOVSI je dr. Janez Potočnik: med pripravami na vstop Slovenije v EU vodja ožje pogajalske skupine za vstop v EU, nato dva mandata evropski komisar, danes pa član in sopredsedujoči Mednarodnemu panelu za vire pri OZN. Pogovor je vodila direktorica Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje Petra Bezjak Cirman.

  • V okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo so vlado obiskali dijakinje in dijaki Srednje frizerske šole Ljubljana ter Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor. O vladi in njenem delu so spregovorili s predstavniki Kabineta predsednika vlade, Urada vlade za komuniciranje in Protokola Republike Slovenije.

  • 1. maja 2024 bo minilo 20 let od včlanitve Slovenije v Evropsko unijo (EU) in hkrati največje širitve EU v njeni zgodovini. Zato smo na vladi v sodelovanju z drugimi institucijami, kot sta Državni zbor, Urad predsednice republike ter pisarni Evropske komisije in Evropskega parlamenta v Sloveniji, pripravili različne aktivnosti.

Novice