Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za komuniciranje

 • 21. aprila je bila v kongresnem centru na Brdu pri Kranju okrogla miza, posvečena novo izdani knjigi. Založba Družina in Urad Vlade RS za komuniciranje sta predstavila skupni projekt, monografijo Zmagoslavno leto – Osamosvojitvena zgodba naše države Slovenije.

 • Založba Družina in Urad Vlade RS za komuniciranje sta 20. aprila 2022 predstavila skupni projekt, monografijo Zmagoslavno leto – Osamosvojitvena zgodba naše države Slovenije. Slikovna monografija opisuje dogodke v času med 23. decembrom 1990 in 15. januarjem 1992, ko smo si Slovenci izborili samostojno, neodvisno in suvereno državo.

 • Objavljamo medijsko analizo Urada Vlade RS za komuniciranje o poročanju RTV Slovenija za drugi teden aprila.

Aktualno

 • Video

  Obeležitev dneva slovenske zastave

  Sedmega aprila obeležujemo dan slovenske zastave, ki so jo leta 1848 prvič razvili slovenski študentje na Dunaju. Slovenski domoljub, študent Lovro Toman, pa je s somišljeniki 7. aprila 1848 prvič izobesil slovensko tribarvnico na slovenskih tleh, na mestu nekdanje gostilne Pri zlati zvezdi na Wolfovi ulici v Ljubljani.

 • Dan slovenske zastave

  Spoštljiv odnos do države izkazujemo s spoštovanjem do državnih simbolov. Slovenska zastava je poleg grba in himne eden od pomembnih simbolov Republike Slovenije, ki označujejo pripadnost lastni domovini. To spoštovanje je izraz domoljubja oziroma ljubezni do Slovenije – pozitivne in plemenite vrednote, ki jo čutimo kot močan občutek pripadnosti in sobivanja.

 • Analiza poročanja RTV Slovenija od 28. 3. do 3. 4. 2022

  Objavljamo medijsko analizo Urada Vlade RS za komuniciranje o poročanju RTV Slovenija za zadnji teden marca.