Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za komuniciranje

Novice

  • Mladi v Celju slikovito predstavili pestrost Evropske unije

    V Celju so mladi praznovali 20. obletnico vstopa Slovenije v Evropsko unijo (EU). Pred dnevom Evrope so na Glavnem trgu otroci iz vrtcev in šol celjske regije v okviru projekta Evropska vas na stojnicah predstavili članice EU in države, ki so na poti k članstvu v EU. V Celjskem domu pa so podelili nagrade za najboljša dela učencem, ki so sodelovali v natečaju Evropa v šoli.

  • Slovenska potica je kraljica Dneva odprtih vrat EU institucij

    Evropske institucije so 4. maja, pred dnevom Evrope, na široko odprle vrata obiskovalcem, ki so lahko obiskali dolge in zapletene hodnike institucij ter se seznanili, kaj vse EU dela za svoje državljane. Predstavile so se tudi države članice: Slovenija se je okoli 10 tisoč obiskovalcem predstavila s potico in odličnimi športniki, ki so pravi ambasadorji slovenskega načina življenja.

  • Seminar o izzivih komuniciranja širitve EU in pomenu odpornosti (družbe) proti dezinformacijam

    Na Brdu pri Kranju je konec aprila potekala konferenca komunikatorjev iz številnih držav članic EU, držav kandidatk ter evropskih institucij, ki sta ga organizirala Urad vlade za komuniciranje in Club of Venice. Glavni temi konference sta bili spopadanje z dezinformacijami ter izzivi komuniciranja širitve EU na Zahodni Balkan.