Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Promocija znamke I feel Slovenia v Dallasu

  Slovenija bo že drugo leto zapored v Dallasu izvedla poslovno-investicijski dogodek, na katerem bodo celostno predstavljeni slovensko gospodarstvo, turizem in investicijske priložnosti na obeh straneh. Pri organizaciji dogodkov, ki bodo potekali 6. in 7. aprila, sodeluje tudi Urad Vlade RS za komuniciranje (UKOM).

 • Slovenija krepi promocijo gospodarstva in turizma na trgu Združenih držav Amerike

  Združene države Amerike s 332-milijonskim trgom so za slovensko gospodarstvo in turizem pomemben trg s številnimi priložnostmi. Podjetja za uspešen prodor na trg potrebujejo več let, k odpiranju vrat pa lahko pomembno pripomore država z okrepljeno promocijo.

 • Športna vzgoja mladih

  Urad vlade za komuniciranje je 3. marca 2023 v medijskem središču v Planici organiziral pogovorno omizje o športni vzgoji mladih.

 • Predstavitev znamke I feel Slovenia

  Urad vlade za komuniciranje je 1. marca 2023 v medijskem središču v Planici organiziral omizje, na katerem so gostje spregovorili o nacionalni znamki I feel Slovenia.

 • Sonja Bence Kozole z Urada vlade za komuniciranje je prejemnica srebrnega priznanja Civilne zaščite

  V Kongresnem centru na Brdu pri Kranju je bila v sredo, 1. marca 2023, prireditev ob dnevu Civilne zaščite. Pripadnikom Civilne zaščite so podelili priznanja, plakete in kipec Civilne zaščite. Med prejemniki priznanja je tudi Sonja Bence Kozole z Urada vlade za komuniciranje (UKOM).

 • Športna infrastruktura in velike športne prireditve v Sloveniji

  Urad vlade za komuniciranje je 28. februarja 2023 v medijskem središču v Planici organiziral pogovorno omizje, na katerem so gostje spregovorili o učinkih, ki jih imajo športne prireditve na gospodarstvo in promocijo ter trajni infrastrukturi na primeru Planice.

 • V športu je moč, v knjigi je znanje

  Urad vlade za komuniciranje je v nedeljo, 26. februarja 2023, organiziral tretje v vrsti omizij z naslovom »V športu je moč, v knjigi je znanje«. Gostje večera so bili Katja Stergar, vršilka dolžnosti direktorice Javne agencije za knjigo Republike Slovenije, Sara Isaković, plavalka in srebrna olimpijka, Tadej Golob, pisatelj in Klemen Bauer, biatlonec.

 • Kakovostno življenje v Alpah za vse

  Ob robu nordijskega svetovnega prvenstva v Planici je Urad vlade za komuniciranje v petek organiziral drugo v vrsti omizij z naslovom Kakovostno življenje v Alpah za vse. Nastopajoči so predstavili Alpsko konvencijo, ki predstavlja most med trajnostno Slovenijo in Alpsko regijo.

 • Dogodki Urada vlade za komuniciranje v Planici v polnem teku

  Na nordijskem svetovnem prvenstvu v Planici je Urad vlade za komuniciranje (UKOM) za novinarje v medijskem središču pripravil pogovorna omizja z različnimi vsebinami in zanimivimi gosti. UKOM je sodeloval tudi na konferenci Sporto, kjer je bila osrednja gostja smučarska zvezda Tina Maze, ambasadorka znamke I feel Slovenia, katere skrbnik je UKOM.

 • Slovenski športni uspehi niso naključni

  V medijskem središču na nordijskem svetovnem prvenstvu v Planici so na omizju, ki ga je organiziral Urad vlade za komuniciranje, uspešni športniki Petra Majdič, Andrej Hauptman in parašportnik Jernej Slivnik razmišljali o naključjih slovenskih športnih uspehov.

 • Tina Maze na konferenci Sporto v Planici: »Ponosna sem na ambasadorstvo znamke I feel Slovenia«

  Na nordijskem svetovnem prvenstvu v Planici, kjer se je 22. februarja začelo tekmovalno dogajanje, so pripravili tudi konferenco Sporto. Osrednja športna gostja je bila slovenska smučarska šampionka Tina Maze.

 • Obisk španskega predsednika vlade Pedra Sáncheza

  Predsednik vlade dr. Robert Golob je na prvem uradnem obisku v Sloveniji gostil španskega predsednika vlade Pedra Sáncheza. Urad vlade za komuniciranje je poskrbel za medijsko logistiko.

 • S skupnimi močmi in z jasnim ciljem – unovčimo športni potencial Slovenije

  S tem, ko je področje športa prešlo pod Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, je nastala podlaga za iskanje večjih sinergij med temi tremi področji. Novoimenovani minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je s partnerji predstavil načrte na področju turizma in športa v tekočem letu in izpostavil najbolj ključne ukrepe.

 • Video

  S podpisom pogodbe za leto 2023 zagotovljeno neovirano delovanje STA

  »Za STA je danes zgodovinski dan, saj je vlada včeraj po dveh letih finančne negotovosti potrdila pogodbo s STA ter s tem zagotovila zadostna sredstva za izvajanje njene službe. STA opravlja izjemno pomembno novinarsko delo in brez nje si Slovenije ne moremo predstavljati,« je ob podpisu pogodbe dejala vršilka dolžnosti direktorice Urada za komuniciranje Petra Bezjak Cirman.

 • Video

  Okrogla miza o požaru na Krasu in odprtje fotografske razstave v Pivki

  V Parku vojaške zgodovine je bila 16. januarja odprta nova fotografska razstava »Požar na Krasu 2022«. Ob tej priložnosti je v Pivki potekala tudi okrogla miza, ki jo je Park vojaške zgodovine organiziral skupaj z Gasilsko zvezo Slovenije in Uradom Vlade Republike Slovenije za komuniciranje.

 • Video

  Planica 2023 – največji športni dogodek v zgodovini Slovenije

  FIS svetovno prvenstvo Planica 2023 je največji športni dogodek v Sloveniji doslej. Planica, Kranjska Gora in Slovenija se bodo predstavile več kot 500 milijonom TV gledalcev po vsem svetu. Za dva tedna bo Slovenija postala središče svetovnega športa in sinonim za pogum, inovacije in razvoj.

 • V Slovenijo na zdravljenje prispela ranjenca iz Ukrajine

  Danes sta v Slovenijo prispela dva ukrajinska ranjenca s spremljevalcem. Obema bosta v Sloveniji nudeni celovita zdravstvena pomoč in oskrba. Slovenija se v duhu solidarnosti pridružuje 18 državam EU pri oskrbi ranjencev in obolelih z vojnega območja. S tem Ukrajini poleg podpore na politični, humanitarni, materialni in vojaški ravni izkazujemo pomoč tudi na zdravstvenem področju.

 • Državna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

  V petek, 23. decembra 2022, ob 20. uri, je bila v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani državna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Slavnostni govornik je bil predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob.

 • Ste se že vprašali, za kaj plačujete davke?

  Denar državljanov se pretežno prek davkov steka v državni proračun. Če ste se že kdaj vprašali, za kaj država ta denar porablja, vas vljudno vabimo k ogledu infografike, ki smo jo na Ministrstvu za finance pripravili v sodelovanju z Uradom Vlade Republike Slovenije za komuniciranje. Cilj infografike je vam, državljanom, poljudno predstaviti ključne informacije o državnem proračunu za leto 2023.

 • Nova številka revije Sinfo

  Decembrski Sinfo prinaša zanimive zgodbe, intervjuje in izpostavlja prihajajoče športne dogodke.