Skoči do osrednje vsebine

V Sektorju za promocijo Slovenije pripravljamo revijo o Sloveniji - Sinfo. Promocijska revija v angleškem jeziku prinaša izbor zanimivih prispevkov s področja gospodarstva, kulture, znanosti, športa in turizma. Namenjena je tuji javnosti.
  • Sinfo 1/2023

    Luka Dončić je eden najbolj prepoznavnih ambasadorjev Slovenije v svetu, prav tako pa še posebej v Ameriki. Slovenija se je zato odločila, da poglobi promocijo nacionalne znamke I Feel Slovenia tudi na ameriškem tržišču. V začetku aprila je bilo v Dallasu organiziranih več poslovnih in turističnih aktivnosti, prav tako pa tudi tekma I Feel Slovenia night, na kateri je nastopil tudi slovenski košarkarski zvezdnik. Ob tem je Urad Vlade RS za komuniciranje organiziral tudi dva spremljevalna dogodka, košarkarska turnirja za mlade.

  • Sinfo 2/2022

    S koncem letošnjega leta je predsedniški mandat začela dr. Nataša Pirc Musar in v reviji si lahko preberete intervju z novo predsednico Republike Slovenije. Z novoletno poslanico se na vas obrača dr. Robert Golob, predsednik slovenske vlade. Predstavljamo državni zbor in njegovo 30-letno zgodovino. Smo v pričakovanju Svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici in drugih velikih športnih dogodkov. Objavljamo tudi pogovor s Tino Maze, najboljšo slovensko alpsko smučarko.