Skoči do osrednje vsebine

Kabinet predsednika vlade

Novice

  • Državni sekretar Danijel Levičar na mednarodnem sejmu SEEnergy

    Danijel Levičar, državni sekretar za nacionalni jedrski program, je danes sodeloval v razpravi o vlogi jedrske energije pri zelenem prehodu, ki je potekala v okviru mednarodne konference SEEnergy 2024 v Celju.

  • Srečanje z županom občine Ribnica

    Maksimiljana Polak, državna sekretarka za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud, in Nataša Lužar, državna sekretarka za medgeneracijski dialog in stanovanjsko politiko, sta se srečali z županom občine Ribnica Samom Pogorelcem.

  • Srečanje s predstavniki Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije

    Na seji fokalne skupine so s predstavniki Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS) spregovorili o trenutnem položaju invalidov v družbi in potrebnih rešitvah ter izboljšavah.

V kabinetu opravljamo usklajevalne, organizacijske, strokovne in administrativne naloge za predsednika vlade. Med drugim pripravljamo strokovne podlage za ukrepe in odločitve predsednika vlade pri vodenju in usmerjanju dela vlade ter za usklajevanje dela ministrstev pri izvajanju političnih in upravnih usmeritev vlade. Spremljamo izvajanje obvezujočih napotkov, ki jih predsednik vlade da ministrom v zvezi z nalogami, ki izhajajo iz usmeritev in odločitev vlade ter so pomembne za delo posameznih ministrstev. Organiziramo medresorsko sodelovanje pri zadevah, ki sodijo v pristojnost več ministrstev.

Vodja kabineta

Državni sekretarji

Odnosi z javnostmi