Skoči do osrednje vsebine

državna sekretarka za strateško komuniciranje
Petra Aršič

Petra Aršič je strokovnjakinja na področju strateškega komuniciranja z dolgoletnimi izkušnjami v odnosih z javnostmi, političnih strategijah in kampanjah, medijskih odnosih ter organizaciji dogodkov.

Poklicno pot je leta 2006 začela na področju komunikacij in odnosov z javnosti pri različnih projektih.

Do leta 2009 je delovala v gospodarstvu, zatem pa do leta 2012 sodelovala s politično stranko Socialni demokrati kot politična svetovalka, njeno področje dela pa je obsegalo sodelovanje med stranko in parlamentom Republike Slovenije, vsakodnevne medijske aktivnosti in več političnih kampanj.

Med leti 2012 in 2022 je bila zaposlena v Uradu predsednika Republike Slovenije, med 2017 in 2022 kot svetovalka nekdanjega predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Sodelovala je pri obeh uspešnih predsedniških kampanjah. Med njenimi poglavitnimi nalogami so bili medijski odnosi, organizacija dogodkov, obveščanje javnosti o političnih dogodkih predsednika republike ter urejanje uradnih družbenih omrežij predsednika Republike.

Predsednik Italijanske Republike Sergio Mattarella jo je odlikoval z državnim odlikovanjem velikega časnika za zasluge pri promociji in poglabljanju dvostranskih odnosov med Italijo in Slovenijo.

Od leta 2022 je sodelovala pri različnih volilnih kampanjah po Evropi (francoske parlamentarne volitve in v regiji Zahodnega Balkana). Za ameriško neprofitno organizacijo Moonshoot Platform je bila zadolžena za pripravo natečaja nagrad inovativnih in družbeno odgovornih projektov ter poletnega tabora platforme. S Smučarsko zvezo Slovenije je sodelovala v ekipi za odnose z javnostmi pri pripravi svetovnega prvenstva FIS v nordijskem smučanju Planica 2023 ter drugih projektih zveze. Kot svetovalka na področju odnosov z javnostmi je sodelovala tudi s priznano slovensko kuharsko mojstrico Ano Roš ter številnimi drugimi na področju komuniciranja, odnosov z javnostmi in koordinacije projektov.

Je diplomirana ekonomistka, leta 2016 je diplomirala iz poslovanja na fakulteti DOBA za uporabne poslovne in družbene študije v Mariboru.