Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Levičar na Slovensko-korejskem forumu o sodelovanju na področju jedrske energije

Državni sekretar za nacionalni jedrski program Danijel Levičar se je v Ljubljani udeležil Slovensko-korejskega foruma o sodelovanju na področju jedrske energije.
Državni sekretar Levičar in predstavniki korejskega podjetja sedijo za mizo.

Državni sekretar Levičar je sprejel predstavnike korejskega podjetja Korea Hydro & Nuclear Power Co., Ltd. | Avtor: Kabinet predsednika vlade

1 / 3

Gre za tretji dogodek, namenjen spodbujanju vključevanja slovenskih podjetij v mednarodne dobavne verige za izgradnjo in vzdrževanje jedrskih elektrarn ter lokalizacijo projekta JEK2, organiziran skupaj s potencialnimi dobavitelji tehnologije. Srečanja se je tokrat udeležilo okoli 50 udeležencev s strani slovenskega gospodarstva.

Prvi takšen dogodek je potekal januarja letos s francoskim podjetjem Électricité de France S.A. (EDF), drugi pa letos marca z ameriškim podjetjem Westinghouse.

Tokrat je dogodek potekal v sodelovanju s korejskim podjetjem Korea Hydro & Nuclear Power Co., Ltd. (KHNP), ki se ukvarja predvsem s proizvodnjo električne energije iz jedrskih elektrarn in upravlja več jedrskih elektrarn po vsej Južni Koreji. KHNP deluje tudi na področju razvoja novih jedrskih tehnologij, vzdrževanja in nadgradnje obstoječih jedrskih objektov ter izvajanja storitev inženiringa in izgradnje na področju jedrske energije.

Državni sekretar Levičar je v Kabinetu predsednika vlade po dogodku sprejel predstavnike podjetja KHNP. Predstavili so mu pretekle izkušnje z jedrskimi novogradnjami, državni sekretar pa jih je seznanil s statusom projekta JEK2 ter aktivnostmi vlade v podporo projektu JEK2.