Skoči do osrednje vsebine

državna sekretarka za strateško komuniciranje
mag. Melita Župevc

Avtor: Žan Kolman / UKOM

Mag. Melita Župevc se je rodila leta 1978 v Trbovljah. Je strokovnjakinja za komuniciranje z več kot 20 leti izkušenj na področju novinarstva, odnosov z javnostmi, politike in javnih zadev. Poklicno pot je začela kot novinarka dnevnoinformativnega programa, nato pa več let delovala na področju odnosov z javnostmi, tudi kot svetovalka predsednika Republike Slovenije.

Leta 2008 je bila izvoljena v Državni zbor Republike Slovenije, kjer je bila dva mandata poslanka. Med drugim je bila članica odborov za zunanjo politiko in obrambo ter predsednica mandatno-volilne komisije. Zadnja leta se je ukvarjala s komunikacijskim svetovanjem številnim mednarodnim podjetjem ter s projekti s področja korporativnega in kriznega komuniciranja.

Po izobrazbi je novinarka, sociologinja in magistrica znanosti s področja mednarodnih odnosov. Akademsko znanje je pred nekaj leti nadgradila s študijem mednarodne strategije in diplomacije na London School of Economics and Political Science. V času podiplomskega študija se je največ ukvarjala z javno diplomacijo mednarodnih organizacij in sodobnimi varnostnimi grožnjami.