GOV.SI

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Na direktoratu razvijamo in uveljavljamo vladno politiko na področju znanstvenih raziskav. Opravljamo izvršilne naloge v zvezi z izvajanjem krovne strategije, Resolucije o raziskovalni in inovacijski strategiji Slovenije 2011 - 2020 (RISS), pri čemer nam kot izvršilna agencija pomaga tudi Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS). Naloge direktorata so vzpostaviti sodoben raziskovalni in inovacijski sistem, ki bo omogočal višjo kakovost življenja za vse, z učinkovitim reševanjem družbenih izzivov in dvigom dodane vrednosti na zaposlenega ter zagotavljanjem več in kakovostnejših delovnih mest.

 

Sektorja direktorata

Dogodki

 • Mesec znanosti

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport že četrto jesen pripravlja niz dogodkov, povezanih s predstavitvijo, delom, uspehi in promocijo slovenske znanosti in raziskovanja pod dežnikom Mesec znanosti.

  Ljubljana, Maribor, Ženeva, Milano
 • Delavnica "Cross-border Innovation Procurement in Health: EU funding opportunities & best practices"

  Delavnico organizirata Generalni direktorat za raziskave in inovacije in Generalni direktorat za komunikacijska omrežja, vsebino in tehnologijo Evropske komisije z namenom spodbujanja diskusije o obstoječih »EU Innovation Procurement« instrumentih na področju zdravja, kot sta Pre-Commercial Procurement (PCP) in Public Procurement of Innovative solutions (PPI).

  Bruselj
 • Informativna delavnica o novem Skladu za inovacije

  Ministrstvo za okolje in prostor in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v sodelovanju z Evropsko komisijo organizirata informativno delavnico o novem Skladu za inovacije, ki je ključni ukrep Evropske unije za podporo inovacijam na področju nizkoogljičnih tehnologij, ki se financira iz prodaje emisijskih kuponov.

  Velika dvorana
  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
  Masarykova cesta 16, Ljubljana
 • Mednarodni dogodek mreženja "Personalized Medicine for Health in European Research"

  Dogodek mreženja organizirajo: Spominski onkološki center Maria Skłodowska-Curie, Onkološki inštitut (podružnica Gliwice), regionalna kontaktna točka za raziskovalne programe EU iz šlezijske Univerze za tehnologijo, poljska nacionalna kontaktna točka za raziskovalne programe EU in mreža Enterprise Europe Network.

  Maria Skłodowska-Curie Institute – Oncology Center, Gliwice, Poljska
 • Konferenca "Zora Obzorja Evropa"

  Cilj konference je seznaniti raziskovalce, podjetnike, inovatorje in vse druge zainteresirane s prihodnjim večletnim programom za raziskave in inovacije Obzorje Evropa (Horizon Europe) in se poglobiti v njegove ključne značilnosti in posebnosti. Govorniki iz Evropske komisije in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport bodo predstavili programe Marie Sklodowska Curie, Evropski raziskovalni svet (ERC), Evropski svet za inovacije (EIC), prihodnje misije in raziskovalna partnerstva, vključno s posebnostmi ter drugimi vidiki Obzorja Evropa.

  Univerza v Ljubljani
  Ekonomska fakulteta
  Kardeljeva ploščad 17
  Ljubljana
 • Dogodek o raziskavah varnosti (Security Research Event)

  Dogodek raziskovanja varnosti je vsakoletno srečanje, na katerem se industrija, ministsrtva in institucije znanja zberejo, da bi razpravljali o trenutnem stanju in trenutnih izzivih na področju raziskovanja varnosti v Evropi in kjer se zberejo in predstavijo projekti s področja varnosti, ki jih financira Evropska komisija.

  Helsinki Congress Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A, FIN-00530 Helsinki, Finland
 • Informativni dan in dogodek mreženja za razpise s področja SC6 - Europe in Changing world

  Konzorcij Net4Society organizira v Bratislavi, 12. in 13. septembra 2019 informativni dan in dogodek mreženja za raziskovalce, ki ji zanimajo razpisi s področja družbenega izziva 6 "Europe in Changing World - Inclusive, Innovative and Reflective Society".

  Bratislava, Slovaška
 • Mednarodni informativni dan Obzorje 2020 - Vesolje

  Mreža Nacionalnih kontaktnih oseb Obzorja 2020 za podorčje Vesolja - COSMOS2020plus, nacionalne kontaktne osebe za raziskovalne programe Evropske unije na Poljskem in Univerza v Varšavi, s podporo Evropske komisije, Varšavi organizirajo mednarodni informativni dan on tematikah vesolja in dogodek mreženja.

  Univerza v Varšavi - Stara knjižnica (Budynek Starej Biblioteki)
 • Znanost sreča parlament

  Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport (v nadaljevanju MIZŠ) v so-organizaciji z Državnim zborom Republike Slovenije, skupaj z Skupnim raziskovalnim središčem Evropske komisije (Joint Research Centre), dne 15. Novembra 2019 v Državnem zboru Republike Slovenije organizira dogodek Znanost sreča parlament (Science Meets Parliament).

  Ljubljana, Državni zbor RS
 • Podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti

  Svečana podelitev najvišjih državnih priznanj in nagrad za najbolj odlične dosežke slovenskih znanstvenikov, ki jih podeljuje Odbor Republike Slovenije za podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti.

  Grand Hotel Union, Ljubljana
 • Ljubljana, MIZŠ (velika dvorana), Masarykova 16