Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
 • Prvo letošnje srečanje ambasadorjev inovativnosti v znamenju Inovacijskega barometra

  V petek, 2. aprila 2021, je potekalo prvo letošnje srečanje ambasadojev inovativnosti. V ospredju dogodka je bilo prihajajoče merjenje inovacijske zrelosti, ki ga bomo v letošnjem letu skupaj s spremembo metodologije preimenovali v Inovacijski barometer. Merjenje inovacijske zrelosti v organih državne uprave bomo letos sicer merili že tretjič. Tokrat je to merjenje še toliko bolj pomembno, saj smo v zadnjem letu priča popolnoma drugačnim razmeram, ki so posledica epidemije nalezljive bolezni COVID-19, ki je v veliki meri predrugačila naša življenja in tudi delovnike. Več je dela na domu, povišala se je tudi prilagodljivost delovnih mest. Vse to je v določeni meri vplivalo tudi na uporabo inovativnih metod dela, katerih uporaba je sedaj pomembnejša kot kdaj koli prej.

 • Novičke kakovost in inovativnost (1/2021)

 • Hekaton: Skill Up! – kompetence prihodnosti za družbo 5.0

  Danes smo v okviru Partnerstva za spremembe sodelovali na prvem hekatonu v letošnjem letu. Osredotočeni na kompetence za prihodnost, smo skušali najti rešitve, kako uskladiti pričakovanja izobraževalnih ustanov in mladih iskalcev zaposlitve s potrebami gospodarstva in državne uprave. Dogodek je potekal v sodelovanju Partnerstva za spremembe (v okviru projekta Inovativen.si), AmCham Slovenija, Pisarne za prenos znanja Univerze v Ljubljani in Digital Sustainability Foruma.

 • 12. in 13. srečanje inovacijske skupnosti

  Leto 2021 se je komaj dobro začelo, na projektu Inovativen.si pa že pridno gradimo inovacijsko skupnost! Februarja je namreč potekalo 12. srečanje inovacijske skupnosti, marca pa mu je sledilo tudi že 13. Obe srečanji sta prejeli veliko pozitivnih odzivov, presenetila pa je tudi rekordna udeležba. Ta kaže na to, da projekt postaja vedno bolj prepoznaven, vsebine, ki jih ponujamo, pa vedno bolj iskane. Vaše pohvale nam dajejo motivacijo in vlivajo optimizem. Le skupaj lahko gradimo inovacijsko skupnost in premikamo meje!

 • Odprti dogodek za zainteresirane kandidate za sodelovanje v okviru 2. kroga usposabljanj za inovativnost v državni upravi

  Na projektu Inovativen.si bomo začeli z izvajanjem 2. kroga usposabljanj za inovativnost v državni upravi in s tem nadaljevali poslanstvo, ki smo ga začeli s 1. krogom usposabljanj.

 • Novičke kakovost in inovativnost (7/2020)

 • Inovativen.si in Direktorat za informacijsko družbo in informatiko premikata meje na področju priprave strategije državnega pomena

  Konec septembra 2020 smo na projektu Inovativen.si pričeli s sodelovanjem z Direktoratom za informacijsko družbo in informatiko, ki prav tako kot naš projekt deluje v sklopu ministrstva za javno upravo. Sodelavci so želeli v začetni fazi priprave dokumenta Digitalna Slovenija 2027 vključiti širši krog deležnikov, zato so se odločili za vključitev inovativnih metod dela v sicer dokaj formalno pripravo omenjene strategije. Kot zunanji sodelavec in strokovna pomoč se je izzivu pridružilo na razpisu izbrano podjetje, Skupina Primera, ki je moderirala inovativni proces priprave dokumenta.

 • Globalni dialog o potrebnih spremembah v delovanju vlad in gospodarstev

  V okviru združenega dogodka Partnerstva za spremembe in Upravljanje po šoku (Governance After Shock), ki je v organizaciji AmCham Slovenija in Ministrstva za javno upravo potekal v torek, je beseda tekla o izkušnjah z upravljanjem in delom v času kriznih razmer covida-19 v javnem in zasebnem sektorju.

 • Znani so zmagovalci hekatona Življenje s podnebnimi spremembami!

  3. novembra je potekal še sklepni dogodek hekatona Življenje s podnebni spremembami. To je bil že tretji hekaton odprtih podatkov, ki ga tradicionalno organizira OPSI Hub. Ponovno se je predstavilo vseh 6 skupin, ki so bile uvrščene v finale. Te so imele po septembrskem vikendu, ko se je odvijal hekaton, še pet tednov časa, da skupaj z mentorji izpopolnijo svoje projekte in jih na zaključnem dogodku ponovno predstavijo.

 • Novičke kakovost in inovativnost (6/2020)

 • Hackaton za okolje

  26. in 27. septembra se je odvijal težko pričakovani hackathon Življenje s podnebnimi spremembami, ki je obravnaval perečo tematiko podnebnih sprememb ter soočanja s krizo, ki je njena posledica. Gre za tradicionalni hackathon odprtih podatkov, ki ga že tretje leto zapored organizira Ministrstvo za javno upravo - OPSI (Odprti podatki Slovenije) skupaj s partnerji. Na osnovi odprtih podatkov, s katerimi razpolagata Agencija RS za okolje in Direkcija za vode, se je iskalo odgovore na aktualno vprašanje - kako omiliti posledice podnebnih sprememb za prebivalstvo Slovenije?

 • Novičke kakovost in inovativnost (5/2020)

 • Analiza prvega kroga usposabljanj za inovativnost v državni upravi - kako nam je šlo?

  Ob pripravah na novi krog usposabljanj (2020 – 2022) smo pripravili obsežno analizo prvega kroga, ki predstavlja uvid v obiskanost posameznih modulov. Z rezultati smo zelo zadovoljni!

 • Hackathon “Življenje s podnebnimi spremembami” – sprejmi izziv in sooblikuj rešitev

  Se spomniš zadnjega belega božiča? Pomladi, ko so se prebujali popki, ki so se v nekaj tednih razvili v lepe in zdrave plodove in sadeže? Ali pa poletnih temperatur, ki si jih mirno lahko preživel v betonski džungli in brez klimatske naprave?

 • Novičke Kakovost in inovativnost (4/2020)

 • Prvi krog usposabljanj za inovativnost v državni upravi je uspešno zaključen!

  Na projektu Inovativen.si smo v juniju ponovno zagnali program usposabljanj, ki ga je marca prekinila epidemija, ter tako uspešno zaključili prvi cikel usposabljanj za inovativnost v državni upravi. Pozitivno vzdušje in veliko število udeležencev na vseh usposabljanjih pričajo o tem, da so udeleženci na splošno zadovoljni tako s programom in njegovo vsebino, kot tudi s predavatelji.

 • S-hekajmo stanovanjsko problematiko – za nami je še eden uspešno izveden hekaton

  Skupaj z AmCham Slovenija in Kulturno izobraževalnim društvom PiNA smo v sklopu 6. kroga Partnerstva za spremembe in kampanje Mladi na svoje, v centru Kult 316 organizirali hackaton S-hekajmo stanovanjsko problematiko.

 • Vračajo se usposabljanja Inovativen.si

  Po krajšem premoru zaradi epidemije COVID-19 bomo pričeli z izvajanjem usposabljanj. Vsi tisti, ki so se na usposabljanja prijavili pred razglasom epidemije bodo avtomatično prijavljeni na naslednji prosti termin. O tem bomo posamezne udeležence obvestili po elektronski pošti.

 • Že vidni rezultati izvedenega hackathona »Mobilna aplikacija e-DAVKI«

  Konec januarja 2020 je v okviru programa Partnerstvo za spremembe, ki je del projekta Inovativen.si, na pobudo Finančne uprave RS potekal hackathon »Mobilna aplikacija e-DAVKI«. Cilj le-tega je bilo na dogodku zbrati najboljše rešitve različnih izzivov, kot so zastopnikom podjetij omogočiti enostavno in hkrati še vedno dovolj varno registracijo v mobilno aplikacijo e-Davki, zagotovitev preglednih in koristnih funkcionalnosti aplikacije, spodbuditi zastopnike, da tudi sami sproti spremljajo davčne vsebine svojega podjetja in omogočiti lažje izpolnjevanje davčnih obveznosti in uveljavljanje pravic.

 • Novičke Kakovost in inovativnost (3/2020)