Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Novičke Kakovost in inovativnost (4-5/2023)

  Danes sta hkrati izšli 4. in 5. številka novičk v letu 2023 s področja kakovosti in inovativnosti v javnem sektorju. Vabljeni k branju zanimivih prispevkov.

 • Pozitivni september - jesen v znamenju psihološke varnosti in kreativnosti

  V ekipi projekta Inovativen.si v jesen vstopamo z veliko mero optimizma in pozitivne energije. Konec avgusta namreč pričnemo s serijo brezplačnih predavanj pod skupnim imenom Pozitivni september.

 • 24. srečanje inovacijske skupnosti: Na poti do razogljičenja Slovenije

  Napovedujemo 24. srečanje inovacijske skupnosti, ki bo v sredo, 12. julija 2023, od 13:00 do 14:30. Tokrat bomo predstavili strateški projekt Razogljičenje Slovenije z modelom sistemskega prehoda Deep Demonstration. Vabljeni, da se nam pridružite na poletnem on-line srečanju.

 • 23. srečanje inovacijske skupnosti: Predstavitev rezultatov izziva Persone in prototipiranje

  Napovedujemo 23. srečanje inovacijske skupnosti, ki bo 23. maja 2023 ob 13. uri. Tokrat bomo na primeru enega izmed izzivov, ki smo ga reševali na projektu Inovativen.si, pokazali kako je Statistični urad RS s pomočjo oblikovalskega mišljenja podrobneje spoznal svoje uporabnike in kako je to vplivalo na njihovo delo.

 • 22. srečanje inovacijske skupnosti: Ohranimo ravnovesje med poslovnim in zasebnim življenjem

  Napovedujemo 22. srečanje inovacijske skupnosti, ki bo 11. maja 2023 ob 13. uri. Tokrat vas vabimo na predavanje z naslovom Poslovno-zasebno ravnovesje – kako se izogniti izgorelosti in ohraniti dobre osebne odnose. Z nami bo dr. Milan Krajnc, strokovnjak s področja psihoterapije ter avtor več knjig na temo vodenja in odnosov.

 • Novičke Kakovost in inovativnost (2-3/2023)

  V aprilu sta hkrati izšli 2. in 3. številka novičk v letu 2023 s področja kakovosti in inovativnosti v javnem sektorju. Vabljeni k branju zanimivih prispevkov.

 • 21. srečanje inovacijske skupnosti: Delavnica razgradnje strahu z Josejem Antoniom Moralesom

  Napovedujemo 21. srečanje inovacijske skupnosti, ki bo 16. marca 2023 ob 13. uri. Tokrat vas vabimo na delavnico za razgrajevanje strahu z Josejem Antoniom Moralesom. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

 • 20. srečanje inovacijske skupnosti: Navdihujoče zgodbe in aktualni razpisi programa CERV

  Napovedujemo že 20. srečanje inovacijske skupnosti, ki bo 27. februarja 2023 ob 13. uri. Tokrat bomo predstavili program Državljani, enakost, pravice in vrednote (CERV), ki si prizadeva krepiti družbo, za katero so značilni pluralizem, nediskriminacija, strpnost, pravičnost, solidarnost in enakost med spoloma.

 • Novičke Kakovost in inovativnost (1/2023)

  Izšla je prva številka novičk Kakovost in inovativnost v letu 2023. Tudi letos vas bomo redno razveseljevali z zanimivimi novicami z našega področja dela. Vabljeni k branju.

 • 19. srečanje inovacijske skupnosti: Dostopne informacije - zakaj in kako?

  Vabimo vas na 19. srečanje inovacijske skupnosti, ki bo hkrati tudi prvo srečanje v letošnjem letu. S tokratno gostjo, Živo Jakšić Ivačič, bomo obravnavali tematiko dostopnosti informacij za vse skupine. Pridružite se nam 31. januarja 2023 ob 13. uri na on-line srečanju. Prijave so že odprte.

 • Napovedujemo: 18. srečanje inovacijske skupnosti

  Po krajšem premoru se zopet vračajo naša redna srečanja inovacijske skupnosti. V petek, 2. decembra 2022 bo namreč potekalo že 18. srečanje inovacijske skupnosti. Tokrat bomo skozi predstavitev enega izmed izzivov, ki smo ga reševali na projektu Inovativen.si, dokazali, da je agilnost mogoča tudi v javni upravi.

 • Novičke Kakovost in inovativnost (5-6/2022)

  Izšle so novembrske novičke s področja kakovosti in inovativnosti. Tokrat sta skupaj izšli 5. in 6. številka v letu 2022. Tudi tokrat izpostavljamo aktualne zadeve s področja inovativnosti, s fokusom na prihajajočem 18. srečanju inovacijske skupnosti.

 • Pridružite se nam na otvoritvi 9. kroga Partnerstva za spremembe

  Inovativen.si, Ministrstvo za javno upravo in AmCham Slovenija vas vljudno vabimo na združeni zaključno-uvodni dogodek Partnerstva za spremembe. Na dogodku bomo zaključili 8. krog in hkrati vstopili že v 9. krog Partnerstva za spremembe. Pridružite sem nam 9. novembra 2022 in nam pomagajte izbrati nove izzive!

 • Novičke kakovost in inovativnost (3/2022)

  Izšle so tretje novice s področja kakovosti in inovativnosti v letu 2022. Tudi tokrat izpostavljamo nekaj novosti s področja inovativnosti.

 • Napovedujemo: 17. srečanje inovacijske skupnosti

  V petek, 22. aprila bo potekalo že 17. srečanje inovacijske skupnosti. Uvodni del srečanja bomo namenili predstavitvi rezultatov merjenja inovacijske zrelosti v organih državne uprave, nato pa se bomo posvetili prihodnosti dela in organizacij ter jo naslovili tako s strateške, kot tudi praktične ravni.

 • Novičke kakovost in inovativnost (2/2022)

  Izšle so druge novice s področja kakovosti in inovativnosti v letu 2022. Tudi tokrat smo za vas nekaj zanimivih prispevkov pripravili tudi na projektu Inovativen.si.

 • Znanjevid - kako omogočiti učinkovit pretok znanja med zaposlenimi?

  Februarja 2022 smo uspešno zaključili reševanje izziva upravljanja z znanji, ki ga je na nas naslovil Urad za nadzor proračuna. Na platformi MS Sharepoint je bila vzpostavljena baza znanja, imenovana Znanjevid, do katere imajo dostop vsi zaposleni na UNP. Pripravljen je bil tudi protokol, v katerem so opredeljene uredniške funkcije posameznikov, ki bodo skrbeli, da bo Znanjevid živel še naprej.

 • 10. mednarodna konferenca ASEAN: Kakšne so naše zmogljivosti za inoviranje?

  Danes, 22. 2. 2022, se je odvila že 10. mednarodna konferenca ASEAN. Slovenijo je zastopal Matija Kodra, vodja projekta Inovativen.si in delil svoje izkušnje z novim konceptom - okvirjem za inovacijsko zmogljivost. Izpostavil je pomen in potrebo po razvoju inovacijske zmogljivosti in podpore, ki igrata ključno vlogo pri krepitvi inovacijske kulture.

 • Inovativen.si na 10. mednarodni konferenci ASEAN

  V torek, 22. 2. 2022, se bo Slovenija predstavila na 10. mednarodni konferenci ASEAN v organizaciji OECD. Dogodek bo tokrat nosil naslov Preoblikovanje zaupanja v vlade: za odprtost, inovativnost in digitalizacijo vlad v jugo-vzhodni Aziji.

 • Vsak dan je dan inovativnosti

  16. februarja obeležujemo mednarodni dan inovativnosti. Inovativnost je trend, ki ga je v zadnjih letih mogoče zaznati v vseh bolj razvitih državah – tudi pri nas. Inovativnost pomeni biti stalno en korak pred časom, za kar se na projektu Inovativen.si trudimo prav vsak dan. Že od leta 2017 z uporabo inovativnih metod in pristopov namreč dvigujemo učinkovitost, produktivnost in kakovost storitev državne uprave.