Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • 19. srečanje inovacijske skupnosti: Dostopne informacije - zakaj in kako?

  Vabimo vas na 19. srečanje inovacijske skupnosti, ki bo hkrati tudi prvo srečanje v letošnjem letu. S tokratno gostjo, Živo Jakšić Ivačič, bomo obravnavali tematiko dostopnosti informacij za vse skupine. Pridružite se nam 31. januarja 2023 ob 13. uri na on-line srečanju. Prijave so že odprte.

 • Napovedujemo: 18. srečanje inovacijske skupnosti

  Po krajšem premoru se zopet vračajo naša redna srečanja inovacijske skupnosti. V petek, 2. decembra 2022 bo namreč potekalo že 18. srečanje inovacijske skupnosti. Tokrat bomo skozi predstavitev enega izmed izzivov, ki smo ga reševali na projektu Inovativen.si, dokazali, da je agilnost mogoča tudi v javni upravi.

 • Novičke Kakovost in inovativnost (5-6/2022)

  Izšle so novembrske novičke s področja kakovosti in inovativnosti. Tokrat sta skupaj izšli 5. in 6. številka v letu 2022. Tudi tokrat izpostavljamo aktualne zadeve s področja inovativnosti, s fokusom na prihajajočem 18. srečanju inovacijske skupnosti.

 • Pridružite se nam na otvoritvi 9. kroga Partnerstva za spremembe

  Inovativen.si, Ministrstvo za javno upravo in AmCham Slovenija vas vljudno vabimo na združeni zaključno-uvodni dogodek Partnerstva za spremembe. Na dogodku bomo zaključili 8. krog in hkrati vstopili že v 9. krog Partnerstva za spremembe. Pridružite sem nam 9. novembra 2022 in nam pomagajte izbrati nove izzive!

 • Novičke kakovost in inovativnost (3/2022)

  Izšle so tretje novice s področja kakovosti in inovativnosti v letu 2022. Tudi tokrat izpostavljamo nekaj novosti s področja inovativnosti.

 • Napovedujemo: 17. srečanje inovacijske skupnosti

  V petek, 22. aprila bo potekalo že 17. srečanje inovacijske skupnosti. Uvodni del srečanja bomo namenili predstavitvi rezultatov merjenja inovacijske zrelosti v organih državne uprave, nato pa se bomo posvetili prihodnosti dela in organizacij ter jo naslovili tako s strateške, kot tudi praktične ravni.

 • Novičke kakovost in inovativnost (2/2022)

  Izšle so druge novice s področja kakovosti in inovativnosti v letu 2022. Tudi tokrat smo za vas nekaj zanimivih prispevkov pripravili tudi na projektu Inovativen.si.

 • Znanjevid - kako omogočiti učinkovit pretok znanja med zaposlenimi?

  Februarja 2022 smo uspešno zaključili reševanje izziva upravljanja z znanji, ki ga je na nas naslovil Urad za nadzor proračuna. Na platformi MS Sharepoint je bila vzpostavljena baza znanja, imenovana Znanjevid, do katere imajo dostop vsi zaposleni na UNP. Pripravljen je bil tudi protokol, v katerem so opredeljene uredniške funkcije posameznikov, ki bodo skrbeli, da bo Znanjevid živel še naprej.

 • 10. mednarodna konferenca ASEAN: Kakšne so naše zmogljivosti za inoviranje?

  Danes, 22. 2. 2022, se je odvila že 10. mednarodna konferenca ASEAN. Slovenijo je zastopal Matija Kodra, vodja projekta Inovativen.si in delil svoje izkušnje z novim konceptom - okvirjem za inovacijsko zmogljivost. Izpostavil je pomen in potrebo po razvoju inovacijske zmogljivosti in podpore, ki igrata ključno vlogo pri krepitvi inovacijske kulture.

 • Inovativen.si na 10. mednarodni konferenci ASEAN

  V torek, 22. 2. 2022, se bo Slovenija predstavila na 10. mednarodni konferenci ASEAN v organizaciji OECD. Dogodek bo tokrat nosil naslov Preoblikovanje zaupanja v vlade: za odprtost, inovativnost in digitalizacijo vlad v jugo-vzhodni Aziji.

 • Vsak dan je dan inovativnosti

  16. februarja obeležujemo mednarodni dan inovativnosti. Inovativnost je trend, ki ga je v zadnjih letih mogoče zaznati v vseh bolj razvitih državah – tudi pri nas. Inovativnost pomeni biti stalno en korak pred časom, za kar se na projektu Inovativen.si trudimo prav vsak dan. Že od leta 2017 z uporabo inovativnih metod in pristopov namreč dvigujemo učinkovitost, produktivnost in kakovost storitev državne uprave.

 • Novičke kakovost in inovativnost (1/2022)

  Izšle so prve novice s področja kakovosti in inovativnosti v letu 2022. Tudi tokrat smo vsebine prispevali tudi na projektu Inovativen.si.

 • Za nami je 16. srečanje inovacijske skupnosti: Od hierarhične do avtonomne strukture organiziranosti - ali je v javni upravi to mogoče?

  Sedaj že kar tradicionalno, smo leto na projektu Inovativen.si zaključili s srečanjem inovacijske skupnosti. Tokratno srečanje smo posvetili agilnosti in se spraševali, kako lahko tudi javna uprava postane bolj progresivna. Visoka udeležba in pozitivni odzivi nas zopet polnijo z energijo in nam dajejo navdih za nove vsebine, ki jih že pripravljamo za vas. V januarju se obeta tudi novo srečanje inovacijske skupnosti.

 • 16. srečanje inovacijske skupnosti: Od hierarhične do avtonomne strukture organiziranosti – ali je v javni upravi to mogoče?

  V petek, 17. decembra 2021 prirejamo že 16. srečanje inovacijske skupnosti. Tudi tokrat bo srečanje potekalo on-line. Pridružite se nam med 9. in 11. uro in prisluhnite tokratnemu gostu, digitalnemu marketing ekspertu Jaki Kladniku. Govorili bomo o tem, ali je mogoče, da tudi javna uprava postane bolj progresivna in kako. Prijavite se še danes in si zagotovite svoje mesto na srečanju.

 • Sodelovanje – ključna kompetenca prihodnosti

  Ena izmed ključnih kompetenc prihodnosti je gotovo veščina sodelovanja in so-kreiranja. Ugotavljamo, da je sodelovanja med deležniki običjano premalo, poglavitni razlog za to pa je največkrat pomanjkanje znanj, veščin in orodij. Na projektu Inovativen.si že uvajamo mehanizme, ki lahko trend obrnejo.

 • Partnerstvo za spremembe s tremi novimi izzivi, ki bodo spremenili družbo na bolje

  ‘Cona: Vrtec Ledina’, ‘Brez IKT strokovnjakov ni zelene in digitalne družbe’ in ‘Kako mladim približati lokalna podjetja’ so trije izzivi, ki so bili izbrani, da jih bomo v 8. krogu Partnerstva za spremembe reševali v naslednjem letu. Na uvodnem dogodku so se nam predstavili tudi izzivi 7. kroga Partnerstva za spremembe, ki so na konkretnih primerih dokazali, kako sodelovanje lahko prinese odlične rezultate.

 • Globalna konferenca inovativnosti, kakovosti in boljše zakonodaje

  Inovativen.si je bil 18. in 19. oktobra 2021 del globalne konference Vlade po okrevanju: na prihodnost pripravljeni javni sektor. Dogodek je potekal v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU ter v so-organizaciji Ministrstva za javno upravo, Observatorija za inovativnost v javnem sektorju (OPSI OECD) in Evropskega inštituta za javno upravo (EIPA).

 • 8. KROG PARTNERSTVA ZA SPREMEMBE JE TU! Prijavite svoje izzive in pomagajte spreminjati družbo na bolje

  Partnerstvo za spremembe, nacionalna platforma sodelovanja, znova na široko odpira vrata in išče nove izzive in nove priložnosti za sodelovanje za boljši jutri. Vabimo vas, da se nam v 8. krogu pridružite vsi, ki imate željo spreminjati družbo in poslovno okolje na bolje in ki verjamete v moč sodelovanja in povezovanja.

 • 15. srečanje inovacijske skupnosti: Design Sprint - kombinacija "najboljših hitov" metod Design Thinking, agilnosti, inovativnosti in vedenjskih znanosti

  S ponosom sporočamo, da smo 23. septembra 2021 uspešno organizirali že 15. srečanje inovacijske skupnosti. Pridružilo se nam je več kot 60 udeležencev, ki so na koncu z nami delili pozitivne vtise in pohvale - teh se je nabralo res veliko. Tokrat smo predstavili izziv, ki smo ga spomladi 2021 reševali na pobudo Zavoda RS za zaposlovanje.

 • Otvoritev novega kroga usposabljanj za inovativnost

  1. septembra 2021, na prvi šolski dan smo otvorili novi krog usposabljanj za inovativnost v državni upravi. Premierno smo se udeležili usposabljanja Čustvena inteligenca v povezavi z uvajanjem sprememb pod vodstvom Janija Prgića.