Skoči do osrednje vsebine

23. srečanje inovacijske skupnosti: Predstavitev rezultatov izziva Persone in prototipiranje

Napovedujemo 23. srečanje inovacijske skupnosti, ki bo 23. maja 2023 ob 13. uri. Tokrat bomo na primeru enega izmed izzivov, ki smo ga reševali na projektu Inovativen.si, pokazali kako je Statistični urad RS s pomočjo oblikovalskega mišljenja podrobneje spoznal svoje uporabnike in kako je to vplivalo na njihovo delo.
Projekt Persone in prototipiranje je zakon

Projekt Persone in prototipiranje je zakon | Avtor: Servis 8

Ste tudi vi naveličani trditev, da se v javni upravi ničesar ne da spremeniti? Da je javna uprava rigidna in da je za vsako novost potrebna sprememba zakonodaje?

Na projektu Inovativen.si vedno znova dokazujemo, da se tudi v javni upravi da delati drugače.

Ena izmed glavnih aktivnosti projekta je reševanje izzivov, ki jih na nas naslavljajo organi javne uprave. Te rešujemo skupaj z zunanjimi strokovnjaki, ki s pomočjo inovativnih metod vodijo projektno ekipo skozi sam proces.

Tokrat bomo predstavili izziv, ki ga je na nas naslovila ekipa Statističnega urada Republike SlovenijePersone in Prototipiranje (PiP).

S pomočjo kvalitativnih in kvantitativnih raziskav so s projektom PiP oblikovali persone - tipične profile bralcev novic na stat.si in jih uporabili za pripravo priročnika - kažipota, ki vsebinske metodologe podpira pri pripravi novic.

Ekipa Statističnega urada se je prvič srečala z uporabo oblikovalskega mišljenja, ki je vplival tudi na druge dele organizacije zunaj projekta.

Predstavili vam bodo principe, ki so pripomogli k uspešnosti projekta kot so svoboda znotraj strukture, učenje skozi delo in transparentni razvoj.

Strokovnjakinji za oblikovalsko mišljenje – mag. Ana Osredkar in Ana Kyra Bekš iz Servis 8, pravita, da so bili za uspeh ključni:

  • Motivirana in za spremembe odprta projektna ekipa
  • Podpora vodstva
  • Neobremenjen pogled »od zunaj« in poznavanje konteksta »od znotraj«

Ne zamudite priložnosti, da skupaj z nami znova gradite skupnost in se pri tem tudi česa novega naučite.

Pridružite se nam 23. maja 2023 ob 13:00.

Obvezna je prijava na srečanje preko povezave.

Srečanje bo potekalo on-line na platformi Zoom. Povezavo do srečanja prejmete na vaš e-naslov, ki ga vnesete ob prijavi, in sicer na dan pred dogodkom.