Skoči do osrednje vsebine

20. srečanje inovacijske skupnosti: Navdihujoče zgodbe in aktualni razpisi programa CERV

Napovedujemo že 20. srečanje inovacijske skupnosti, ki bo 27. februarja 2023 ob 13. uri. Tokrat bomo predstavili program Državljani, enakost, pravice in vrednote (CERV), ki si prizadeva krepiti družbo, za katero so značilni pluralizem, nediskriminacija, strpnost, pravičnost, solidarnost in enakost med spoloma.
20. srečanje inovacijske skupnosti

20. srečanje inovacijske skupnosti

Ste vedeli, da obstaja program, s pomočjo katerega lahko razvijate bolj vključujoče lokalne skupnosti? Program, ki spodbuja izmenjavo dobrih praks s področij, kot sta vključevanje državljanov in solidarnost? Program, ki podpira odpravo diskriminacije na delovnem mestu in omogoča občankam in občanom, da spoznajo druge kulture?

Državljani, enakost, pravice in vrednote (CERV) je okoli 1,55 milijarde EUR vreden centraliziran evropski program, ki si prizadeva krepiti družbo, za katero so značilni pluralizem, nediskriminacija, strpnost, pravičnost, solidarnost in enakost med spoloma.

S spodbujanjem državljanskega in demokratičnega sodelovanja podpira razvoj odprtih, na pravicah temelječih, demokratičnih, enakopravnih in vključujočih družb, ki temeljijo na vladavini prava. Gre za največji program, ki ga je Evropska unija kadarkoli doslej imela za promocijo temeljnih vrednot in človekovih pravic.

Na teh področjih že piše navdihujoče zgodbe in odpira številne priložnosti za prijavo na razpise.

Te vam bomo predstavili na delavnici AB CERV, ki jo bomo izvedli 27. 2. 2023, med 13:00 in 14:30, preko aplikacije Zoom.

Vabimo vas, da se nam pridružite in spoznate program CERV ter aktualne možnosti, ki jih ponuja. Predstavila vam jih bo Nena Bibica, strokovna sodelavka PiNE in vodja nacionalne kontaktne točke CERV.

Skupaj bomo osmišljali ideje, ki lahko prerastejo v projekt - trenutno je namreč odprtih kar 7 razpisov, na katere se lahko prijavite tudi javni organi in zavodi. Program ponuja tudi možnosti sodelovanja z organizacijami iz drugih EU držav pri razvoju vključujoče javne uprave.

Za udeležbo na srečanju je obvezna prijava na povezavi.

Povezavo do delavnice v aplikaciji Zoom prejmete dan pred dogodkom na vaš e-naslov.

Lepo vabljeni.