Skoči do osrednje vsebine

Slovesni zaključek treh projektov MJU: Inovativen.si, Stop Birokraciji in Kakovost

Na slovesnem zaključnem srečanju ustvarjalcev in uporabnikov treh projektov, ki se letos zaključujejo na Ministrstvu za javno upravo: Inovativen.si, Stop Birokraciji in Uvajanje sistemov vodenja kakovosti v organe javne uprave smo se ozirali na skupaj prehojeno pot, dosežene rezultate, pogledali pa smo tudi v prihodnost.
1 / 4

Dopoldanski del srečanja je bil namenjen pogovoru z uporabniki in soustvarjalci vseh treh projektov. V razpravi so svoje vtise, mnenja in izkušnje soočili po trije sogovorniki z vsakega od projektov. Sodelovali so: Zdenka Bajuk, Upravna enota Novo mesto; Ana Kyra Bekš, Servis 8, zavoda za storitveno oblikovanje in inoviranje na področju javnega sektorja; Andreja But, Tržni inšpektorat Republike Slovenije, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport; Alen Gril, Dom Dr. Janka Benedika Radovljica; Branka Knafelc, Urad vlade Republike Slovenije za komuniciranje; Sonja Robnik, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti; Franc Vesel, nekdanji državni sekretar za malo gospodarstvo v kabinetu predsednika vlade; Ana Vodičar, Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Mirjana Zgaga, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje.

Govorci so se strinjali, da so vsi projekti pustili na sodelujočih velik in neizbrisen pečat. Poleg znanja, izkušenj, vtisov in konkretnih rešitev, so se stkale mnoge vezi in poznanstva, ki bodo ostala tudi v prihodnje. Prav vsi udeleženci razprave so se strinjali, da bi morali projekti živeti naprej, saj prinašajo nove vizije, novce načine delovanja in mnoge inovativne metode, pri tem pa gradijo medsebojno razumevanje in upoštevanje, kar je temelj sodelovanja posameznikov in institucij javnega in zasebnega sektorja.

Sledila je retrospektiva projektov in pogovor o prihodnjih izzivih skozi oči uporabnikov. Vsi udeleženke in udeleženci dogodka smo skupaj razmišljali in reševali ankete o tem, katere aktivnosti velja obdržati, katere lahko opustimo ter kakšne novosti potrebujemo v prihodnosti. To sta skupaj z moderatorjem Tonijem Cahunekom premišljevala tudi Genovefa Ružič in Til Rozman z Direktorata za kakovost Ministrstva za javno upravo.

Dogodek je zaokrožil slovesni zaključek z nagovorom državnega sekretarja na Ministrstvu za javno upravo Jureta Trbiča, glasbeno spremljavo in podelitvijo priznanj Skupnega ocenjevalnega okvira, modela CAF ter zahvalami tudi vsem ostalim sodelujočim, ki so v minulih sedmih letih tlakovali pot vsem trem projektom.