Skoči do osrednje vsebine

Novičke Kakovost in inovativnost (1/2023)

Izšla je prva številka novičk Kakovost in inovativnost v letu 2023. Tudi letos vas bomo redno razveseljevali z zanimivimi novicami z našega področja dela. Vabljeni k branju.
Novičke Kakovost in inovativnost, 1/2023

Novičke Kakovost in inovativnost, 1/2023

V februarski izdaji novičk izpostavljamo tri prispevke s področja inovativnosti. Dva prispevka smo posvetili  pomembnim dogodkom in aktivnostim iz preteklega leta. Decembra smo se namreč z ekipo Inovativen.si odpravili na študijski obisk na Nizozemsko, kjer smo si v živo ogledali Digicampus v Hagu, Green Village v Delftu, Living Lab Scheveningen in Hollan Circular Hotspot

Ob zaključku leta smo organizirali tudi hekaton za krepitev mreže ambasadorjev inovativnosti in inovacijske skupnosti. Poskušali smo odgovoriti na naslednja vprašanja:

  • Kako podreti silosno razmišljanje?
  • Kako zagotoviti učečo se javno upravo?
  • Kako se učiti iz dobrih in malo manj dobrih praks?
  • Kako lahko vsak posameznik so-kreira skupnost?

Novo leto pa smo začeli v našem slogu, na že 19. srečanju inovacijske skupnosti. Na srečanju z naslovom Dostopne informacije - zakaj in kako? smo govorili o tem, kako pomembno je, da so informacije lahko berljive in razumljive prav vsakemu. Pri tem smo se vprašali: kakšna je odgovornost javne uprave in kaj lahko naredim jaz, da bodo informacije, ki jih pripravljam za javnost, bolj dostopne? 

Lepo vabljeni k branju celotnih prispevkov in tudi ostalih novičk s področja kakovosti in inovativnosti.

Novičke so na strani Literatura | GOV.SI na voljo tudi v različici za ranljive skupine.