Skoči do osrednje vsebine

24. srečanje inovacijske skupnosti: Na poti do razogljičenja Slovenije

Napovedujemo 24. srečanje inovacijske skupnosti, ki bo v sredo, 12. julija 2023, od 13:00 do 14:30. Tokrat bomo predstavili strateški projekt Razogljičenje Slovenije z modelom sistemskega prehoda Deep Demonstration. Vabljeni, da se nam pridružite na poletnem on-line srečanju.
Na poti do razogljičenja Slovenije

Na poti do razogljičenja Slovenije

Cilj države je jasen - razogljičiti Slovenijo in postati primer dobre prakse za vse, ki se zavedamo, da bo prehod v nizkoogljično gospodarstvo učinkovit, le če ga razumemo in izvedemo sistemsko.
Kakšno pot smo izbrali za uresničitev cilja?

Z nami bo tokrat Marjana Dermelj, ki bo predstavila strateški projekt Razogljičenja Slovenije z modelom sistemskega prehoda Deep Demonstration, ki ga izvajamo v partnerstvu z EIT Climate KIC. Model temelji na povezovanju med že vzpostavljenimi rešitvami in njihovimi nosilci, saj le tako lahko ustvarimo nove inovativne rešitve in dognanja uporabimo na sistemski ravni in olajšamo prehod v kro­žno, regenerativno gospodarstvo.


S projektom želimo:

  • izboljšati medsebojno sodelovanje vseh ministrstev in preseganje silosnega in ozkega razmišljanja v praksi,
  • prispevati k oblikovanju sistemskih rešitev, ki bodo omogočila proces razogljičenja družbenoekonomskega sistema Slovenije po načelih krožnega gospodarstva,
  • povezovati in nadgrajevati dognanja obstoječih programov in projektov in iskati sinergije med ukrepi na različnih področjih, ki so relevantna za prehod v nizkoogljično krožno gospodarstvo (verige vrednosti, izobraževanje, podjetništvo, oblikovanje politik, financiranje, usposabljanje),
  • vključevati vse deležnike v iskanje rešitev in odpravo ovir ter vzpostavljati partnerstva med njimi prinesti nova znanja in jih ohraniti v domačem okolju.

Ne zamudite priložnosti, da skupaj z nami znova gradite skupnost in se pri tem tudi česa novega naučite.

Predstavitev pa bo zanimiva tudi zato, ker bo del aktivnosti nadgradil obstoječi projekt Inovativen.si.

Pridružite se nam v sredo, 12. 7. 2023 ob 13:00.

Prijave zbiramo na povezavi.

Srečanje bo potekalo on-line na platformi MS Teams. Povezavo do srečanja prejmete dan pred dogodkom.