Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Rim

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Novice

  • Objavljeni rezultati javnih razpisov Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

    Na spletni strani Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu so objavljeni rezultati Javnega razpisa za razpisno področje A v letu 2023: finančna podpora avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu in Javnega razpisa za razpisno področje B v letu 2023: finančna podpora Slovencem po svetu. Rezultati so na voljo v rubriki Rezultati razpisa pri posameznem razpisu.

  • Veleposlanik Matjaž Longar predal poverilna pisma predsedniku Malte dr. George Vella

    Veleposlanik Matjaž Longar je v predsedniški palači v la Valletti 23. februarja 2023 predal poverilna pisma predsedniku Malte dr. Georgu Vella.

  • Veleposlanik Longar obiskal prefekturo mesta Foggia

    Veleposlanik Slovenije v Rimu Matjaž Longar se je danes na Prefekturi mesta Foggia srečal s predstavniki karabinjerjev, gasilcev, policije, županoma San Severa in Apričene ter drugimi predstavniki italijanskih institucij, ki so sodelovali pri reševanju tragične helikopterske nesreče 5. novembra 2022, v kateri je življenje izgubila tudi štiričlanska slovenska družina.