Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Rim

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • Veleposlanik Slovenije v Italiji Matjaž Longar, obrambni ataše brigadir David Humar in pooblaščena ministrica Tina Kokalj so 27. oktobra položili venec ob spomeniku na pokopališču Prima Porta v Rimu v spomin umrlim Slovencem (Nanoške žrtve) ter ob spominski tabli nekdanjega diplomata slovenskega rodu Cirila Kotnika na ulici Salaria v Rimu.

  • Veleposlaništvo Republike Slovenije v Rimu bo v torek, 1. novembra 2022, zaprto.

  • Veleposlanik Matjaž Longar je 22. septembra 2022 predal poverilna pisma predsedniku Italijanske republike Sergiu Mattarelli. V pogovoru po predaji poverilnih pisem sta sogovornika pregledala bilateralne odnose, ki so na visokem in prijateljskem nivoju, k čemer je pomembno prispeval odličen dialog med italijanskim in slovenskim predsednikom. Strinjala sta se, da je sodelovanje razvejano na mnogih področjih ter pri tem posebej izpostavila kulturno in gospodarsko sodelovanje ter skrb za manjšini.

Aktualno