Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Rim

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • Veleposlanik Matjaž Longar je v predsedniški palači v la Valletti 23. februarja 2023 predal poverilna pisma predsedniku Malte dr. Georgu Vella.

  • Veleposlanik Slovenije v Rimu Matjaž Longar se je danes na Prefekturi mesta Foggia srečal s predstavniki karabinjerjev, gasilcev, policije, županoma San Severa in Apričene ter drugimi predstavniki italijanskih institucij, ki so sodelovali pri reševanju tragične helikopterske nesreče 5. novembra 2022, v kateri je življenje izgubila tudi štiričlanska slovenska družina.

  • V Neaplju je 13. januarja 2023 potekalo slovesno odprtje Konzulata Republike Slovenije na čelu s častnim konzulom Jacopom Fronzonijem.

Novice