Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Rim

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

 • Danes

  Veleposlaništvo v Rimu bo zaprto 25. junija 2024

  Veleposlaništvo Republike Slovenije v Rimu bo zaprto v torek, 25. junija 2024.

 • Obvestilo o posvetovalnih referendumih

  Državni zbor Republike Slovenije je na seji 25. aprila 2024 sprejel odloke o razpisu treh posvetovalnih referendumov: o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja; o uvedbi preferenčnega glasu za volitve v državni zbor; in o gojenju in predelovanju konoplje v medicinske namene ter gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo.

 • Ministrica Fajon vodila peto zasedanje Skupnega odbora Slovenija – Furlanija-Julijska krajina

  Ministrica za zunanje in evropske zadeve je v Trstu skupaj s predsednikom dežele Massimilianom Fedrigo vodila peto zasedanje Skupnega odbora Slovenija – Furlanija-Julijska krajina. Ministrica Fajon je poudarila, da tovrstno sodelovanje prispeva k izboljšanju kakovosti in razvejanosti dvostranskih odnosov med Slovenijo in Italijo ter je izjemnega pomena za obe narodni skupnosti.