Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Rim

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

    V Uradnem listu RS številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.

  • Veleposlanik Slovenije v Italiji Longar obiskal regijo Umbrija

    Veleposlanik Republike Slovenije v Rimu Matjaž Longar se je na obisku v regiji Umbrija srečal s prefektom Perugie Armandom Gradonejem, predsednico Regije Umbrija Donatello Tesei in županom Perugie Andreo Romizijem.

  • Veleposlanik Matjaž Longar predal poverilna pisma v Tuniziji

    Veleposlanik Matjaž Longar je v ponedeljek, 4. marca 2024, na slovesnosti v Kartaginski predsedniški palači predal poverilna pisma predsedniku Tunizije Kaïs Saïedu. Slovesnosti se je udeležil tudi državni sekretar Ministrstva za zunanje zadeve, migracije in Tunizijce v tujini Mounir Ben Rjiba.