Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Peking

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Aktualno

 • Danes

  Predaja poverilnih pisem veleposlanice Alenke Suhadolnik v Kraljevini Tajski

  Veleposlanica Alenka Suhadolnik je 3. oktobra predala poverilno pismo tajskemu kralju Mahi Vajiralongkornu. Protokolarna slovesnost ob predaji poverilnih pisem nerezidenčnih veleposlanikov je potekala v vili Ambara v palači Dusit. Slovesnost je vključevala tudi srečanje s podpredsednikom vlade in tajskim ministrom za zunanje zadeve Donom Pramudwinaijem.

 • Trideseta obletnica slovensko-tajskih diplomatskih odnosov

  V petek, 9. septembra 2022, smo obeležili trideseto obletnico diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Kraljevino Tajsko. Ob tej priložnosti sta si ministrica za zunanje zadeve Slovenije in minister za zunanje zadeve Tajske izmenjala čestitke.

 • Volitve predsednika Republike Slovenije 2022 - obvestilo volivcem

  V Uradnem listu Republike Slovenije, št. 97/22, je bil objavljen Odlok o razpisu volitev predsednika Republike Slovenije, ki bodo potekale v nedeljo, 23. 10. 2022. Za dan razpisa volitev, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, se šteje 22. 8. 2022.