Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Peking

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon na obisku v Socialistični republiki Vietnam

    Slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon se je skupaj z gospodarsko delegacijo mudila v vietnamski prestolnici Hanoj, kjer se je srečala s tamkajšnjim zunanjim ministrom Bui Thanh Sonom. Fajon je obisk sklenila še s srečanjem z vietnamskim premierjem Pham Minh Chinhom in vietnamskim ministrom za industrijo in trgovino Nguyenom Hongom Dienom.

  • Slovenski državni sekretar na Ministrstvu za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije Samuel Žbogar se je od 17. do 19. januarja 2023 mudil na političnih konzultacijah v Ljudski republiki Kitajski (LRK). 18. januarja je v Pekingu obiskal Ministrstvo za trgovino LRK, kjer se je sestal z namestnikom ministra za trgovino Ling Jijem. Pred tem se je v Šanghaju srečal s predstavniki slovenskega gospodarstva. 19. januarja so sledile politične konzultacije med državnim sekretarjem Žbogarjem in namestnikom zunanjega ministra Deng Lijem na Ministrstvu zunanje zadeve LRK v Pekingu.

  • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

Novice