Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Peking

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

 • Ob zaključku obiska ministrice za zunanje in evropske zadeve Tanje Fajon na Kitajskem je v Pekingu potekala okrogla miza, ki sta jo soorganizirala Blejski strateški forum in kitajsko mislišče ‘Center for China and Globalization’. V razpravi so se sogovorniki strinjali, da sta učinkovit multilateralizem in spoštovanje mednarodnega prava ključna pri uspešnem spopadanju s podnebnimi spremembami.

 • Podpredsednica slovenske vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je odprla poslovni forum v Šanghaju, kjer v spremstvu 71-članske gospodarske delegacije, nadaljuje z iskanjem priložnosti na kitajskem trgu. Poslovnega foruma se je udeležilo več kot 100 kitajskih podjetij. Srečala se je tudi z županom Šanghaja Gongom Zengom in svečano odprla razstavo Plečnikova Ljubljana.

 • Zunanja ministrica in podpredsednica vlade Republike Slovenije Tanja Fajon zaključuje s političnim delom obiska na Kitajskem, potem ko se je srečala še z namestnikom ministra za trgovino Kitajske Ji Lingom. Zadnji del turneje po Aziji bo namenjen gospodarski diplomaciji, ministrico namreč na obisku spremlja številčna gospodarska delegacija.

Novice

 • Tradicionalno prijateljski odnosi dobra podlaga za slovensko-kitajsko sodelovanje v VS OZN

  Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je začela uradni obisk na Kitajskem, v okviru katerega se mudi v Pekingu, obiskala bo tudi Šanghaj. V štirih dneh bodo v ospredju politični dialog, na dvostranski ravni in znotraj Varnostnega sveta OZN, krepitev gospodarskega sodelovanja in predstavitev slovenske kulturne diplomacije.

 • Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

  V Uradnem listu RS številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.

 • Ministrica Fajon: “Želimo si tesnejšega sodelovanja z državami Indopacifika in jugovzhodne Azije”

  Ministrica Tanja Fajon se je v Bruslju udeležila ministrskega foruma EU – Indopacifik in ministrskega zasedanja EU – Združenje držav jugovzhodne Azije (angleško Association of Southeast Asian Nations – ASEAN). V svojih nastopih je poudarila, da se Slovenija zavzema za krepitev sodelovanja EU z državami Indopacifika in juhovzhodne Azije zaradi izjemnega ekonomskega in geostrateškega pomena le-teh.