Skoči do osrednje vsebine

Dvostranski odnosi s Kitajsko in drugimi državami

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Pekingu je poleg Kitajske pristojno še za Mongolijo, Severno Korejo, Tajsko in Vietnam.

Od vzpostavitve diplomatskih odnosov 12. maja 1992 dvostranski odnosi med Republiko Slovenijo in Ljudsko republiko Kitajsko temeljijo na prijateljstvu in sodelovanju. Veleposlaništvo Republike Slovenije v Pekingu je uradno predstavništvo slovenske vlade v Ljudski republiki Kitajski, ki je začelo delovati 25. februarja 1993.

Diplomatske odnose s Kraljevino Tajsko smo vzpostavili 9. septembra 1992, z Mongolijo 18. februarja 1993 in s Socialistično republiko Vietnam 7. junija 1994.

Več informacij o dvostranskem sodelovanju z državami iz pristojnosti veleposlaništva v Pekingu najdete na strani posamezne države: