Skoči do osrednje vsebine

Mongolija

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Vstop v Mongolijo

Mongolija je sporočila, da v času od 4. januarja 2023 do 31. decembra 2023 državljani Slovenije ne potrebujejo vizuma za Mongolijo, če potujejo z namenom turističnega obiska v trajanju do največ 30 dni. Če državljani Slovenije v Mongolijo vstopajo z drugim namenom (delo, študij in podobno) ali v primeru turističnega obiska, ki je daljši od 30 dni, državljani Slovenije potrebujejo vizum za vstop v Mongolijo.

Vizum je mogoče urediti na spletni strani Mongolia Electronic Visa (v angleščini). Ob potrditvi potnik pridobi e-vizum v obliki digitalnega obrazca s QR kodo. Preko spleta je možno urediti vizume tipa K2, K4 in K6 za bivanje do 30 dni.

Dodatne informacije so dosegljive na Veleposlaništvu Mongolije na Dunaju.

Konzularna pomoč

Konzularna zaščita se zagotavlja nerezidenčno iz druge države. Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.