Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

 • Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je na povabilo zunanjega ministra Avstrije Alexandra Schallenberga udeležila konference Evropski forum Wachau. Ta predstavlja platformo za razpravo o evropskih integracijah, letošnja izvedba pa v ospredje postavlja Zahodni Balkan. V okviru konference je potekalo tudi srečanje neformalne skupine prijateljev Zahodnega Balkana.

 • Državni sekretar Marko Štucin se je na Dunaju udeležil zasedanja zunanjih ministrov Podonavja, ki poteka v okviru 13. letnega Foruma Strategije EU za podonavsko regijo (EUSDR). Sodeloval je tudi na skupni večerji s skupino "Prijateljev Zahodnega Balkana, kjer je potekala razprava udeležencev o širitvi EU pod naslovom »Širitev EU v dobi velikega varovanja pred tveganjem«.

 • Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je na delovnem obisku v Sloveniji gostila ministra za zunanje zadeve Združenih arabskih emiratov Abdulaha Bin Zajeda Al Najhana, kjer sta nadaljevala majske pogovore iz Abu Dabija. Največ pozornosti sta namenila krepitvi gospodarskega sodelovanja med državama.

Novice

 • Državni sekretar Štucin na Dunaju o bilateralnih odnosih in aktualnih evropskih temah

  Državni sekretar Marko Štucin se je na Dunaju udeležil bilateralnih konzultacij. Srečal se je z avstrijsko zvezno ministrico za EU in ustavo Karoline Edtstadler in generalnim sekretarjem avstrijskega zveznega ministrstva za evropske in mednarodne zadeve Nikolausom Marschikom.

 • Generalna sekretarka Cvelbar Bek zaključila obisk v Vietnamu z otvoritvijo konzulata

  Generalna sekretarka mag. Renata Cvelbar Bek je z veleposlanico Alenko Suhadolnik odprla slovenski Konzulat v Hošiminhu. Srečala se je tudi z namestnico zunanjega ministra Le Thi Thu Hang, namestnikom ministra za industrijo in trgovino Nguyen Hoang Longom, namestnikom ministra za kulturo, šport in turizem Ta Quang Dongom in podpredsednikom Ljudskega komiteja mesta Hošiminh Nguyen Van Dung.

 • Zaključen medsebojni pregled razvojnega sodelovanja Republike Slovenije

  Na Odboru za razvojno pomoč Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj je potekalo zaključno zasedanje medsebojnega pregleda razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči Republike Slovenije. Na srečanju so pregledovalci iz Danske in Švice v imenu Odbora za razvojno pomoč predstavili poročilo in priporočila Sloveniji za izboljšanje učinkovitosti slovenske razvojne in humanitarne pomoči.

Dogodki

Kdaj do
Kje Luksemburg in Bruselj

Državni sekretar Štucin na zasedanju Sveta EU za splošne zadeve

Državni sekretar Marko Štucin se bo v Luksemburgu udeležil rednega zasedanja Sveta EU za splošne zadeve, kjer bo glavni poudarek na pripravah na junijski Evropski svet. Naslednji dan pa bo v Bruslju sodeloval na Medvladni konferenci s Črno goro.