Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Novice

  • Dodatni humanitarni prispevek Slovenije za solidarnost z venezuelskimi begunci in migranti

    Državni sekretar Samuel Žbogar je na mednarodni konferenci za solidarnost z venezuelskimi begunci in migranti ter državami in skupnostmi v regiji, ki so jih sprejele, napovedal dodatni humanitarni prispevek Slovenije v višini 80 tisoč evrov. Prispevek bo prek Mednarodnega odbora Rdečega križa namenjen venezuelskim beguncem in migrantom v Kolumbiji, Ekvadorju in Peruju, in sicer v dveh delih.

  • Državni sekretar Štucin opravil konzultacije s poljskim ministrom za EU

    Državni sekretar Marko Štucin je danes v Ljubljani gostil poljskega ministra za EU Szymona Szynkowskega vel Sęka. Poleg dvostranskih odnosov so bile v ospredju pogovorov aktualne evropske in mednarodne teme.

  • Uspešen zaključek sestanka koordinatorjev prednostnih področij Podonavske strategije v Mariboru

    V Mariboru so se sestali koordinatorji prednostnih področij Strategije EU za Podonavje. Na srečanju je sodelovalo 12 tematskih skupin iz 14 držav regije, predstavniki Programa Podonavske regije, Evropske komisije, Donavskega sveta mladih in sekretariata EUSDR, Danube Strategy Point. Dogodek je organiziralo slovensko predsedstvo EUSDR ob podpori Donavske strateške točke in Univerze v Mariboru.

Dogodki

  do
Doha, Katar

Ministrica Fajon se bo udeležila Konference OZN o najmanj razvitih državah

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se bo udeležila 5. zasedanja Konference Združenih narodov o najmanj razvitih državah. Sodelovala bo na ministrskem srečanju na temo sodelovanja Jug – Jug in okrogli mizi o uporabi znanosti, tehnologije in inovacij za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v najmanj razvitih državah.

  do
Grad Štanjel

"Business to Diplomacy" dogodek o vodi

Državni sekretar Samuel Žbogar bo gostil "B2D" Business to Diplomacy" dogodek o vodi "Svetovni dan vode 2023 – Pospeševanje sprememb" – od New Yorka do Štanjela.

  do
Brdo pri Kranju

12. mednarodna konferenca Dan Afrike

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije v partnerstvu z Evropsko komisijo in inštitutom Chatham House organizira 12. mednarodno konferenco Dan Afrike.