Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je na povabilo ministra za zunanje zadeve Nizozemske Wopkeja Hoekstre, udeležila spletne pogovorne oddaje z naslovom "Svoboda medijev kot temelj demokracije". Dogodek je potekal v okviru drugega Vrha za demokracijo, ki se je začel včeraj in na katerem je z video sporočilom sodelovala tudi predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar.

  • Na zadnji dan konference OZN o vodi je ministrica Fajon nastopila na panelu z naslovom “Desetletje ukrepanja za vodo: pospešitev implementacije ciljev dekade". Ob dogodku je opravila tudi vrsto bilateralnih srečanj.

  • Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se v teh dneh mudi v New Yorku na konferenci Organizacije združenih narodov (OZN) o vodi. To je šele druga konferenca v 45 letih, ki je namenjena izključno vodi. "K predlogu za imenovanje posebnega odposlanca Organizacije združenih narodov je Slovenija pritegnila že 150 držav, kar je velik uspeh slovenske diplomacije," je poudarila ministrica Fajon.

Novice

Dogodki

  do
Državni logistični center Civilne zaščite v Rojah.

Predaja mobilnega laboratorija Ukrajini

V petek, 31. marca ob 9.30, bo potekala slavnostna predaja mobilnega laboratorija Ukrajini, in sicer na lokaciji Državnega logističnega centra Civilne zaščite v Rojah.

  do
Brdo pri Kranju

12. mednarodna konferenca Dan Afrike

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije v partnerstvu z Evropsko komisijo in inštitutom Chatham House organizira 12. mednarodno konferenco Dan Afrike.