Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Na rednem mesečnem zasedanju Sveta EU za zunanje zadeve v Bruslju so ministri, med njimi slovenska ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon, poudarili nujnost spoštovanja odločitev pristojnih mednarodnih sodišč ter se dogovorili, da bo EU aktivnejša pri procesu opolnomočenja palestinske oblasti. Fajon je pojasnila, da se slovenska vlada trudi čimprej izpeljati priznanje Palestine.

  • Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je odprla 13. mednarodno konferenco Dan Afrike, s katero zaznamujemo mednarodni dan Afrike in slavimo prijateljstvo med Slovenijo in afriškimi državami ter Evropo in Afriko. Letošnja konferenca se je osredotočila na pravičen zeleni prehod in učinkovito soočanje s trojno planetarno krizo, ki predstavlja enega največjih izzivov našega časa.

  • Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je ob dnevu slovenske diplomacije zahvalila uslužbencem za njihov doprinos h krepitvi prepoznavnosti, ugleda in moči Slovenije v svetu. Ob tej priložnosti smo se na ministrstvu s posebnim dogodkom spomnili tudi na veleposlanico v tedanji Republiki Makedoniji Jožefo Puhar, ki je kot prva veleposlanica v državi uživala prav posebno spoštovanje.

Novice

Dogodki

Kdaj do
Kje Ljubljana

Konferenca v okviru programa izmenjav med EU in ZDA - Novi voditelji na obisku

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve bo v okviru programa izmenjav med EU in ZDA - Novi voditelji na obisku (angleško EU-US Emerging Leaders Visitors), ki poteka pod okriljem Evropske komisije, v Sloveniji gostilo skupino desetih mladih vplivnih in vidnih posameznikov iz ameriške politike, gospodarstva, mislišč in nevladnih organizacij.

Kdaj do
Kje Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve

Politične konzultacije z Mongolijo

Državna sekretarka Sanja Štiglic bo opravila politične konzultacije z državnim sekretarjem na Ministrstvu za zunanje zadeve Mongolije Ankhbayarjem Nyamdorjem.

Kdaj
Kje Maribor, center Maribox, Loška ulica 13

Slovenski globalni forum - 6. Konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve in ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport organizirata slovenski globalni forum - 6. konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva. Ministrica za zunanje in evropske zadeve bo nagovorila zbrane na uvodu in sodelovala na panelu.

Kdaj do
Kje Grad Jable

Druga nacionalna konferenca o umetni inteligenci

2. nacionalna konferenca o umetni inteligenci z naslovom "Umetna inteligenca - smeri razvoja in mednarodne sinergije" je osredotočena predvsem na novo EU zakonodajo s področja umetne inteligence, izvajanje nacionalne strategije za umetno inteligenco ter na področja kibernetske varnosti in zaščite. Uvodni nagovor bo imela predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar.