Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

Dogodki

Kdaj
Kje Dunaj, Avstrija

Državni sekretar Štucin na zasedanju Strategije EU za podonavsko regijo

Državni sekretar Marko Štucin se bo na mudil na ministrskem zasedanju Strategije EU za podonavsko regijo (EUSDR), zvečer pa se bo udeležil skupne večerje ministrov za zunanje zadeve EUSDR, pobude prijateljev Zahodnega Balkana in ministrov Zahodnega Balkana.

Kdaj
Kje München, Nemčija

Ministrica Fajon na pogovoru z nemško ministrico Baerbock in ogledu tekme Slovenije na Euro 2024

Ministrica Tanja Fajon si bo na povabilo ministrice za zunanje zadeve Zvezne republike Nemčije Annalene Baerbock na Euro 2024 ogledala tekmo slovenske nogometne izbrane vrste proti Srbiji. Pred tem se bo na dvostranskem srečanju pogovarjala z Baerbockovo, predvsem o nadaljnjem poglabljanju dvostranskih odnosov in izmenjavi mnenj o aktualnih evropskih ter mednarodnih temah.

Kdaj
Kje Wachau pri Dunaju, Avstrija

Ministrica Fajon se bo udeležila konference Evropski forum Wachau

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se bo na povabilo ministra za zunanje zadeve Avstrije Alexandra Schallenberga udeležila konference Evropski forum Wachau, kjer bo sodelovala v razpravi o širitvi EU na Zahodni Balkan v okviru neformalne skupine Prijateljev Zahodnega Balkana.