Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • Nordijski center Planica je gostil "Business to Diplomacy" dogodek “Planica” v skupni organizaciji Ministrstva za zunanje in evropske zadeve ter Smučarske zveze Slovenije. Dogodka "od posla do diplomacije" se je udeležilo okoli 40 tujih rezidenčnih in nerezidenčnih veleposlanikov, akreditiranih za Republiko Slovenijo, ter predstavniki slovenskih podjetij in ustanov s področja športa.

  • Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je na uradnem obisku gostila ministra za zunanje zadeve Portugalske republike dr. Joáa Gomesa Cravinha. Sogovornika sta se zavzela za krepitev dvostranskega sodelovanja med državama in izpostavila pomen okrepljenega sodelovanja Evropske unije z državami Sredozemlja.

  • 27. januar je dan, ki ga je kot Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta razglasila Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) v New Yorku leta 2005. To je dan, ko se v svetovni skupnosti spominjamo osvoboditve uničevalnega taborišča Auschwitz-Birkenau in milijonov žrtev druge svetovne vojne, med njimi v tem in drugih koncentracijskih taboriščih.

Novice

Dogodki

  do
Republika Uzbekistan in Kirgiška republika

Ministrica Fajon z gospodarsko delegacijo v Uzbekistan in Kirgizijo

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije Tanja Fajon bo skupaj z gospodarsko delegacijo obiskala Republiko Uzbekistan in Kirgiško republiko z namenom krepitve političnega dialoga ter sodelovanja na dvostranskem in multilateralnem področju.