Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za okolje in prostor

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

Dogodki

 • 31. Mišičev vodarski dan 2020

  Letos bo preko spleta potekal že 31. Mišičev vodarski dan, srečanje slovenskih vodarjev, ki se odvija vsako leto v decembru. Srečanje je namenjeno strokovnjakom vodnogospodarskih, projektantskih, raziskovalnih in načrtovalskih organizacij, javnih in upravnih služb, vsem, ki se ukvarjajo z upravljanjem, urejanjem in varovanjem voda oziroma jih ta dejavnost zanima.

 • Minister mag. Vizjak na neformalnem srečanju ministrov EU, pristojnih za urbane zadeve

  Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak se bo udeležil neformalnega srečanja ministrov EU, pristojnih za urbane zadeve. Na srečanju bodo ministri med drugim razpravljali in predvidoma sprejeli Novo leipziško listino o mestih in dokument za njeno izvajanje skozi več nivojsko upravljanje.

 • Minister mag. Vizjak na neformalnem srečanju ministrov EU, pristojnih za teritorialno kohezijo

  Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak se bo udeležil neformalnega srečanja ministrov EU, pristojnih za teritorialno kohezijo. Na srečanju bodo ministri med drugim razpravljali in predvidoma sprejeli Teritorialno Agendo 2030.

 • Virtualni panel o vplivu vode na ljudi

  Blejski vodni festival organizira virtualni panel »Kako voda vpliva na ljudi«. Ključni pomen vode je trenutna največja zdravstvena kriza le še dodatno potrdila. Kako pomembna je voda za zagotavljanje ustrezne higiene v času pandemije, zdravstvena ustreznost vode in kakovost pitne vode v Sloveniji, oskrba z njo in upravljanje infrastrukture, so osnovne iztočnice za letošnji posebni panel.