Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za okolje in prostor

  • Regijski park Škocjanske jame letos obeležuje 25. obletnico ustanovitve zavarovanega območja, 35. obletnico vpisa na Seznam svetovne dediščine, letošnje leto pa je tudi Mednarodno leto jam in krasa. Regijski park Škocjanske jame je eden od biserov naravne dediščine svetovne dediščine. Škocjanske jame so naravni pojav izjemne svetovne vrednosti, pomemben za vse človeštvo in vse generacije. Na Seznam svetovne dediščine so bile v okviru Konvencije o svetovni dediščini vpisane 28. 11. 1986.

  • Minister za okolje in prostor (MOP) mag. Andrej Vizjak je v prostorih ministrstva odprl razstavo izdelkov ponovne uporabe, ki so nastali v okviru razvojnega projekta depo Komunalnega podjetja Vrhnika. V preddverju zgradbe MOP na Dunajski 48 bodo do 22. oktobra med drugim na ogled prenovljeno kolo za pripravo smutijev, obnovljeni kavč, nahrbtniki in torbice iz avtomobilskih zračnih blazin in varnostnih pasov ter drugi izdelki. Na razstavi s svojimi izdelki, narejenimi iz »sadnega usnja«, sodeluje tudi Kemijski inštitut.

  • Predstavniki Ministrstva za okolje in prostor, Ministrstva za infrastrukturo in Občine Brežice so podpisali sporazum o sofinanciranju izgradnje prve etape brežiške vzhodne obvoznice. Slovesnega podpisa sporazuma v Pokrajinskem muzeju Brežice se je udeležil tudi minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak.

Aktualno

Dogodki