Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za okolje in prostor

  • Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak se je udeležil odprtja kisikarne Steklarne Hrastnik. »Steklarna Hrastnik je skozi vrsto svojih projektov nosilec zelenega prehoda v panogi gospodarstva, ki je energetsko in snovno zelo zahtevna. In je dokaz, da je možno izvesti zeleni prehod tudi v praksi. To bo morala postati praksa«, je v nagovoru poudaril minister mag. Vizjak.

  • Mednarodni koordinacijski svet Unescovega programa Človek in biosfera (UNESCO MAB-ICC) je danes na zasedanju v nigerijski Abuji območje Mure, Drave in Donave (TBR MDD) razglasil za prvo 5-državno biosferno območje na svetu. To območje, ki se razteza od Avstrije, preko Slovenije, Hrvaške in Madžarske do Srbije ter obsega 930.000 hektarjev ob 700 kilometrih rečnega toka Mure, Drave in Donave, je s tem uradno postalo največje rečno biosferno območje v Evropi.

  • Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak je obiskal Občino Lenart, kjer je prisostvoval podpisu izvajalskih pogodb za gradnjo čistilne naprave Lenart. Minister je ob podpisu izrazil zadovoljstvo, saj se s to naložbo rešuje velika okoljska rana Občine Lenart. Čistilne naprave so namreč ključnega pomena za varstvo okolja.

Aktualno

Dogodki

 
Grad Fužine, Rusjanov trg 7, Ljubljana

Svečanost ob 20. obletnici Borzena

Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak bo nagovoril udeležence praznovanja 20. obletnice delovanja družbe Borzen in odprtja trga z elektriko.

 

10. Konferenca komunalnega gospodarstva

Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak bo v video nagovoru pozdravil udeležence jubilejne 10. Konference komunalnega gospodarstva, ki poteka v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) – Zbornice komunalnega gospodarstva.

 
Institut informacijskih znanosti, Prešernova ulica 17, Maribor

Mednarodna konferenca Vsi kraji so pomembni

Ministrstvo za okolje in prostor, IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije organizirajo .konferenco z naslovom "Vsi kraji so pomembni""- Teritorialna agenda v praksi, ki bo potekala v živo 29. septembra 2021 v Mariboru.