Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za okolje in prostor

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak je v nagovoru ob 15. obletnici Slovensko–nemške gospodarske zbornice in ob podelitvi nagrade nemškega gospodarstva za leto 2020 izpostavil zelene izzive kot odgovor na trenutne težke razmere. Te nam »narekujejo sodelovanje med državami, med sektorji, povezovanje skrbi za zelene in hkrati razvojne politike«.

 • V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo izdali odločitev o finančni podpori za projekt »Zmanjševanje poplavne ogroženosti porečja Drave - Dravinja s Polskavo«. Za 18,2 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo vodila Direkcija Republike Slovenije za vode, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrega 7,1 milijona evrov.

 • Vlada je na 47. redni seji obravnavala pet točk s področja Ministrstva za okolje in prostor. Vlada je sprejela tudi spremembe Stanovanjskega zakona (SZ-1E), ki bodo pripomogle h krepitvi fonda javnih najemnih stanovanj, saj se v Sloveniji trenutno soočamo z oteženim dostopom do primernih stanovanj ter velikim primanjkljajem javnih najemnih stanovanj.

Aktualno

 • S spremembami Zakona o vodah do finančnih in časovnih razbremenitev

  Nov predlog bo razbremenil vlado in s tem omogočil hitrejše reševanje vloženih predlogov oziroma vlog, kar za stranke oziroma predlagatelje posledično pomeni, da se v luči odprave administrativnih ovir skrajšujejo oziroma ukinjajo dosedanji dolgotrajnejši postopki sprejema uredbe na vladi, hkrati pa se stranke s tem istočasno tudi finančno in časovno razbremenjujejo.

 • Javno povabilo za spodbujanje zelenih delovnih mest

  Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor (MOP) ter Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti objavil javno povabilo za spodbujanje zaposlovanja na zelenih delovnih mestih. Povabilo je odprto do 30. 6. 2021 oz. do porabe sredstev. Sredstva v višini 1,5 milijona evrov je zagotovil MOP iz Sklada za podnebne spremembe.

 • Minister Vizjak na vljudnostnem obisku sprejel veleposlanika Madžarske v Sloveniji

  Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak se je srečal z madžarskim veleposlanikom v Sloveniji, njegovo ekscelenco g. Andorjem Ferencem Dávidom.