Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za okolje in prostor

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Januarja leta 1920 je 13 uglednih posameznikov in strokovnjakov Odseka za varstvo prirode Muzejskega društva v Ljubljani predstavilo Spomenico. Ta je bila prvi poziv k sistemskemu varstvu narave na Slovenskem. Pobudo pokrajinski vladi Slovenije, glavnemu organu Slovenije v Kraljevini Srbov, Hrvatov in Slovencev so strnili v štiri točke in jih tudi utemeljili. Že pred 100 leti so vedeli, da je narava v Sloveniji izjemna in da to pomeni veliko odgovornost takratne generacije.

 • Minister za okolje in prostor Simon Zajc je predstavil osnutek Strategije prostorskega razvoja Slovenije 2050, ki je od danes v javni razpravi. Pripombe in predloge lahko posredujete na e-naslov gp.mop@gov.si, do 15. 3. 2020.

 • Minister za okolje in prostor Simon Zajc je podelil zahvalo Andreju Gorupu, pilotu družbe Piloti Koper za izjemno požrtvovalnost za varovanje okolja. Minister Zajc je v svoji zahvali poudaril, da je bilo preteklo leto glede nesreč zelo intenzivno. Poleg številnih požarov, kjer so goreli odpadki, smo imeli tudi skoraj tri okoljsko zelo nevarne nesreče. Skoraj tri zato, ker na koncu na srečo pri nobeni do obsežne okoljske škode ni prišlo. Do tretje nesreče pa bi skoraj prišlo, a po zaslugi Andreja Gorupa, ki je reagiral brez oklevanja, je bila ta nesreča preprečena.

Aktualno

Dogodki

 • Javna predstavitev dopolnjenega osnutka celovitega nacionalnega podnebnega načrta Slovenije in okoljskega poročila

  Minister Simon Zajc se bo udeležil javne predstavitve dopolnjenega osnutka celovitega nacionalnega podnebnega načrta Slovenije (NEPN) in njegovega okoljskega poročila, ki ga organizira Ministrstvo za infrastrukturo.

  Fakulteta za elektrotehniko (velika predavalnica), Tržaška cesta 25, Ljubljana
 • Srečanje Združenja Manager

  Minister Simon Zajc se bo udeležil januarskega srečanja Združenja Manager. Namen srečanja, ki se ga udeleži preko 400 vodilnih gospodarstvenikov, ministrov, poslancev, političnih strank ter veleposlanikov, je ustvarjanje konstruktivne platforme med političnim vrhom in slovenskim managementom.

  Grand Hotel Union, Miklošičeva 1, Ljubljana
 • Izobraževanje inšpektorjev Inšpektorata RS za okolje in prostor

  Minister Simon Zajc bo nagovoril udeležence izobraževanja inšpektorjev Inšpektorata RS za okolje in prostor. Na okoljskem in gradbenem področju se inšpektorji v inšpekcijskih postopkih srečujejo s številnimi praktičnimi vprašanji in izzivi pa tudi osebnimi dilemami in težavami, zato je nujno, da v interakcijski tematskih sklopih, v katerih se prepletajo vodenje in svetovanje ter poučevanje ali izobraževanje, pridobijo nova vedenja in izkušnje, kako lahko v določni situaciji najbolje postopajo in kako nekaj dosežejo.

  Kongresni center Portus Hotel Slovenija, Obala 33, Portorož
Iskalnik