GOV.SI

Ministrstvo za okolje in prostor

Vsebinska prenova strani še ni zaključena, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

Aktualno

  • Minister Zajc s predstavniki pooblaščenih organizacij, ki imajo dovoljenja za zbiranje odpadkov

    Minister za okolje in prostor Simon Zajc se je sestal s predstavniki pooblaščenih organizacij, ki imajo dovoljenja za zbiranje odpadkov, s katerimi razpolaga tudi Kemis, in sicer po tem, ko je IRSOP z odločbo z dne 5. 8. 2019 prepovedal obratovanje Kemisa. S predstavniki pooblaščenih organizacij so se pogovorili o zmožnostih za prevzemanje vrste odpadkov, s katerimi razpolaga Kemis. Ugotovili so, da je stanje po zaprtju Kemisa nekaj časa še obvladljivo.

  • Minister Zajc sprejel predstavnike Društva za dobrobit živali AniMa

    Minister za okolje in prostor Simon Zajc je dopoldne v prostorih Ministrstva za okolje in prostor (MOP) sprejel predstavnike Društva za dobrobit živali AniMa, ki so mu izročili peticijo proti interventnemu odstrelu medvedov in volkov. Minister je poudaril, da interventni zakon rešuje perečo problematiko prenamnožitve medveda in volka in je v tem trenutku potreben, da se populacijo spravi nazaj na raven ugodnega stanja, ki je ugodno tudi za življenje lokalnega prebivalstva.  • Minister Zajc se je srečal s predstavniki GZS

    Minister za okolje in prostor Simon Zajc se je danes srečal s predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), da bi se podrobneje seznanil o morebitnih težavah z ravnanjem z nevarnimi odpadki, ki utegnejo nastati po ustavitvi obratovanje družbe za zbiranje odpadkov Kemis.