Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za okolje in prostor

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

  • Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) odločno zavrača neresnične trditve, da naj bi novela Zakona o vodah usodno vplivala na oskrbo prebivalstva s pitno vodo. Ravno tako odločno zavrača trditve, da bi se odslej lahko na priobalnem pasu gradilo širok nabor objektov in da naj bi zakon predstavljal resna tveganja za degradacijo zemljišč. S temi spremembami MOP prav v ničemer ne ogroža pravico do pitne vode, ki je zapisana v Ustavo Republike Slovenije.

  • Evropska makroregionalna strategija EUSAIR temelji na štirih tematskih stebrih. Slovenija, v njenem imenu Ministrstvo za zunanje zadeve, pa s ključnimi partnerji (Javni zavod za spodbujanje podjetništva in razvojne projekte Občine Izola (JZP Izola) in Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko) do konca maja letos strategiji predseduje. Nosilna tema predsedovanja je »zeleno povezovanje«, saj Slovenija skupaj z Bosno in Hercegovino koordinira področje kakovosti okolja, katerega cilj je izboljšanje kakovosti življenja na obali ob skupnem morju.

  • Državna sekretarka na Ministrstvu za okolje in prostor (MOP) dr. Metka Gorišek se je srečala s poljskim veleposlanikom v Sloveniji, njegovo ekscelenco dr. Krzysztofom Olendzkim.

Aktualno

Dogodki