Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za okolje in prostor

  • V prihodnjih dneh obeležujemo kar tri pomembne dneve, povezane z naravo - evropski dan Nature 2000 (21. maj), mednarodni dan biotske raznovrstnosti (22. maj) in evropski dan parkov (24. maj). Slovenija spada med najbolj biotsko pestre države v Evropi. O tem priča tudi dejstvo, da ima naša država največji delež območij Nature 2000 med vsemi državami članicami EU, ki obsegajo dobrih 37 odstotkov površine države. Za ohranjanje narave Slovenije pa si še posebej prizadevamo v naših zavarovanih območjih, ki zavzemajo 14 odstotkov površine Slovenije.

  • Dan morskih vsebin

    19. in 20. maja obeležujemo dan morskih vsebin. Evropski dan pomorstva je namenjen glavni temi »Trajnostno modro gospodarstvo za zeleno okrevanje.«

  • Svetovni del čebel, ki ga obeležujemo v petek, 20. maja, nas poziva k boljšemu zavedanju o izjemnem pomenu čebel in divjih opraševalcev. Glavni namen svetovnega dne čebel je ozaveščanje svetovne javnosti o pomenu čebel in ostalih opraševalcev za človeštvo, v luči prehranske varnosti in globalne odprave lakote ter skrbi za okolje in biotsko raznovrstnost.

Aktualno