Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za naravne vire in prostor

 • V šestem paketu predplačil je včeraj Finančna uprava Republike Slovenije 201 lastniku v poplavah poškodovanih stanovanj in hiš nakazala 1,1 milijona evrov predplačil za obnovo. Doslej je vlada v ta namen 7.444 upravičencem nakazala 34,6 milijona evrov.

 • Ministrstvo za naravne vire in prostor ter Direkcija Republike Slovenije za vode k urejanju vodotokov pristopata s sistemsko povezanimi ukrepi tako z naslova sanacije in investicij, kot tudi že izvedenih izrednih ukrepov po poplavah na prizadetih območjih. Za boljše razumevanje v javnosti v nadaljevanju podajamo nekaj pojasnil.

 • Na 36. zasedanju Mednarodnega koordinacijskega sveta Unescovega programa Človek in biosfera v Agadirju v Maroku je bilo danes razglašeno Čezmejno biosferno območje Julijske Alpe. To združuje dve obstoječi biosferni območji – Biosferno območje Julijske Alpe na slovenski strani in italijansko Biosferno območje Julijske Alpe.

Novice

 • V javni razpravi novela Gradbenega zakona

  Na portalu eDemokracija je objavljena novela Gradbenega zakona, s katero izboljšujemo učinkovitost postopkov in ukrepov, tudi s prenosom nekaterih rešitev iz Zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev, ki je bil sprejet po avgustovskih uničujočih poplavah. Novela je v javni razpravi do 1. avgusta 2024.

 • Varuh človekovih pravic Svetina predal letno poročilo ministru Novaku

  Minister Jože Novak je danes sprejel varuha človekovih pravic Petra Svetino, ki mu je predal svoje letno poročilo za leto 2023.

 • Priročnik za participativno urejanje odprtega javnega prostora

  Ministrstvo za naravne vire in prostor je v sklopu državnega prostorskega reda skupaj z Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije in Ljubljanskim urbanističnim zavodom izdalo priročnik Participativno urejanje odprtega javnega prostora s poudarkom na manjših krajih.

Dogodki

Kdaj do
Kje Nova Gorica

Alpski teden 2024 bo septembra v Novi Gorici

Osmi Alpski teden na temo Alpe v naših rokah se bo osredotočil na povezave med tremi tematskimi področji večletnega programa dela Alpske konference 2023–2030: biotska raznovrstnost in ekosistemi, podnebne spremembe ter kakovost življenja.