Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za naravne vire in prostor

  • V prihodnjih dneh obeležujemo vrsto evropskih, svetovnih oziroma mednarodnih dni, ki nas vsako leto opominjajo na naš odnos do narave in pomen ohranjanja narave za prihodnje generacije – 20. maja svetovni dan čebel, 21. maja evropski dan Nature 2000, 22. maja mednarodni dan biotske raznovrstnosti in 24. maja evropski dan parkov.

  • Vlada Republike Slovenije je sprejela Program odprave posledic neposredne škode na stvareh zaradi močnih neurij z večdnevnim obilnim deževjem s poplavami in plazovi 4. avgusta 2023. Skupna višina potrebnih sredstev do leta 2028 je ocenjena na 2,33 milijarde evrov.

  • Predstavniki sredozemskih držav v Turčiji razpravljajo o ukrepih, ki jih moramo države uveljaviti za večjo podnebno odpornost ter večjo vodno in prehransko varnost. Ker Slovenija trenutno predseduje Barcelonski konvenciji za zaščito Sredozemlja, sta slovenska predstavnika na srečanju predstavila aktivnosti in ukrepe, ki se izvajajo v okviru te konvencije.

Novice

Dogodki

 
Bohinjska Bistrica - Bohinj ECO hotel ter preko spleta

2. posvet Izzivi trajnostnega razvoja zavarovanih območij narave, kako jih nasloviti v praksi?

Letošnji posvet bo osredotočen na pregled izzivov pri kreiranju razvojnih politik na ravni Evropske unije in na nacionalni ravni, pregledu trenutnega stanja narave, kmetijstva in turizma na teh območjih ter izvajanju ciljev Zelenega dogovora v praksi. V panelni razpravi bo sodeloval tudi minister za naravne vire in prostor Jože Novak.

  do
Kranjska Gora

Skupno ukrepanje za Alpe – ohraniti, povezati in obnoviti

V okviru slovenskega predsedovanja Alpski konvenciji bo med 12. in 14. junijem 2024 v Kranjski Gori potekala mednarodna konferenca z naslovom "Skupno ukrepanje za Alpe - ohraniti, povezati in obnoviti".

  do
Kranjska Gora

Konferenca o alpski biotski raznovrstnosti in Forum Alpinum 2024

V sklopu predsedovanja Slovenije Alpski konvenciji 2023–2024 bosta v Kranjski Gori od 12. do 14. junija 2024 potekala dva mednarodna dogodka: Konferenca o alpski biotski raznovrstnosti in Forum Alpinum 2024, pod skupnim naslovom Skupaj za Alpe: ohraniti, povezati in obnoviti (angleško Joint action for the Alps: conserve, connect and restore).