Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za naravne vire in prostor

Novice

  • Uredba EU o obnovi narave dobila zeleno luč

    Svet Evropske unije je danes sprejel uredbo o obnovi narave. Krovni cilj uredbe je do leta 2030 obnoviti vsaj 20 odstotkov kopenskih in morskih območij EU, do leta 2050 pa vse ekosisteme, ki jih je treba obnoviti. Uredba določa specifične obvezujoče cilje za obnovo različnih ekosistemov – od kmetijskih, gozdnih do sladkovodnih, morskih in urbanih.

  • Drugi informativni posvet s predstavniki občin

    Ministrstvo za naravne vire in prostor (MNVP) je v Ljubljani organiziralo drugi informativni posvet z županjami in župani ter drugimi predstavniki slovenskih občin. Predstavniki MNVP so skupaj z drugimi vladnimi predstavniki predstavili informacije, pojasnila in navodila glede oddaje vlog za pridobitev evropskih kohezijskih sredstev in informacije, povezane s sanacijo po poplavah.

  • Za državno nagrado na področju ohranjanja narave predlaganih deset posameznikov in organizacij

    K ohranjanju narave pomembno prispevajo tako posamezniki kot organizacije. Med desetimi predlaganimi kandidati, ki jih je po objavljenem pozivu prejel Odbor za podeljevanje nagrad Republike Slovenije na področju ohranjanja narave so štirje posamezniki, štiri društva, en inštitut in en javni zavod. Nagrada Rada Smerduja bo letos podeljena prvič.

Dogodki

Kdaj do
Kje City hotel, Ljubljana

Izzivi urejanja voda ob vključevanju na naravi temelječih rešitev

V Ljubljani bo 19. junija 2024 potekal strokovni posvet za izmenjavo znanj, izkušenj in sooblikovanje nadaljnjih korakov na področju urejanja voda ob upoštevanju na naravi temelječih rešitev in zagotavljanju podnebne odpornosti.