Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za naravne vire in prostor

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

 • Zaključilo se je 23. zasedanje držav pogodbenic Konvencije o varovanju morja in obal Sredozemlja – Barcelonske konvencije – COP 23 (angleško Conference of Parties – COP). Pogodbenice so sprejele več pomembnih zavez za zaščito Sredozemlja ob vse večjem vplivu podnebnih sprememb, zmanjševanju biotske raznovrstnosti in onesnaženju. V ospredju COP 23 je bila vključenost mladih v procese odločanja.

 • Jože Novak je 7. decembra 2023 v Državnem zboru Republike Slovenije prisegel kot minister za naravne vire in prostor.

 • »Ko gre za okolje, ni meja. Okolje je eno in to je okolje našega planeta. Ukrepati in delovati moramo globalno. Ponosni boste na to, kar bo Slovenija zagovarjala v prihodnjih dveh letih,« je zbranim delegatom na 23. zasedanju pogodbenic Barcelonske konvencije – COP 23 (angleško Conference of Parties – COP), ko Slovenija prevzema predsedovanje, sporočil premier dr. Robert Golob.

Novice

 • Zasedanje konference pogodbenic Okvirne konvencije Združenih narodov o spremembi podnebja v Dubaju

  Dr. Aleš Bizjak se je v dosedanjem poteku drugega tedna 28. zasedanja konference pogodbenic Okvirne konvencije Združenih narodov o spremembi podnebja (COP 28) kot predstavnik Slovenije in podpredsedujoči Vodni konvenciji Ekonomske komisije Združenih narodov za Evropo, udeležil treh stranskih dogodkov.

 • 34. Mišičev vodarski dan

  V sredo, 6. decembra 2023, je v Mariboru potekal 34. Mišičev vodarski dan, eden izmed ključnih strokovnih srečanj vseh, ki se ukvarjajo z upravljanjem, urejanjem in varovanjem voda. Udeležence sta uvodoma nagovorila tudi mag. Neža Kodre, direktorica Direkcije Republike Slovenije za vode in mag. Luka Štravs, vodja Sektorja za upravljanju voda na Ministrstvu za naravne vire in prostor.

 • Odpremeljen drugi paket obvestil o predplačilih upravičencem za obnovo stanovanj

  Prva tranša predplačil je bila 1932 lastnikom poškodovanih stanovanj na račune nakazana 6. decembra. Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) pa je 7. decembra 2847 upravičencem odposlala že drugi paket obvestil o predplačilih za obnovo stanovanj, poškodovanih v poplavah in plazovih 4. avgusta 2023.

Dogodki

  do
Dubaj, Združeni arabski emirati

28. zasedanje konference pogodbenic Okvirne konvencije Združenih narodov o spremembi podnebja

V drugem tednu 28. zasedanja konference pogodbenic Okvirne konvencije Združenih narodov o spremembi podnebja - COP 28 se bosta zasedanja z Ministrstva za naravne vire in prostor udeležila Maša Kociper, državna sekretarka kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije in dr. Aleš Bizjak, podpredsedujoči Vodni konvenciji pri Ekonomski komisiji Združenih narodov (ZN) za Evropo.

  do
Kamnik, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik

Mednarodni dan gora

Ministrstvo za naravne vire in prostor, v sklopu slovenskega predsedovanja Alpski konvenciji, in Planinska zveza Slovenije (PZS) ob svoji 130 letnici delovanja, organizirata festival Brati gore 2023.