Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za naravne vire in prostor

  • Letošnja tema Dneva Zemlje je Planet proti plastiki kot poziv k zmanjšanju uporabe plastike v korist zdravja ljudi in vseh živih bitij. Zdravi ekosistemi omogočajo zdravje planeta in njegovih prebivalcev ter podpirajo ekosistemske storitve, od katerih smo odvisni. Ohranjanje narave in biotske raznovrstnosti je zato ključno, saj vpliva na naše zdravje, gospodarstvo in kakovost življenja.

  • Do 6. maja 2024 je odprt javni razpis za podelitev Nagrade Rada Smerduja – državne nagrade za najvišje dosežke, ki pomembno prispevajo k razvoju stroke na področju ohranjanja narave in k ohranjanju narave. Nagrado bomo letos podelili prvič, nagrajenec pa bo poleg priznanja prejel tudi finančno nagrado.

  • Državna sekretarka Maša Kociper se je 16. in 17. aprila 2024 v Atenah udeležila devete konference Naš ocean (angleško Our Ocean Conference - COO) ne samo kot predstavnica Slovenije, ampak tudi kot predstavnica države, ki predseduje Barcelonski konvenciji v obdobju 2024 do 2026.

Novice

Dogodki

  do
Kranjska Gora

Skupno ukrepanje za Alpe – ohraniti, povezati in obnoviti

V okviru slovenskega predsedovanja Alpski konvenciji bo med 12. in 14. junijem 2024 v Kranjski Gori potekala mednarodna konferenca z naslovom "Skupno ukrepanje za Alpe - ohraniti, povezati in obnoviti".

  do
Kranjska Gora

Konferenca o alpski biotski raznovrstnosti in Forum Alpinum 2024

V sklopu predsedovanja Slovenije Alpski konvenciji 2023–2024 bosta v Kranjski Gori od 12. do 14. junija 2024 potekala dva mednarodna dogodka: Konferenca o alpski biotski raznovrstnosti in Forum Alpinum 2024, pod skupnim naslovom Skupaj za Alpe: ohraniti, povezati in obnoviti (angleško Joint action for the Alps: conserve, connect and restore).