Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za naravne vire in prostor

Novice

 • Danes

  Skupaj za Alpe: ohraniti, povezati in obnoviti

  V sklopu predsedovanja Slovenije Alpski konvenciji v obdobju 2023–2024 v Kranjski Gori potekata dvodnevna mednarodna konferenca o alpski biotski raznovrstnosti in Forum Alpinum 2024, pod skupnim naslovom Skupaj za Alpe: ohraniti, povezati in obnoviti.

 • Delavnica za prostorske ureditve načrtovane s Pomorskim prostorskim planom

  V Izoli je včeraj, 7. junija, potekala že druga delavnica v okviru izdelave Ocene sprejemljivosti in kumulativnih vplivov za prostorske ureditve načrtovane s Pomorskim prostorskim planom Slovenije, ki jo izdeluje ZaVita d.o.o.

 • Priprava strokovnih podlag za regionalne plane

  Ministrstvo za naravne vire in prostor (MNVP), nadaljuje z aktivnostmi v procesu priprave prve generacije regionalnih prostorskih planov. MNVP zagotavlja obvezne strokovne podlage, predpisane v 65. členu Zakona o urejanju prostora.

Dogodki

Kdaj do
Kje City hotel, Ljubljana

Izzivi urejanja voda ob vključevanju na naravi temelječih rešitev

V Ljubljani bo 19. junija 2024 potekal strokovni posvet za izmenjavo znanj, izkušenj in sooblikovanje nadaljnjih korakov na področju urejanja voda ob upoštevanju na naravi temelječih rešitev in zagotavljanju podnebne odpornosti.

Kdaj do
Kje Kranjska Gora

Konferenca o alpski biotski raznovrstnosti in Forum Alpinum 2024

V sklopu predsedovanja Slovenije Alpski konvenciji 2023–2024 bosta v Kranjski Gori od 12. do 14. junija 2024 potekala dva mednarodna dogodka: Konferenca o alpski biotski raznovrstnosti in Forum Alpinum 2024, pod skupnim naslovom Skupaj za Alpe: ohraniti, povezati in obnoviti (angleško Joint action for the Alps: conserve, connect and restore).